• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Parkeerbollen

Parkeerbol grijs Ø 33cm
Parkeerbol grijs Ø 40cm
Parkeerbol antraciet Ø 33cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 33cm
Parkeerbol antraciet Ø 40cm
Parkeerbol geel Ø 33cm
Parkeerbol grijs Ø 50cm
Parkeerbol geel Ø 40cm
Parkeerbol antraciet Ø 50cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 40cm
Parkeerbol geel Ø 50cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 50cm
Parkeerbol Klein grijs
Parkeerbol Klein antraciet
Parkeerbol Groot grijs
Parkeerbol Groot antraciet
Bol op voet 40cm
Bol op voet 50cm

Parkeerbollen

Betonnen Parkeerbollen. In verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Parkeerbollen van prefab beton worden gebruikt om ongewenst parkeren te voorkomen. Ook ideaal als afscheiding om bepaalde doorgangen af te sluiten.

Parkeerbollen 

Nederland kent, mede door zijn grote bevolkingsdichtheid, een relatief hoog aantal auto’s per vierkante kilometer. Als gevolg daarvan is Nederland één van de toonaangevende landen op het gebied van zowel ruimtelijk- als parkeerbeleid.

Het parkeerbeleid is er op gericht om het gebruik van de parkeercapaciteit zodanig te organiseren dat de verschillende gebruikersgroepen (bewoners, werkers, bezoekers, recreanten etc.) een goede parkeervoorziening ter beschikking staat, de verstoring door parkeren op de kwaliteit van de leefomgeving wordt geminimaliseerd en de bereikbaarheid van de verschillende stedelijke functies optimaal wordt ondersteund.

Het aantal parkeerplaatsen is niet in hetzelfde tempo gegroeid als het aantal auto’s. De gevolgen hiervan zijn dan ook in bijna elk stadscentrum te zien, om over de woonwijken maar te zwijgen. De vraag naar parkeerplaatsen neemt alsmaar toe, maar de ruimtelijke mogelijkheden om daaraan tegemoet te komen zijn vaak niet aanwezig.

De laatste jaren is het aantal auto’s in Nederland flink toegenomen en het laat zich aanzien dat de toename van het aantal auto’s in Nederland de komende jaren nog meer zal toenemen. De groei van het aantal auto’s is ook een gevolg van het toenemende bezit van tweede en derde auto’s.

Met name in stedelijke gebieden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van betonnen parkeerbollen om een scheiding te realiseren tussen een rijbaan en bijvoorbeeld het trottoir of een plein. De parkeerbollen kunnen verzonken worden geplaatst, waardoor ze niet storend zijn voor de omgeving. De betonnen parkeerbollen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Betonnen parkeerbollen kunnen o.a. gebruikt worden voor:

  • ramkraakbeveiliging;
  • afbakening van opritten;
  • het maken van parkeervakken;
  • terreinen waar geen hekwerk gewenst is en toch een scheiding moet zijn om het verkeer tegen te houden en om te leiden.

Ook particulieren zijn steeds vaker de dupe van wildparkeerders en willen hier graag oplossingen voor zien te vinden. Men wil graag de situatie voor de deur van hun woning of winkel veiliger maken en het parkeren in goede banen leiden. Steeds vaker kiezen particulieren dan ook voor deze bollen.

Betonnen parkeerbollen zijn relatief goedkoop in de aanschaf en vereisen nauwelijks onderhoud. Beton is een materiaal dat alle weersomstandigheden kan doorstaan. Of het nu extreem warm of koud is beton zal niet gaan uitzetten, krimpen of scheuren. Het is vormvast en gaat minstens een leven lang mee. Hiernaast is het een puur natuur product, milieuvriendelijk en recycleerbaar.

Straatbeeld 

Ook passen de parkeerbollen goed in het Nederlandse straatbeeld. Door een relatief kleine ingreep en nauwelijks een verstoring van het straatbeeld leveren deze parkeerbollen veel veiligheid op in woonwijken, bij zorginstellingen, bij winkelcentra, bij sporthallen etc.

Automobilisten worden op een ludieke manier gedwongen om rekening te houden met de zwakke verkeersdeelnemer. Dus voor plaatsen waar veel kinderen spelen of voetgangers zich bevinden is dit een ideale uitkomst. Verder lenen deze bollen zich ook goed om nooduitgangen vrij te houden zodat de hulpdiensten bij calamiteiten de deur goed kunnen bereiken. Ook zijn de parkeerbollen uitstekend geschikt om kwetsbare gebouwen met veel glas (denk aan een showroom bijvoorbeeld) te beschermen

Betonnen parkeerbollen lenen zich ook uitstekend om afscheidingen te vormen tussen het trottoir en bijvoorbeeld een voortuin, zijn sierlijk op een terras of als markering voor een oprit. Deze bollen zijn makkelijk te verkrijgen en bij eventuele uitbreiding of verandering van de inrichting van uw tuin kunt u ze makkelijk weer bijbestellen.