• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Staptegels

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Staptegel 6-hoek
Staptegel vierkant groot
Staptegel vierkant groot
Staptegel vierkant
Staptegel rond

Staptegels

Staptegels van sierbeton, voor in uw tuin. Zowel functioneel als decoratief!

Staptegels

 

Moet u na een regenbui nog even de tuin in? Dan zijn stapstenen in de tuin de uitkomst tegen natte schoenen. Bestrating is een heel belangrijk element voor uw tuin. Op de eerste plaats natuurlijk omdat het erg praktisch is, maar steeds vaker ziet u dat de bestrating ook een echte sfeermaker is in de tuin en daarbij kunnen de paden in uw exterieur natuurlijk niet ontbreken.

Paden kunnen op diverse manieren worden aangelegd en leiden meestal naar een deur (achter- of voordeur) of naar een tuinhuisje of een poort waarmee de tuin is afgesloten. Het meest praktische is natuurlijk een om recht pad aan te leggen maar dat hoeft natuurlijk niet altijd het allermooiste te zijn. Er bestaan veel verschillende soorten paden, dus het is verstandig eens na te denken wat het best bij uw tuin past.

Staptegels kunt u gebruiken voor uw looppad, vijver of langs de raampartij van uw huis om bijvoorbeeld de ramen veilig te kunnen lappen. Staptegels worden in de tuin gelegd om onder andere sfeer te creëren of om praktische redenen zodat u gemakkelijk door het gras of grind kunt lopen.

Wie een tuin heeft met veel gras, hoeft eigenlijk nauwelijks te verharden. Het gras gewoon laten groeien en waar gewenst wat korter maaien, is vaak al genoeg om een duidelijk afgelijnd pad te maken. Bovendien is dit de goedkoopste methode. Wie in de winter toch liever droge voeten houdt, kan stapstenen in het gras leggen.

Staptegels van beton zijn hard, zeer duurzaam en hebben altijd dezelfde maat en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren maten en diktes. U kunt er een aantal bij elkaar leggen voor een speels pad over het gazon of de staptegels steeds een kwart slag draaien ten opzichte van elkaar zodat er een leuk effect ontstaat.

Betonnen staptegels zijn ideaal en mooi. De staptegel is verkrijgbaar in diverse natuurlijke tinten en heeft een wat ruw oppervlak waardoor deze tegel redelijk slipvast wordt in de regen en waardoor u niet makkelijk zult uitglijden.

Paden

Paden zijn vaak een verbinding tussen verschillende elementen in de tuin. Ga dus, voordat u aan de slag gaat, grondig na welke 'looproutes' u en de andere leden van het gezin het meest bewandelen. Als u deze hoofdpaden heeft uitgetekend, kunt u ook nog bedenken of u ook smallere paadjes met stapstenen wilt. Markeer de omtrek van het paadje af met behulp van paaltjes en een touw. Op deze manier is het niet alleen gemakkelijker om te werken maar u krijgt bovendien al een aardig idee van hoe de tuin er uit gaat zien. 

Het is beter om de paadjes te voorzien van vloeiende bochten in plaats van rechte hoeken. Het voordeel daarvan is dat u minder snel platgelopen stukken in uw tuin zult hebben. Bovendien zijn vloeiende bochten gemakkelijker als u een kruiwagen of fiets wilt verplaatsen door de tuin.

Zorg ervoor dat de paden egaal en breed genoeg zijn om gemakkelijk over te lopen. Alhoewel de breedte van het paadje afhankelijk is van het gebruik, moet u voor een hoofdpad een minimumbreedte van zestig centimeter aanhouden.