• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Stootband

Veel bedrijven die over een eigen parking beschikken worden op regelmatige basis geconfronteerd met schade aan één of meerdere voertuigen. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig valt dit vrij eenvoudig te voorkomen. Door het plaatsen van een stootband is het namelijk mogelijk om precies aan te geven aan bestuurders van een auto waar ze hun voertuig moeten parkeren. Gebruikmaken van een stootband zorgt er niet alleen voor dat je parking in geen tijd over een nette en professionele uitstraling beschikt, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat het aantal schadegevallen aan auto's op de parking drastisch kan worden verlaagd. Zo sla je twee vliegen in één klap. Bekijk de onderstaande trottoirbanden direct

Op verschillende plaatsen toepasbaar

De kans is bijzonder groot dat je zelf reeds verschillende keren in aanraking bent gekomen met een stootband. Je vindt ze tegenwoordig dan ook op de meest uiteenlopende plaatsen terug. Een stootband is vandaag de dag dan ook werkelijk op haast elke parking terug te vinden. Denk hierbij niet uitsluitend aan deze van de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook degene van het ziekenhuis, de betere kledingwinkels uit je buurt en ga zo maar door. Dat een stootband door de jaren heen zo populair is geworden heeft voor een niet onbelangrijk deel te maken met het feit dat er erg veel verschillende voordelen aan verbonden zijn. Zo zijn ze voordelig in aankoop, werken ze bijzonder efficiënt en veroorzaken ze nooit schade aan het voertuig in kwestie.

Hoe werkt een stootband precies?

Een stootband wordt verlijmt met de ondergrond waardoor ze goed vast komt te liggen. Wanneer dit is gebeurd zorgt de aanwezigheid van een stootband er voor dat de persoon die zijn of haar auto parkeert niet te ver doorrijdt in het parkeervak. Een stootband beschikt over een beperkte hoogte waardoor het geen schade aanbrengt aan het koetswerk van je auto, maar is wel voldoende hoog om te voorkomen dat er met de banden overheen wordt gereden.

Het is tegenwoordig perfect mogelijk dat je een stootband ziet liggen langs bijvoorbeeld dijken en grachten. Hier hebben ze als belangrijkste functie om er voor te zorgen dat auto's niet onverhoopt in het water terechtkomen. Dit is bijzonder belangrijk. In heel veel steden kwam het vroeger vaak voor dat een auto bij parkeren langs een waterpartij onverhoopt in het water terechtkwam. Het spreekt voor zich dat dit heel gevaarlijk is voor de bestuurder van het voertuig en ook de auto zelf komt er doorgaans niet goed vanaf. Door de plaatsing van een stootband kan dit nu gelukkig worden voorkomen.

Een stootband van beton

Wanneer je van plan bent om een stootband te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze nagenoeg altijd is gemaakt van beton. Dit brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat het feit dat een stootband is gemaakt van beton er voor zorgt dat ze ten allen tijde stevig op de weg blijven liggen. Bovendien zorgt het aanzienlijke gewicht van een stootband er voor dat ze slechts minimaal dient te worden bevestigd. Indien je een kijkje neemt in het aanbod met producten hier bij Betondingen kan je meteen vaststellen dat een stootband op de ondergrond kan worden verlijmd door gebruik te maken van de Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml.

Stootband kopen in verschillende kleuren

Een stootband is in het aanbod hier bij Betondingen terug te vinden in tal van uiteenlopende uitvoeringen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een ronde of voor een rechte stootband. Dit is niet de enige keuze welke je dient te maken. Het wordt bij het bekijken van ons assortiment namelijk ook al snel duidelijk dat een stootband ook kan worden aangekocht in meerdere kleuren. Op dit vlak onderscheiden we antraciet van wit en geel. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een opvallende kleur te kopen die ook 's nachts goed zichtbaar is wanneer de koplampen van de auto op de stootband schijnen. Wanneer dit ook voor jou van belang is kan het dan ook zeer interessant zijn om een stootband met een gele kleur te kopen. Zo kan je werkelijk in alle omstandigheden rekenen op een uitstekende zichtbaarheid.

Zeer duurzaam en bovendien onderhoudsvriendelijk

Dat een stootband in het merendeel van de gevallen is gemaakt van beton is eigenlijk alleen maar interessant te noemen. Zoals eerder reeds aangegeven zorgt dit er namelijk voor dat de stootband zonder probleem overal kan worden geplaatst waarna ze goed op haar plaats zal blijven liggen. Dat is echter niet alles. Het feit dat een stootband is gemaakt van beton zorgt er namelijk ook voor dat je altijd bent verzekerd van een uitstekende duurzaamheid. Dit betekent in de praktijk dat je er slechts één keer in dient te investeren waarna je er voor een ongelofelijk lange tijd gebruik van zal kunnen maken. Als klap op de vuurpijl is een stootband van beton uiteraard ook nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk waardoor je er eigenlijk nagenoeg geen omkijken naar hebt.

Nooit meer schade aan auto's met een stootband

We zijn er ons allemaal van bewust dat schade aan een auto erg veel geld kost. Een kleine bluts in de carrosserie van een voertuig kan je reeds handenvol met geld kosten. Dat is vervelend, maar gelukkig is het mogelijk om hier iets aan te doen. Het kopen van een stootband of inritband kost niet veel geld en bovendien kunnen deze betonproducten op uitermate eenvoudige wijze overal worden geplaatst waar nodig. Verhuis je na een bepaalde periode naar een ander pand en heb je geen zin om je investering in stootbanden verloren te zien gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. De uitstekende duurzaamheid waar een stootband van beton bekend om staat zorgt er voor dat je deze ook na heel wat jaren gewoon mee kan nemen naar je nieuwe bedrijfspand.

Alle voordelen van een stootband op een rijtje

Een stootband of varkensrug beton is een ronduit fantastische uitvinding. Jarenlang hebben onder meer grote bedrijven zich het hoofd gebroken over hoe ze de situatie op hun parking veiliger konden maken zonder dat ze daarvoor echt grote investeringen moesten doen. Hetzelfde vraagstuk bestond ook bij gemeentebesturen. In steeds meer steden en dorpen kiezen mensen er voor om hun auto langs de waterkant te parkeren, maar dat zorgt er niet zelden voor dat hun voertuig in plaats van naast het water, in het water terechtkomt. Door het plaatsen van een stootband kan dit probleem nu worden opgelost. Wij hebben alle voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een stootband nog even voor jou op een rijtje gezet:

  • Een stootband is voordelig waardoor het geschikt is voor ieders budget;
  • Stootbanden werken uitermate efficiënt en veroorzaken nooit schade aan de auto;
  • Een stootband is verkrijgbaar in verschillende opvallende kleuren waardoor ze in alle omstandigheden goed zichtbaar is;
  • Ze kunnen bijzonder veelzijdig worden ingezet. Dit niet alleen op parkings, maar bijvoorbeeld ook langs de waterkant;
  • Een stootband is milieuvriendelijk en kan dus probleemloos gerecycleerd worden;
  • Het feit dat een stootband is gemaakt van beton zorgt er voor dat je bent verzekerd van een ronduit uitstekende levensduur;
  • Een stootband vereist geen onderhoud;

Bovenstaande voordelen maken het reeds duidelijk. Op het ogenblik dat je als bedrijf over een eigen parking beschikt en je de veiligheid daar structureel wenst te verbeteren is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om de verschillende parkeerplaatsen te markeren met behulp van een stootband, rondoband, quadroband of bijvoorbeeld een palissade van beton.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een stootband?

Er zijn absoluut geen nadelen verbonden aan het kopen en gebruiken van een stootband. Bij verschillende andere betonproducten die op parkings worden geplaatst bestaat het risico dat je, je auto gaat beschadigen. Dat is nooit het geval bij het toepassen van een stootband. Een stootband vormt een zeer mooie en functionele afscheiding van een parkeerplaats en is voldoende laag om er voor te zorgen dat er nooit schade aan het koetswerk van het voertuig ontstaat. Dit zorgt er voor dat niet alleen bedrijven, maar ook grote winkels, scholen en ziekenhuizen tegenwoordig zweren bij het gebruik van een stootband voor het markeren van hun parkeerplaatsen. Indien jij er eveneens voor kiest om stootbanden te plaatsen op jouw parking hoef je dus absoluut geen enkel nadeel te vrezen.

Bestel jouw stootbanden nu hier bij Betondingen!

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat gebruikmaken van een stootband een meerwaarde kan betekenen voor de veiligheid op niet alleen je parking, maar bijvoorbeeld ook in het straatbeeld. Nog steeds wordt vaak gedacht dat hiervoor aanzienlijke investeringen zijn vereist, maar wij beweren je graag het tegendeel. Wanneer je er voor kiest om een stootband te bestellen hier bij Betondingen zal je dan ook meteen kunnen vaststellen dat hier absoluut geen hoge kosten aan zijn verbonden.

Uiteraard hoef je hiervoor niet uitsluitend stootbanden te kopen. In ons uitgebreide assortiment hier bij Betondingen zijn immers de meest uiteenlopende betonproducten terug te vinden. Ben je bijvoorbeeld ook nog op zoek naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld een nieuwe oprit aan te leggen naar jouw bedrijfspand of je woning? Dan zijn onze boordstenen, mini rondobanden, opsluitbanden of inritbanden bijvoorbeeld het ontdekken eveneens meer dan waard!

✅ Wat is een stootband?
Door het plaatsen van een stootband is het mogelijk om precies aan te geven aan bestuurders van een auto waar ze hun voertuig moeten parkeren. Door gebruik te maken van een stootband zorg je voor een nette en professionele uitstraling van je parkeerplaats, maar daarnaast zal je ook merken dat het aantal schadegevallen aan auto’s op de parkeerplaats drastisch zal worden verminderd. Een stootband zal worden verlijmd met de ondergrond, waardoor deze stevig vast zal komen te liggen. Een stootband beschikt over een beperkte hoogte waardoor het geen schade toebrengt aan de auto, maar wel voldoende hoog is om te voorkomen dat er met de banden overheen wordt gereden. Voorkom dat bestuurders te ver doorrijden in het parkeervak en schaf een stootband aan bij Betondingen.

✅ Wat kan je met een stootband?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met een stootband.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!