• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keerwanden

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Keerwanden 40cm hoog grijs
Keerwanden 40cm hoog antraciet
Keerwanden 50cm hoog grijs
Keerwanden 50cm hoog antraciet
Keerwanden 60cm hoog grijs
Keerwanden 60cm hoog antraciet
Keerwanden 80cm hoog grijs
Keerwanden 80cm hoog antraciet
Keerwanden 100cm hoog grijs
Keerwanden 100cm hoog antraciet
Keerwanden hoek 40cm grijs
Keerwanden hoek 40cm antraciet
Keerwanden hoek 50cm grijs
Keerwanden hoek 50cm antraciet
Keerwanden hoek 60cm grijs
Keerwanden hoek 60cm antraciet
Keerwanden hoek 80cm grijs
Keerwanden hoek 80cm antraciet
Keerwanden hoek 100cm grijs
Keerwanden hoek 100cm antraciet

Keerwanden

Nu 20% sneller en goedkoper werken met de keerwanden van 50cm breed!
keerwanden van sierbeton voor een mooie prijs. Ideaal tuinelement van beton voor afrastering of hoogte verschillen in uw tuin op te vangen. De keerwanden zijn in grijs of antraciet en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Bedrijf? en grotere aantallen nodig? informeer naar de mogelijkheden info@betondingen.nl  

Keerwanden 

In een land als Nederland, waar de grond schaars is, willen we graag optimaal gebruik maken van onze tuin en oprit. Veel mensen kiezen er dan ook voor om keerwanden te gebruiken om hun oppervlakte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Door het gebruik van keerwanden kan de tuin worden geëgaliseerd of kan er juist hoogteverschil worden aangebracht om een hele andere uitstraling te creëren.

Wat zijn keerwanden? Keerwanden zijn harde, onbuigzame, grond- of waterkerende elementen die, door een groot gewicht en een brede voet, een grote standzekerheid kunnen bereiken. Een keerwand is meestal van beton maar er kan ook ander materiaal voor worden gebruikt.

De betonnen elementen worden naast elkaar geplaatst waardoor er een betonnen muur ontstaat met een groot draagvermogen. Hierdoor kunnen de keerwanden dan ook voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden waaronder het maken van kelders, sleufsilo's, solide fundering, kademuren en opslagtoepassingen, maar u kunt ze ook in u tuin aanbrengen om meer oppervlakte te creëren. Deze keerwanden zijn functioneel, esthetisch verantwoord en daarenboven milieuvriendelijk.

Keerwanden kunnen ook worden gebruikt voor het opvangen van hoogteverschillen in terreinen, opsluiting van wegen of wegbermen en als kademuren/wanden langs grachten en vijvers. Er komt natuurlijk een enorme kracht tegen zo’n keerwand aan. Wilt u later niet voor onaangename verrassingen komen te staan dan komt hier een gouden vuistregel:

  • bij een onverankerde keerwand moet 2/4 van de totale lengte onder de grond zitten; en
  • bij een verankerde keerwand zorgt u dat minstens 1/3 onder de grond zit.

Deze elementen zijn ideaal als u op een snelle, goedkope, doeltreffende en milieuvriendelijke manier uw werkzaamheden wilt uitvoeren. Beton heeft een voorsprong op andere bouwmaterialen omdat het door zijn duurzaamheid veel langer meegaat dan bijvoorbeeld hout.

Weersomstandigheden 

Beton is bestand tegen de meest zware weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs en regen maar kan ook extreme hitte verdragen. Daarom zal het nauwelijks uw bouwwerk aantasten, heeft het een lange levensduur en heeft het bovendien amper onderhoud nodig. Dit maakt het materiaal geliefd bij vele ontwerpers, architecten en andere gebruikers. 

Keerwanden hoeven helemaal niet lelijk of saai te zijn, integendeel. Vroeger werden ze gemaakt van betonblokken die aan elkaar werden gemetseld en dan nog moesten worden afgewerkt. Tegenwoordig is het materiaal zo mooi dat er talloze opties zijn.

In uw tuin kunt u er de mooiste dingen mee doen. Een mooie betonnen keerwand kan in allerlei mooie kleuren worden geverfd zodat u de tuin een heel eigen karakter kunt geven. Vindt u dit niet mooi? Dan kunt u de betonnen keerwand ook bekleden met steenstrips bijvoorbeeld of met mooie stukken natuursteen, mozaïek of zelfs hardhout. Uiteraard kunnen ze ook bedekt worden met klim- of hangplanten.

Door het plaatsen van keerwanden in uw tuin creëert u extra ruimte en ook meer mogelijkheden. Op deze manier kunt u extra zitjes maken in de tuin, een afgescheiden kruidentuin, bloembakken, een vijver en ga zo maar door. En door het gebruik van diverse materialen (beton, zand, beplanting, meubels) ontstaat er een mooi geheel wat voor de beplanting achter de elementen makkelijk, ecologisch en veilig is.