• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Cortenstaal

Cortenstaal schaf je aan via de webwinkel van Betondingen. Dit materiaal beschikt over een unieke uitstraling en is enorm duurzaam. Dit is dan ook precies de reden dat je dit materiaal steeds vaker terug ziet komen in tuinen en rondom woningen. We vertellen je graag meer over dit materiaal en uiteraard lichten we de producten die je terugvindt binnen ons assortiment toe. Lees dan ook zeker snel even verder voor meer informatie.

Wat is het?

Cortenstaal is staal dat over een legering beschikt. De metaallegering bestaat specifiek uit koper, fosfor, silicium, chroom en nikkel. Door de toevoeging van deze elementen beschikt dit materiaal over corrosiebestendige eigenschappen, waardoor het uitstekend te gebruiken is in tuinen. Weer en wind zullen dan ook geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit, maar wel zal je na verloop van tijd merken dat de kleur van cortenstaal zal veranderen. De meeste producten uit ons assortiment worden in een grijze metaalkleur geleverd. Binnen elke weken tot maanden zal dit materiaal een wat meer bruinachtige kleur krijgen die te danken is aan de roestlaag (oxidehuid) die ontstaat. Deze roestlaag schermt het staal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt, maar de corrosie zich wel voortzet. Eventueel is het mogelijk om het roestproces te versnellen door het materiaal te besproeien met een mengsel van water en zout. Zonder behandeling zal het cortenstaal na maximaal een jaar zal de definitieve kleur hebben bereikt.

Waarom kiezen voor cortenstaal?

Er zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor dit materiaal. Ten eerste kan je rekenen op een enorm duurzaam materiaal dat in staat is om tot wel tien keer langer mee te gaan dan gewoon staal. Dit zorgt er dan ook voor dat je investering het meer dan waard is. Extra onderhoud is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Hiernaast zijn er enorm veel mogelijkheden op het gebied van cortenstaal. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om sfeervolle borderranden aan te leggen, cortenstaal plantenbakken te plaatsen of wat te denken van waterornamenten, cortenstaal brievenbussen, cortenstaal poeren, cortenstaal trappen of keerwanden van cortenstaal? Je vindt deze producten terug binnen ons assortiment, maar eventueel is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met eigen creaties. Mocht je inspiratie nodig hebben raden wij het aan om onze ‘inspiratie’ pagina te bekijken met cortenstaal decoratie, zoals tuintafels van cortenstaal om maar een voorbeeld te noemen. Bij vragen staan wij natuurlijk altijd klaar om je te voorzien van advies op maat.

Volledig recyclebaar

Een ander belangrijk voordeel van cortenstaal is dat dit materiaal volledig recyclebaar is. Daarnaast zorgt de productie van dit materiaal niet voor schade aan het milieu. Dit vanwege het feit dat het percentage koper en chroom minimaal is. Daarnaast is het geen vereiste om het materiaal na te behandelen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van eventuele (schadelijke) verfproducten. Wanneer je dus op zoek bent naar één van de meest duurzame en milieuvriendelijke staalsoorten zit je met cortenstaal zeker goed.

Waar moet je rekening mee houden?

Mocht je geïnteresseerd zijn in de aanschaf van cortenstaal willen je tot slot nog meegeven waar je nu precies rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dat het materiaal tijdens het oxidatieproces zal afgeven. Dit kan bijvoorbeeld afgeven op je kleding, maar bijvoorbeeld ook op het materiaal waar het staal op staat. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat een plantenbak zal afgeven op het terras. Hierdoor kunnen er mogelijk roestplekken ontstaan. Dit zal niet meer het geval zijn wanneer het oxidatieproces is voltooid. Eventuele roestplekken die zijn ontstaan kunnen verwijderd worden met roestverwijderaar.

Bestel eenvoudig

Mocht je één of meerdere producten uit ons assortiment willen bestellen kan dit snel en voordelig via onze webwinkel. Denk vooraf wel goed na over welke variant je precies nodig hebt van het product dat je wilt bestellen. Dit kan je namelijk veel ongemakken schelen. Zodra je hebt afgerekend gaan wij zo spoedig als mogelijk aan de slag met de verwerking en de verzending van je bestelling. Eventueel is het ook mogelijk om je producten af te halen bij ons magazijn in Zaltbommel. Geef dit wel duidelijk aan tijdens het bestelproces.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cortenstaal uit ons assortiment of heb je vragen over onze producten? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan zowel telefonisch, via e-mail en/of WhatsApp en maak hiervoor gebruik van de contactgegevens die je terugvindt op onze website. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om je te adviseren over het cortenstaal uit ons assortiment.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!