• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonpoeren

Kopmaat
H.o.h. maat
Hoogte
Voorzieningen
Kleur

Door middel van betonpoeren wordt het mogelijk om een betrouwbare, solide fundering te realiseren voor een bepaalde constructie. Hierbij kan je denken aan een veranda, carport of een andere constructie die je in gedachte hebt. Betonpoeren zijn gemaakt van prefab beton en hebben als belangrijkste functie om krachten uit een bouwwerk over te dragen aan de ondergrond. Bovendien kunnen de poeren in de praktijk ook uitstekend dienst doen als opwaai- of stormanker. Ben jij ook van plan om een betonpoer te kopen, maar ben je daarvoor nog op zoek naar een ervaren, professioneel en kwalitatief bedrijf met een ruim assortiment aan mogelijkheden? Wij stellen je graag voor aan ons uit bijzonder uitgebreide assortiment.

Wat is een betonpoer precies?

Bij de realisatie van een constructie wordt er vaak te weinig stilgestaan bij de fundering waarover deze beschikt. Echter is dit één van de meest cruciale aspecten van de bouw. Zonder een goede, veilige fundering bestaat de kans namelijk dat de door jou gerealiseerde constructie aanzienlijke schade oploopt of soms zelfs instort. Wanneer je dit wenst te voorkomen is het altijd belangrijk om gebruik te maken van een betonpoer. Door een poer te gebruiken ben je er namelijk zeker van dat de krachten van het bouwwerk op efficiënte wijze worden overgebracht aan de ondergrond. Daarnaast doen ze ook uitstekend dienst als opwaai- of stormanker waardoor je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat.

Wist je bovendien dat er in de praktijk ook vaak voor wordt gekozen om onder een betonpoer een funderingstegel te plaatsen? Door gebruik te maken van funderingstegels wordt er een extra draagvlak gecreëerd wat de stabiliteit van de fundering uiteraard alleen maar ten goede komt, uiteraard is dit het gevolg van de draagkracht van de betonpoer. Bovendien is het plaatsen van een dergelijke funderingstegel ook nog eens bijzonder eenvoudig en gaat het gepaard met slechts een zeer beperkte meerprijs. Niets staat je dan ook in de weg om het gebruik van je betonpoer met een funderingstegel te combineren en over het algemeen is dit dan ook iets wat wij van Betondingen altijd aanraden.

Waarom is het gebruik van betonpoeren interesssant?

Veel mensen stellen zich vandaag de dag nog altijd de vraag waarom ze er nu precies voor moeten kiezen om gebruik te maken van een betonpoer bij de realisatie van een constructie in de tuin. Wij hebben alle belangrijke voordelen daarom even uitgebreid voor je op een rijtje gezet.

 • Door middel van een betonpoer wordt een ondersteunende fundering gerealiseerd. Hierdoor worden de krachten uit het bouwwerk in kwestie op efficiënte wijze overgedragen op de ondergrond.
 • Een betonpoer vormt een uitstekend opwaai- of stormanker. Dit zorgt er voor dat vervelende schade op efficiënte wijze kan worden voorkomen.
 • De levensduur van houten palen kan aanzienlijk toenemen.
 • De neutrale uitstraling van de poeren komt in iedere omgeving tot recht.

Uiteraard zijn er nog meer voordelen verbonden aan het gebruik van betonpoeren buiten bovenstaande. Veel mensen denken namelijk dat het realiseren van een kwalitatieve en veilige fundering voor hun constructies hoge kosten met zich mee zal brengen. Dat blijkt absoluut niet uit de kostprijs van een betonpoer. Deze zijn dan ook zeer voordelig aan te schaffen en daardoor erg geschikt voor ieders budget.

Interessant voor de fundering van verschillende constructies

Dat een betonpoer bijzonder veelzijdig toepasbaar is blijkt onder meer uit het feit dat ze een solide fundering vormt voor heel veel verschillende constructies. In de praktijk zorgt dit er voor dat er niet uitsluitend gebruik kan worden gemaakt van een betonpoer bij de realisatie van een schuur of veranda, ook wanneer je een carport of bijvoorbeeld een overkapping met een betonpoer wilt plaatsen kunnen deze elementen uitstekend van pas komen. Je kan echter ook nog verder denken. Wat bijvoorbeeld wanneer je er voor hebt gekozen om een speeltuig voor de kinderen te kopen en deze in je tuin te laten plaatsen? Het spreekt voor zich dat je er als ouder zeker van zal willen zijn dat dit speeltuig ook veilig is in gebruik. Wel, ook op dat vlak is het een aanrader om er voor te kiezen om gebruik te maken van betonpoeren. Zo wordt precies die veiligheid voor het speeltuig in kwestie gerealiseerd waar jij naar op zoek bent.

Betondingen, de enige, echte 'poerenboer'

Door de jaren heen hebben wij van Betondingen de bijnaam 'poerenboer' gekregen. Deze bijnaam is niet zomaar uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Mensen die betonpoeren willen kopen komen tegenwoordig namelijk haast altijd bij ons uit. Hoe dat precies komt? Zeer eenvoudig. Niet alleen beschikken wij namelijk over een zeer uitgebreid aanbod op vlak van betonpoeren, daarnaast is de beste prijs altijd gegarandeerd. Of je nu op zoek bent naar een betonpoer van 20x20, een betonpoer van 15x15, een betonpoer van 10x10 of een betonpoer van 12x12 centimeter, in alle gevallen zal je kunnen vaststellen dat ze moeiteloos in ons assortiment zijn terug te vinden. Ook kun je bij ons terecht voor de aanschaf van een stelplaat betonpoer én een betonpoer met hoogteverstelling. Het mag dan ookduidelijk zijn dat je nergens anders beter bent voor wat het kopen van je betonpoer betreft dan hier bij Betondingen!

Zelf aan de slag met een betonpoer? Waarom niet?!

Heb je er voor gekozen om een betonpoer uit ons assortiment te bestellen en heb je geen nood aan een vakman om deze te plaatsen? Ben je zelf dus wel een beetje handig, maar wil je wel graag precies weten hoe de plaatsing van betonpoeren in z’n werk gaat? In dat geval helpen wij je graag verder. Door het volgen van het onderstaande stappenplan beschik je dan ook zonder twijfel over de mogelijkheid om zelf je betonpoer te plaatsen. Kom je onverhoopt toch niet helemaal uit? Neem dan bij voorkeur contact op met een vakman. Een betonpoer moet echt correct worden geplaatst, anders kan ze haar doel voorbijschieten.

 1. Maak een gat op de plaats waar de betonpoer moet komen. Houdt hierbij rekening met de vereiste afmetingen evenals de diepte.
 2. Indien je dat wil kan je er voor kiezen om onderaan in het gat een funderingstegel te plaatsen. Een dergelijke tegel zorgt er voor dat er een extra draagvlak wordt gecreëerd.
 3. Plaats de betonpoer in het midden van het gemaakte gat en vul deze met water. Voeg vervolgens gelijkmatig de snelbetonmortel toe zonder deze te mengen. Betonmortels kant en klaar bestellen kan trouwens uiteraard ook hier bij Betondingen!
 4. Is er nog droge mortel aanwezig? Kies er dan voor om deze te besproeien met water en klop op het oppervlak om de ingesloten lucht te verwijderen.
 5. Zet de poer nu in de gewenste positie. Wees er zeker van om deze positie na ongeveer 2 minuten nog eens te controleren, afhankelijk van de omstandigheden. Indien vereist kan je de positie uiteraard corrigeren.
 6. Het snelbeton zal na een tijd van ongeveer een vijftien tal minuten gehard zijn. Vanaf nu staat de betonpoer dan ook muurvast.
 7. Neem een boor en maak een gat in het midden van de houden staander. Vervolgens kan je de paaldrager of bevestigingsplaat onder de houten staanders schroeven.
 8. Draai de palen nu op het draadeinde dat uitsteekt op de gewenste hoogte. Schoor vervolgens de palen langs twee zijden af

Indien je bovenstaande werkwijze correct hebt opgevolgd is hiermee een solide basis voor je veranda of schuur gelegd. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je constructie over een uitstekende fundering beschikt die een optimale veiligheid in het vooruitzicht stelt. Ondertussen kan de echte bouw van je constructie worden aangevat!

Exclusief verkrijgbaar bij Betondingen: roestbruine poeren

Dat we bij Betondingen streven naar maximale klanttevredenheid mag inmiddels geen geheim meer zijn. Vanuit deze gedachte proberen we dan ook continu onze producten te innoveren en onlangs hebben we een nieuwe selectie producten aan ons assortiment kunnen toevoegen, namelijk betonpoeren in de kleur roestbruin. Een poer in deze kleur is exclusief verkrijgbaar binnen de webwinkel van Betondingen en biedt een uitstekend alternatief voor cortenstaal. Bij de eerste oogopslag zijn deze producten dan ook vrijwel niet te onderscheiden van dit materiaal en daarnaast kunnen wij deze producten tegen een lage prijs aanbieden doordat we ze produceren in onze eigen fabriek. Naast roestbruine poeren bieden we uiteraard ook betonpoeren in de kleur antraciet aan en uiteraard kan en mag je dezelfde kwaliteit verwachten die je van Betondingen gewend bent. Ontdek het direct in onze webwinkel.

Bestel direct bij de enige, echte poerenboer van Nederland en België!

Bovenstaande informatie maakt in ieder geval duidelijk dat het gebruik van een betonpoer zeer interessant is. Bovendien dien je ook nog eens geen rekening te houden met hoge kosten waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Indien je van plan bent om een betonpoer te kopen ben je hier bij Betondingen hoe dan ook aan het juiste adres. Niet alleen is het bij ons dan ook mogelijk om een keuze te maken uit een zeer groot aanbod boordevol met uiteenlopende betonpoeren, daarnaast wordt ze ook nog eens telkens zeer snel geleverd.

Bovendien leveren wij de door jouw geplaatste bestelling niet alleen bij je thuis, maar ook op locatie. Ben je een particulier of wil je graag een zakelijke bestelling plaatsen? Dit is allebei zonder probleem mogelijk. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je graag een betonpoer wenst te kopen tegen de meest interessante voorwaarden is kiezen voor de mogelijkheden van Betondingen ongetwijfeld een absolute aanrader!

✅ Wat is een betonpoer?
Een betonpoer wordt toegepast als ondersteunende fundering waardoor de druk van het bouwwerk verdeeld kan worden over de ondergrond. Door gebruik te maken van betonpoeren ontstaat er dus een stevige en veilige fundering. Betonpoeren kunnen onder andere worden gebruikt bij het maken van een veranda, terrasoverkapping, carport en nog veel meer. Betondingen heeft een uitgebreid assortiment aan betonpoeren en wij worden dan ook niet voor niets de ‘poerenboer’ genoemd. Wij hebben deze naam dan ook te danken aan de kwaliteit van onze producten, maar daarnaast garanderen wij ook scherpe prijzen. Bekijk ons gehele assortiment aan betonpoeren op onze website.

✅ Wat kan je met betonpoeren?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met betonpoeren.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!