• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Jumboblokken

Jumboblokken zijn stevig uit de kluiten gewassen betonblokken die verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en zelfs kleuren. Ze worden in de praktijk vaak toegepast als afscheiding, maar kunnen tevens worden ingezet als antiramkraak of als bouwplaatsbeveiliging. De veelzijdigheid waarmee jumboblokken kunnen worden ingezet zorgt er voor dat dit een bijzonder interessant betonproduct is welke uiteraard verkrijgbaar is hier bij Betondingen!

Andere benamingen voor jumboblokken

Het is perfect mogelijk dat jumboblokken je op het eerste zicht misschien niet zoveel zeggen. Dat komt omdat er in de praktijk vaak gebruik wordt gemaakt van een andere benaming. Denk op dit vlak onder meer aan de termen biggenruggen en / of varkensruggen. Het zijn echter stuk voor stuk namen die verwijzen naar een groot element van beton welke in de praktijk veelvuldig wordt ingezet om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Het gebeurt dan ook steeds vaker dat gemeenten er voor kiezen om dergelijke jumboblokken te gebruiken in het straatbeeld. Daar hebben ze als doel om de snelheid in het verkeer af te laten nemen en dat in het bijzonder op potentieel gevaarlijke plaatsen zoals in bochten.

Bovenstaande zorgt er voor dat jumboblokken het aantal ongevallen drastisch kunnen doen verminderen. Dat is uiteraard interessant voor autobestuurders, maar misschien nog wel in het meest voor zwakke weggebruikers als fietsers en voetgangers. We zien jumboblokken dan ook steeds vaker toegepast worden in omgevingen waar er bijvoorbeeld een school is gevestigd. Een beetje extra veiligheid kan hier uiteraard nooit kwaad! Eén ding staat in ieder geval vast, door gebruik te maken van jumboblokken is het mogelijk om het verkeer voor iedereen een stukje veiliger te maken.

Jumboblokken als afscheiding gebruiken

Jumboblokken worden tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als afscheiding voor de tuin of zelfs voor bijvoorbeeld een bedrijfsterrein. Het gebruik van jumboblokken is in deze situatie bijzonder interessant te noemen, niet in het minst omdat ze zeer duurzaam en solide zijn. Het feit dat jumboblokken (uiteraard) zijn gemaakt van beton zorgt er namelijk voor dat ze perfect bestand zijn tegen de weersomstandigheden die deel uitmaken van ons klimaat. In de praktijk ben je door te kiezen voor een afscheiding van jumboblokken dan ook ten allen tijde verzekerd van een lange levensduur die zomaar kan oplopen tot ettelijke tientallen jaren. Dit maakt een afscheiding van jumboblokken dan ook heel wat duurzamer in vergelijking met een afscheiding die wordt gerealiseerd in hout.

Jumboblokken in diverse kleuren

Wanneer je een kijkje neemt in ons assortiment met jumboblokken zal meteen duidelijk worden dat deze betonproducten verkrijgbaar zijn in tal van uiteenlopende kleuren. De kleur waar je uiteindelijk voor zal kiezen is altijd afhankelijk van het doel waarvoor de jumboblokken gebruikt worden. Ga je ze bijvoorbeeld inzetten als afscheiding voor je tuin? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor de klassieke grijze of antraciet jumboblokken. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer je deze betonelementen gaat gebruiken in het verkeer. In dat geval is het namelijk vooral van belang dat ze goed opvallen in het straatbeeld. Omwille van deze reden kunnen biggenruggen of varkensruggen eveneens worden aangekocht in opvallende kleuren zoals geel en wit. Deze zijn niet alleen bij daglicht, maar ook 's nachts uitstekend zichtbaar wanneer de koplampen van de auto's er op schijnen.

Een extra toepassing waar jumboblokken steeds vaker voor gebruikt worden is voor het markeren van bijvoorbeeld een niet verlichte voortuin en oprit. Door het plaatsen van jumboblokken is het namelijk mogelijk om deze te markeren waardoor je zonder probleem de ingang naar de oprit kan vinden. Het spreekt voor zich dat niet alleen jumboblokken je in deze situatie kunnen verder helpen. In het aanbod hier bij Betondingen zijn bijvoorbeeld ook zogenaamde parkeerbollen terug te vinden. Ook deze zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren waaronder geel zodat ze ten allen tijde goed zichtbaar zijn, ook 's nachts.

Jumboblokken, ook geschikt als stootbanden

Betonnen jumboblokken staat er om bekend te staan als een huis. Omwille van deze reden worden ze in de praktijk dan ook vaak gebruikt om de veiligheid te vergroten. Ook inbraken kunnen voorkomen worden door gebruik te maken van deze kwalitatieve elementen van beton. Ze kunnen een bijzondere meerwaarde betekenen bij gebouwen met veel glas. Bekende voorbeelden hiervan zijn showrooms, maar ook garages waar ze steeds vaker de kop opsteken. Dit zijn echter lang niet de enige plaatsen waar deze stevige betonblokken op te merken zijn. Zo komen ze ook bijzonder vaak voor aan de kanten van grachten evenals andere stadskanaaltjes. Hier hebben ze als functie om de auto's te beschermen doordat wordt voorkomen dat ze bij het inparkeren in het water terechtkomen. Jumboblokken worden in dit geval ingezet als stootbanden. Ze geven dan ook duidelijk aan zonder de auto te beschadigen wanneer deze niet verder kan rijden.

Parkeerplaatsen markeren met jumboblokken

Jumboblokken kunnen eveneens worden ingezet om parkeerplaatsen te markeren. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet op bijvoorbeeld parkings van bedrijven en winkelcentra. Op deze manier vormen ze een interessant alternatief voor bijvoorbeeld Amsterdammertjes. Deze paaltjes zijn eveneens bijzonder populair, maar zijn erg hoog waardoor ze de auto kunnen beschadigen wanneer er tegenaan wordt gereden (iets wat uiteraard niet de bedoeling is). Dat geldt niet voor jumboblokken. Deze zijn namelijk voldoende laag waardoor het voertuig niet zal worden beschadigd. Dit maakt varkensruggen of biggenruggen extra populair.

Jumboblokken, voordelig in aankoop en duurzaam

Er voor kiezen om over te gaan tot het kopen van jumboblokken, voor welk doel dan ook, brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat deze elementen uiteraard zijn gemaakt van beton. Dit zorgt er voor dat je als koper bent verzekerd van een zeer duurzaam product waar je voor een ongelofelijk lange tijd genot van zal ondervinden. Indien je er voor kiest om een afscheiding van een tuin te realiseren met behulp van jumboblokken zal het je bovendien ook goed doen om te horen dat deze niet of nauwelijks onderhoud vereisen. Dit betekent dat ze ook uitstekend tot hun recht komen op het terrein van mensen die bijvoorbeeld weinig vrije tijd hebben om deze echt grondig te onderhouden. Een extra voordeel is terug te vinden in de milieuvriendelijke eigenschappen die zijn verbonden aan het gebruik van beton. Het betreft hier dan ook een materiaal welke is opgebouwd uit natuurlijke producten waardoor ze perfect recyclebaar is.

Inzetten van jumboblokken door bedrijven

Als markering van een oprit of een voortuin zijn jumboblokken bijzonder interessant om gebruikt te worden door consumenten. Het gebruik van deze betonnen producten kan echter ook op verschillende vlakken een meerwaarde betekenen voor bedrijven. In of rond bedrijfsgebouwen wordt er bijvoorbeeld heel veel schade aangericht door vrachtwagens en vorkheftrucks. Dit levert heel wat ergernis op en kost bijgevolg ook behoorlijk wat geld. Het kan gelukkig ook anders. Door het inzetten van jumboblokken is het namelijk mogelijk om de veiligheid in en rond bedrijfspanden aanzienlijk te verbeteren. Een bekend voorbeeld is de situatie waarin een vrachtwagen precies voor een laad- en losdeur moet worden gepositioneerd. In dit geval wordt er als hulpmiddel wel eens gebruik gemaakt van wieldwingers of betonnen jumboblokken. De bestuurder is zich in dit geval dan ook perfect bewust van de meest optimale aanrijdpositie. Zo kan heel wat tijd worden uitgespaard en wordt vervelende schade voorkomen.

Bovenstaande maakt duidelijk dat het inzetten van jumboblokken in het bijzonder interessant is voor situaties waarin er aan bestuurders duidelijk moet worden gemaakt op welke manier ze precies moeten rijden of bijvoorbeeld inparkeren. Dit opent heel wat extra perspectieven. Jumboblokken worden tegenwoordig dan ook bijzonder vaak ingezet bij met name carwashes. Ze vormen ook een stevige afscheiding tussen rijbanen en voetpaden waardoor ze een extra meerwaarde vormen voor de veiligheid van zwakke weggebruikers. Eén ding staat dus in ieder geval vast, jumboblokken kunnen voor zeer veel verschillende toepassingen worden ingezet en zijn daardoor zowel voor consumenten als voor bedrijven razend interessant!

Ruim assortiment boordevol met jumboblokken

Bovenstaande heeft reeds duidelijk gemaakt dat jumboblokken in tal van uiteenlopende situaties een bijzonder interessante aankoop kunnen blijken te zijn. Wanneer ook jij er aan denkt om over te gaan tot het kopen van jumboblokken ben je daarvoor hier bij Betondingen in ieder geval aan het juiste adres. Wij bieden onze klanten dan ook niet alleen de mogelijkheid aan om ronde varkens- of biggenruggen te kopen, ook vierkante jumboblokken zijn perfect verkrijgbaar. Voor welke van de diverse jumboblokken uit ons assortiment je uiteindelijk ook zal kiezen, ze zijn ook steeds verkrijgbaar in meerdere kleuren.

✅ Wat zijn jumboblokken?
Jumboblokken zijn stevig uit de kluiten gewassen betonblokken en verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. In de praktijk worden jumboblokken op vele verschillende manieren gebruikt. Zo komt het bijvoorbeeld voor dat jumboblokken worden gebruikt als tuinafscheidingen, antiramkraak- of bouwplaatsbeveiliging, stootbanden, maar ook in het verkeer zien we het gebruik van jumboblokken steeds vaker terug. Andere benamingen voor jumboblokken zijn biggenruggen en/of varkensruggen. In ieder geval kunnen we je verzekeren dat je met jumboblokken een duurzaam en onderhoudsvrij product in huis haalt voor talloze uiteenlopende situaties. Bekijk nu het complete assortiment aan jumboblokken op onze website.

✅ Wat kan je met jumboblokken?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met jumboblokken.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!