• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Splitplaten

In menig aantal tuinen en voor een groot aantal opritten wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde splitplaten. Er wordt in de praktijk naar dit soort platen doorgaans ook wel eens verwezen als zijnde grindplaten. Het betreft hier platen die ervoor moeten zorgen dat het grind zich niet kan verplaatsen. Dit bijvoorbeeld wanneer er mensen overheen wandelen of wanneer er een auto overheen rijdt. In de praktijk is het mogelijk om door gebruik te maken van dergelijke platen de noodzaak aan het gebruik van een worteldoek te kunnen voorkomen. Eventueel is het uiteraard ook mogelijk om beiden te combineren. Ben jij ook op zoek naar grindplaten voor het realiseren van één of meerdere projecten? Dan zal je in ieder geval kunnen vaststellen dat wij je hier graag verder mee helpen.

Wat zijn splitplaten precies?

Op het ogenblik dat je grind gaat plaatsen dien je er rekening mee te houden dat dit grind zich standaard vrij eenvoudig kan verplaatsen door bijvoorbeeld de tuin of de oprit. Het telkens opnieuw bij elkaar moeten vegen van het grind is niet alleen vervelend, maar bovendien ook nog eens een behoorlijk karwei. Gelukkig is dit niet iets waar je zomaar genoegen mee dient te nemen. Door gebruik te maken van splitplaten of grindmatten (eventueel met een worteldoek) wordt er namelijk voor gezorgd dat het grind wordt opgevangen en ingesloten. Op deze manier wordt voorkomen dat het wegloopt uit de omgeving. Het wordt in de praktijk dan ook sterk aanbevolen om in tal van verschillende situaties gebruik te maken van dergelijke grindplaten. Dit bijvoorbeeld niet alleen wanneer je een wandelpad aanlegt met grind, maar ook wanneer je een oprit gaat realiseren waar een auto overheen gaat rijden. Door gebruik te maken van deze platen kan je jezelf heel wat werk en frustraties besparen.

Waarom zijn ze zo interessant?

Bovenstaande heeft het eigenlijk al aangegeven. Gebruikmaken van splitplaten is zeer interessant, omdat op die manier kan worden voorkomen dat grindpaden en opritten gaan vervormen. Wanneer je een oprit aan zou leggen met grind zonder dat je daarbij gebruik gaat maken van dergelijke platen zal je immers kunnen vaststellen dat er al snel spoorvorming zal gaan optreden. Dit vanwege het feit dat de auto keer op keer over hetzelfde gebied zal rijden. Die spoorvorming oogt niet mooi en kan daarnaast ook leiden tot praktische problemen wanneer de auto de oprit oprijdt. Wil jij graag dergelijke spoorvorming kunnen voorkomen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker belangrijk is om gebruik te gaan maken van grindplaten.

Verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen

Wanneer je je gaat verdiepen in het aanbod met splitplaten dat je aantreft hier in het assortiment van Betondingen zal je kunnen vaststellen dat er verschillende mogelijkheden bestaan. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de platen in verschillende afmetingen zoals:

  • Kleine grindplaten van 50x50x4 centimeter;
  • Grindplaten met als afmetingen 120x80x2,8 centimeter.

Bovendien is het zo dat je zal kunnen opmerken dat deze platen aangekocht kunnen worden in verschillende kleuren. Zowel antraciet als witte exemplaren zijn mogelijk.

Gebruiken in combinatie met een worteldoek?

Het wordt in de praktijk sterk aanbevolen om onder een splitplaat een worteldoek of gronddoek te leggen. In eerste instantie moet je er uiteraard wel voor zorgen dat de grond volledig glad en egaal is. Hiervoor wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van ophoogzand. Vervolgens leg je de gronddoek of worteldoek neer. Let op, aan bepaalde splitplaten is deze al bevestigd. Bepaalde soorten kunnen dan ook zowat kant-en-klaar worden aangekocht. In eerste instantie lijkt het kopen van deze kant en klare exemplaren mogelijks de interessantste keuze, maar dat is het niet over de hele lijn. Het is immers zo dat deze platen doorgaans net wat minder sterk zijn dan de exemplaren die niet standaard zijn voorzien van een dergelijke worteldoek.

Waarom je splitplaten kopen bij Betondingen?

Het spreekt voor zich dat wij niet de enige partij zijn die je de mogelijkheid aanbieden om splitplaten te kopen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je bij ons bent verzekerd van een aantal zeer interessante voordelen. In eerste instantie komt het in de praktijk niet zelden voor dat je bij het online plaatsen van een bestelling lange tijd moet wachten voordat deze bij je thuis kan worden afgeleverd. Dat is bij ons niet het geval. Wij streven ernaar om jouw splitplaten altijd zo spoedig als mogelijk bij je thuis of op locatie af te leveren, zodat je direct gebruik kunt maken van jouw big bag split.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!