• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Klapzand

Voor heel wat mensen die voor het eerst horen over klapzand geldt dat ze zich niet meteen een goed beeld kunnen vormen van wat deze zandsoort nu precies is en vooral waarvoor het wordt gebruikt. Daar komt echter al snel verandering in wanneer we zeggen dat deze benaming eigenlijk gewoon als alternatief wordt gebruikt voor vulzand of zogenaamd ophoogzand. Dan wordt het meteen al een flink stuk duidelijker waar dit type zand allemaal voor kan worden gebruikt. Heb jij voor het uitvoeren van één of meerdere karweien behoefte aan dit type zand en ben je nog op zoek naar een geschikte partij die dit zand aan jou kan leveren? Dan hoef je alvast niet meer verder te zoeken.

Wat is klapzand nu eigenlijk precies?

Klapzand is een zandsoort welke beschikt over een fijnkorrelige structuur. Dit heeft als gevolg dat het goed te verdichten valt. Bovendien stabiliseert het zand zich ook uitstekend. Deze structuur zorgt er verder tevens voor dat het minder waterdoorlatend is. Het gevolg hiervan is wel dat dit type zand zich minder goed leent om onder straatwerk gebruikt te worden. Hiervoor is het dan ook aangewezen om gebruik te maken van echt straatzand. De korrelgrootte waar dit zand over beschikt is groter, waardoor er sprake is van een beduidend betere doorlating van het water. Voor klapzand geldt bovendien dat het leemdeeltjes kan bevatten. Dit is eigenlijk niet wenselijk voor wat het afreien van een zandbed betreft.

Waar kan dit zand allemaal voor worden gebruikt?

In vergelijking met andere zandsoorten kan er worden vastgesteld dat klapzand behoorlijk voordelig is. Dat is het gevolg van de eenvoudige eigenschappen waar deze zandsoort over beschikt. In de praktijk is het mogelijk om deze zandsoort te gebruiken voor het realiseren van verschillende projecten. Denk hierbij onder meer aan het vullen van kuilen, maar ook aan bijvoorbeeld het ophogen van bepaalde oppervlaktes. In tegenstelling tot het zogenaamde drainagezand geldt voor deze variant dat het nauwelijks water doorlaat. Er wordt in de praktijk uitsluitend gebruik gemaakt van klapzand wanneer de eisen die zijn verbonden aan de zandsoort echt minimaal zijn.

Voor dit type zand geldt namelijk dat het ongezeefd is. Dit betekent concreet dat het zand kan bestaan uit verschillende soorten korrels. Bovendien is het zo dat het zand kan beschikken over verschillende kleuren en ook de herkomst kan aanzienlijk verschillen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat dit zand wordt gewonnen uit de zee waarna het wordt ontzilt. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk dat dit zand wordt gewonnen uit speciale zandputten of uit rivieren.

Wanneer kan het bestelde zand geleverd worden?

Hier bij Betondingen staan we erom bekend altijd alles in het werk te stellen om onze bestellingen zo snel mogelijk uit te kunnen leveren. Voor voor veel bedrijven en personen kan het echter ook interessant zijn om te weten dat ze hun big bag met zand ook gewoon bij ons kunnen komen afhalen. Dit is mogelijk op onze locatie in Zaltbommel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is dit even aan te geven tijdens het plaatsen van je bestelling. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alles netjes voor je klaarligt.

Nog vragen? Contacteer dan zeker onze klantenservice

De informatie op deze pagina heeft je ongetwijfeld heel wat duidelijk gemaakt met betrekking tot het kopen en het gebruiken van klapzand. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk mogelijk dat je nog met één of meerdere vragen te kampen hebt. In dat geval is het altijd een goed idee om even contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen. Dit zorgt ervoor dat je bij ons altijd vol vertrouwen kan overgaan tot het plaatsen van je bestelling. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wanneer je nog op zoek bent naar een geschikte partij om klapzand bij te kopen ben je bij ons zeker aan het juiste adres.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!