• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Grindplaten

Wanneer je eraan denkt om gebruik te maken van grind kan het aanschaffen van grindplaten een ongelofelijk belangrijke en interessante keuze zijn. Het laatste wat je namelijk wilt is dat geplaatst grind zich kan verplaatsen wanneer het onder druk komt te staan. Dergelijke druk kan worden veroorzaakt door mensen die bijvoorbeeld over een grindpad lopen, maar ook door auto’s die over een oprit met grind heenrijden. In de praktijk is het zo dat veel mensen die in eerste instantie geen gebruik hebben gemaakt van een grindplaat daar toch alsnog verandering in brengen. Dat is natuurlijk mogelijk, maar helaas wel dubbel werk. Overweeg jij ook de plaatsing van big bag grind en denk je erover na om daarbij gebruik te gaan maken van grindplaten? Wij kunnen deze alvast leveren.

Wat zijn grindplaten precies?

Grindplaten kunnen we het best omschrijven als een kunststof geraamte. Dit geraamte heeft als functie om ervoor te zorgen dat het grind dat erin ligt niet kan gaan verschuiven. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer mensen er overheen lopen of wanneer er een auto overheen rijdt. Bovendien zorgen de platen ervoor dat de bodem kan worden gestabiliseerd. Zou je bijvoorbeeld graag ergens gebruik willen maken van grind, maar wil je voorkomen dat dit materiaal gaat verzakken? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor het gebruik van een grindplaat. Bovendien spreekt het voor zich dat deze platen ervoor zorgen dat het water nog kan worden doorgelaten. Hier heb je dus geen zorgen over. Hoe dan ook, wil je bij het gebruik van grind kunnen rekenen op extra stabiliteit? Dan mag het duidelijk zijn dat gebruikmaken van grindplaten ongetwijfeld het overwegen waard is.

Wat zijn de voordelen?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat veel mensen ervoor kiezen om in bijvoorbeeld hun tuin of hun oprit gebruik te maken van grindplaten. Dat hoeft ook niet te verbazen. Het is namelijk zo dat er altijd rekening moet worden gehouden met de stabiliteit van het grind dat wordt gelegd. Dit zeker wanneer ze wordt gebruikt in bijvoorbeeld de oprit. Ben jij ook benieuwd naar alle interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van dergelijke platen? Dan is het absoluut een aanrader om even het onderstaande overzichtje te bekijken.

1.) Het grind zal niet verschuiven

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van grindplaten zal je kunnen vaststellen dat het geplaatste grind alle kanten op kan bewegen. Dit in het bijzonder wanneer er over gelopen wordt of wanneer er een auto overheen rijdt. Wanneer het grind zich in de roosters van een grindplaat bevindt is dat niet langer mogelijk. Op deze manier kan het aanwezige grind dan ook keurig op haar plaats worden gehouden. Het creëren van mooie strakke grindpaden en opritten wordt op deze manier uiteraard kinderspel. Dit is alvast een prima reden om een dergelijke plaat te kopen.

2.) De bodem zal niet verzakken

Een tweede voordeel bij het gebruik van grindplaten heeft betrekking tot het feit dat de bodem niet zal komen te verzakken. Dit is het gevolg van het feit dat de platen ervoor zorgen dat het gewicht kan worden verdeeld over een grote oppervlakte. Rijdt er regelmatig een auto of zelfs een vrachtwagen overheen? Dan zal dit niet op korte termijn zorgen voor het ontstaan van kuilen en gaten. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat je pad of oprit langdurig over een prachtige uitstraling zal beschikken. Ook bij een stevige belasting door een vrachtwagen is dit aldus het geval.

3.) Grindplaten zijn waterdoorlatend

Het derde voordeel is er één waar veel mensen zich best wat zorgen over maken. Het spreekt namelijk voor zich dat je graag zal willen voorkomen dat er zich geen grote plassen zullen vormen op de plaats waar de grindplaten worden gelegd. Hier hoef je je dan ook absoluut geen zorgen over te maken. Voor deze platen geldt immers dat ze waterdoorlatend zijn. Dit betekent dat het water altijd over de mogelijkheid beschikt om snel afgevoerd te kunnen worden. Daarnaast geldt bovendien dat wordt voorkomen dat de bovenste grindlaag in contact komt met de bodem. Dit heeft als gevolg dat er wordt voorkomen dat deze grindlaag vies wordt door bijvoorbeeld modder en regen.

4.) Een grindplaat is ongelofelijk duurzaam

Het vierde voordeel waar je op kan rekenen heeft betrekking tot de duurzaamheid van grindplaten. In het merendeel van de gevallen zijn de platen namelijk gemaakt van gerecycleerd materiaal. Dit zorgt ervoor dat ze ook aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycleerd. Dat is uiteraard een belangrijk voordeel waar je rekening mee moet houden. Dit zorgt er immers voor dat het gebruik van grindplaten niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor het milieu.

Verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen

Hebben de hierboven aangehaalde voordelen ervoor gezorgd dat jij ook interesse hebt in het kopen van grindplaten? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze zijn terug te vinden in het assortiment hier bij Betondingen. Bovendien is het mogelijk om verschillende varianten aan te schaffen. De mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken zijn de volgende:

  • Een Grindmat van 120x80x2,8 centimeter in antraciet;
  • Een Grindmat van 120x80x2,8 centimeter in wit;
  • Een grindmat van 50x50x4 centimeter.
  • Een grindmat met worteldoek

Uiteraard bestaan er nog heel wat meer mogelijkheden, maar de bovenstaande opties maken meteen duidelijk dat je voor het aanschaffen van verschillende exemplaren hier bij Betondingen aan het juiste adres bent. Ongeacht waarvoor je dus gebruik wenst te gaan maken van een grindplaat, je zal kunnen vaststellen dat wij je hier bij Betondingen van dienst kunnen zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om even kennis te maken met ons volledige assortiment met onder meer grindplaten. Toch benieuwd naar de andere mogelijkheden? Dan kunnen we je zeker aanraden om onze splitplaten of grindroosters te ontdekken.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!