• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gasbetonblokken

Gasbetonblokken

Gasbetonblokken kunnen in de praktijk op verschillende manieren worden gebruikt. In het merendeel van de gevallen worden ze echter toegepast als scheidingswand voor in huis. Gasbetonblokken kenmerken zich door een relatief beperkt gewicht, zijn thermisch isolerend en kunnen op zeer handige wijze worden verwerkt. Bovendien is het ook altijd interessant om te weten dat het niet uitsluitend mogelijk is om gasbetonblokken aan elkaar te metselen, maar ook te verlijmen. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het kopen van gasbetonblokken en wil je absoluut zeker zijn van de best mogelijke prijs? Ontdek ze dan vandaag nog in het assortiment hier bij Betondingen.nl!

Wat zijn gasbetonblokken precies?

Gasbetonblokken zijn zoals de naam reeds laat vermoeden blokken die zijn gevormd uit gasbeton. Het betreft hier een betonsoort die er om bekend staat over een zeer lage dichtheid te beschikken evenals een sterk isolerend vermogen. De toevoeging van een gasvormende toeslag realiseert een poreus en isolerend materiaal waarbij de gevormde luchtbellen niet met elkaar in verbinding staan. Het cellenbeton waar deze gasbetonblokken uit zijn vervaardigd worden gevormd door een combinatie van cement, kalk, kwartszand, water evenals een schuimvormende toeslagstof. Het kan hierbij gaan om diverse stoffen. Voorbeelden zijn dan ook chloorkalk, waterstofsuperoxide of aluminiumpoeder.

Voorbereiden van de ondergrond voor plaatsing gasbetonblokken

Ga je gebruikmaken van gasbetonblokken voor het realiseren van een scheidingswand in huis? In dat geval is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het plaatsen van de gasbetonblokken gebeurt bijvoorbeeld uiteraard op een ondergrond die perfect waterpas dient te zijn. Daarnaast, sluit de scheidingswand aan op een muur? In dat geval is het van belang om na te gaan of de hoek tussen de muur en de vloer precies 90 graden bedraagt. Eventuele verschillen dienen meteen te worden weggewerkt om ze het eindresultaat niet te laten beïnvloeden.

Bij het gebruik van gasbetonblokken dienen er houten laten te worden geplaatst als profielen. Deze zullen de scheidingswand tegen moeten houden. Schroef de verschillende latten waterpas en loodrecht ten opzichte van elkaar tegen de muren waartussen de scheidingswand moet worden geplaatst. Door het spannen van een zogenaamd metselkoord tussen de diverse profielen is het meteen helder welke te volgen lijn precies is op het ogenblik dat de gasbetonblokken met elkaar zullen worden verlijmd. Eén ding staat in ieder geval vast, het gebruik van gasbetonblokken voor de realisatie van een scheidingswand is absoluut een aanrader, maar dan moet de ondergrond en de basis van het werk wel voldoen aan deze vereisten.

Het verlijmen van gasbetonblokken

Bijzonder veel mensen geven er de voorkeur aan om hun gasbetonblokken te verlijmen in plaats van aan elkaar te metselen. Dat is inderdaad een optie, maar dan is het wel interessant om er je van bewust te zijn hoeveel lijm je precies nodig hebt. Wij hebben alvast een aantal voorbeelden voor jou op een rijtje gezet waardoor je, je op dit vlak reeds een bepaald beeld kan vormen. De onderstaande voorbeelden gaan uit van de standaard maat waar gasbetonblokken over beschikken, namelijk 60x20 centimeter.

  • Gasbetonblokken met dikte van 5 centimeter - 8,2 blokken per vierkante meter (1,3 kg lijm per vierkante meter)
  • Gasbetonblokken met dikte van 7 centimeter - 8,2 blokken per vierkante meter (1,8 kg lijm per vierkante meter)
  • Gasbetonblokken met dikte van 10 centimeter - 8,2 blokken per vierkante meter (2,6 kg lijm per vierkante meter)

Wanneer je toch niet zo'n grote fan bent van het verlijmen van de gasbetonblokken is het uiteraard nog altijd een mogelijkheid om ze aan elkaar te metsen.

Het afwerken van een wand van gasbetonblokken

Vanaf het ogenblik dat je de scheidingswand met gasbetonblokken hebt gerealiseerd kan er worden gestart met de afwerking. Deze afwerking kan op diverse manieren worden toegepast. Zo is het een mogelijkheid om de wand te stukadoren, kan je ze behangen en is het mogelijk om ze te laten betegelen. Deze verschillende, uiteenlopende afwerkingsmogelijkheden zorgen er voor dat een scheidingswand die bestaat uit gasbetonblokken perfect in elke woning en in welke stijl van interieur tot haar recht kan komen. Ook op vlak van afwerking hoeft met andere woorden helemaal niets je nog in de weg te staan om gebruik te maken van deze kwalitatieve en bovendien zeer praktische gasbetonblokken.

Gebruik van gasbetonblokken bij renovatieprojecten

Gasbetonblokken staan er om bekend over nog heel wat meer voordelen te beschikken. In eerste instantie staan deze gasbetonblokken er om bekend over goede brandwerende eigenschappen te beschikken. Daarnaast kenmerken ze zich eveneens door een degelijke warmte-isolatie en kan er op zeer eenvoudige wijze voor worden gekozen om geluidsisolatie aan te brengen. Bij het uitvoeren van een renovatieproject wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van gasbetonblokken om dienst te doen als isolatie voor de binnengevel. Dit kan op zeer efficiënte wijze gebeuren, maar het nadeel is uiteraard wel dat er een bepaalde hoeveelheid aan ruimte in huis verloren gaat.

Overige toepassingen voor gasbetonblokken

Buiten de reeds aangehaalde werkzaamheden waar gebruik bij kan worden gemaakt van gasbetonblokken zijn er uiteraard nog een groot aantal andere situaties waarin ze kunnen worden toegepast. Denk dus niet alleen aan gasbetonblokken voor de realisatie van voorzet- of scheidingswanden, maar ook van badombouwen evenals leidingkokers en schoorsteenmantels. Dat gasbetonblokken in al deze verschillende omstandigheden uitstekend tot hun recht kunnen komen is te wijten aan het feit dat ze niet alleen onbrandbaar, maar ook eenvoudig verwerkbaar zijn. Daarnaast staan gasbetonblokken er om bekend een zeer grote draagkracht te hebben. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat er erg veel zeer goede redenen zijn aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om over te gaan tot het kopen van gasbetonblokken hier bij Betondingen.nl.

Voordelig en bijzonder duurzaam

Om wat voor reden je er dan ook voor mag kiezen om te investeren in gasbetonblokken, je zal altijd kunnen rekenen op tal van interessante voordelen. Niet alleen zijn gasbetonblokken namelijk voordelig in aankoop, daarnaast beschikken ze over een uitstekende duurzaamheid. Dit betekent dat je ze niet alleen op verschillende plaatsen in huis kan toepassen, daarnaast zal je er ook nog eens gedurende een zeer lange tijd genot van ondervinden. Dit alles maakt gasbetonblokken bijzonder interessant om te gebruiken bij het renoveren van een woning of het nieuw realiseren van een pand.

Altijd gegarandeerd de beste prijs voor jouw gasbetonblokken

Bouwen of verbouwen kost handenvol geld. Het is dan ook niet meer dan logisch dat veel mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om geld uit te sparen. Wij maken het voor onze klanten in ieder geval altijd mogelijk om gasbetonblokken te kopen tegen een zo beperkt mogelijk prijskaartje. De standaard kostprijs voor één gasbetonblok kan bovendien worden gedrukt op het ogenblik dat je er voor kiest om meerdere exemplaren te kopen. Naarmate je meer gasbetonblokken aankoopt wordt er dan ook een kwantumkorting toegekend die uiteindelijk zomaar kan oplopen tot een erg mooie 25 procent! Bedenk je daarom dus tijdens het renoveren van een huis bijvoorbeeld goed waar je gasbetonblokken allemaal voor zou kunnen gebruiken en koop ze bij voorkeur allemaal samen in één keer aan. Op deze manier zal je merken dat de totale kostprijs van jouw bestelling gasbetonblokken nog meer kan worden gedrukt.

Gratis verzending van jouw gasbetonblokken vanaf 450 euro

Niet alleen de aankoopprijs van de gasbetonblokken op zich wordt door ons zo beperkt mogelijk gehouden, dit geldt eveneens voor de verzendkosten. Wij proberen onze klanten altijd een zo beperkt mogelijke verzendkost te garanderen. Vanaf een totale bestelwaarde van 450 euro is het bovendien ook mogelijk om jouw gasbetonblokken gratis te laten versturen. De kans is uiteraard bestaande dat je enkel en alleen met de gasbetonblokken die je nodig hebt niet aan dit minimale bestelbedrag komt. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Het assortiment van Betondingen.nl bestaat namelijk verder dan gasbetonblokken ook uit andere interessante betonproducten zoals betonbielzen, L-elementen en U-elementen. Het spreekt voor zich dat we onze klanten ook voor al deze betonproducten steeds een zo optimaal mogelijke prijs weten te garanderen.

Bestel jouw gasbetonblokken vandaag nog bij Betondingen.nl!

Op het ogenblik dat je van plan bent om een huis te renoveren wil je er graag zeker van zijn dat je gebruik maakt van echt kwalitatieve en duurzame elementen. Bovendien is het voor de bouw van bijvoorbeeld een scheidingswand altijd interessant wanneer je weet dat het (beton)product waar je gebruik van maakt over een degelijke, thermische isolatie beschikt. Dit komt allemaal terug in de gasbetonblokken die wij van Betondingen.nl verkopen. Je zal tijdens het gebruik dan ook niets anders kunnen dan vaststellen dat ze alle vooropgestelde verwachtingen moeiteloos weten in te lossen.

Tot slot zorgt het feit dat gasbetonblokken eenvoudig verwerkt kunnen worden er voor dat ze ook voor de handige doe-het-zelvers een zeer populair bouwmateriaal zijn. Dit wordt kracht bijgezet door de bijzonder uitgebreide mogelijkheden op vlak van personalisatie die van toepassing zijn voor gasbetonblokken. Wil jij ook kunnen genieten van al deze verschillende, zeer interessante voordelen? Dan hoef je niet verder te zoeken! Bestel jouw gasbetonblokken vandaag nog tegen de best mogelijke prijs hier bij Betondingen.nl! Het renoveren van jouw woning was door gebruik te maken van deze betonproducten ongetwijfeld nog nooit zo leuk!