• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Lijngoot

Lijngoot

Zeker nu het volop winter is en u niet wilt dat uw hele tuin blank staat na een fikse regenbui is het verstandig om te bekijken of uw lijngoten nog in orde zijn en of dat u misschien nieuwe lijngoten moet gaan leggen. De lijngoten kunststof kunnen er voor zorgen dat het teveel aan grondwater in uw tuin netjes kan worden afgevoerd en dat de afwatering dus altijd honderd procent in orde is.

Het grote voordeel van de lijngoten kunststof is dat u kunt profiteren van dezelfde voordelen terwijl u nauwelijks onderhoud heeft en de lijngoten niet zullen misstaan in uw buitenomgeving. Zeker als u er bij het leggen voor zorgt dat de lijngoten kunststof iets in de grond komen te liggen zullen deze nauwelijks opvallen. De lijngoten kunt u leggen aan de zijkanten van uw tuin of langs een oprit of bijvoorbeeld een terras.

Er zijn manieren om te berekenen hoeveel lijngoten kunststof u per gebied nodig heeft om ervoor te zorgen dat de afwatering afdoende is om te voorkomen dat water zich gaat ophopen en er bijvoorbeeld plassen in uw tuin ontstaan. Ook is het verstandig om de lijngoten op een iets hoger punt te leggen zodat het water als het ware van een helling weg kan stromen. Op deze manier heeft u het allerminste last van het overtollige water en heeft u ook het minste onderhoud aan uw tuin.

Zorg er wel voor dat u de lijngoten kunststof vrijhoudt van zand, takjes en eventueel losliggende bladeren om te voorkomen dat deze verstoppen en het water als nog goed kan weglopen. Een paar keer per jaar controleren is voldoende en u kunt natuurlijk als u bezig bent in de tuin met snoeien, maaien of het opharken van bladeren altijd even naar uw lijngoten kunststof kijken. Bekijk online de verschillende mogelijkheden en bestel uw producten gemakkelijk en snel.