• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schrikblok

Schrikblok grijs
Schrikblok geel
Schrikblok wit

Schrikblok

Schrikblokken van  prefab beton. Ideaal om ongewenst parkeren te voorkomen tevens worden deze schrikblokken ook langs de weg in bochten of bermen gebruikt.
vandaar dat ze ook wel schamp of bermblokken worden genoemd.
Wilt u hier meer over weten of een offerte aanvragen? neem dan contact met ons op info@betondingen.nl

Schrikblokken

De naam is wat vreemd maar het is niets om bang voor te zijn; in tegendeel deze schrikblokken zorgen juist voor uw veiligheid. Schrikblokken zorgen dat op plaatsen waar de verkeerssituatie onveilig kan zijn er structuur wordt aangebracht in het geheel om ongelukken te voorkomen.

Met name in de gebieden op het platteland en buiten de bebouwde kom vindt u vaak de schrikblokken die ook wel bekend staan als bermblokken. Ze dienen ter bescherming van het wegdek en het asfalt en dan met name in de bochten en langs de bermen.

De belangrijkste functie van deze speciale blokken is om automobilisten af te schrikken en zo vaart te laten minderen. Mede omdat de schrikblokken verzonken worden geplaatst staan ze stevig en kunnen ze tegen een stootje.

U zult ze het meest aantreffen in het wit zodat ze goed opvallen op minder goed verlichte wegen en bij slecht weer en regen. Door de lichte kleur vallen ze goed op en weet u ook meteen waar de berm loopt en of er een bocht aankomt. Met name als er een koplamp op de witte schrikblokken schijnt wordt deze goed zichtbaar wat voor u de situatie op de weg veiliger maakt. 

Bermblokken 

De bermblokken worden vervaardigd uit beton wat een aantal grote voordelen heeft. Beton is namelijk milieuvriendelijk en honderd procent recycleerbaar. Het zal niet gaan rotten en zal ook niet slijten onder weersomstandigheden zoals regenval, ijs en sneeuw. Het is voordelig in de aanschaf en u zult jarenlang plezier hebben van de schrikblokken zonder dat u iets hoeft te doen aan onderhoud.

Door de schuin aflopende vorm zal dauw of regen er gemakkelijk vanaf lopen zodat het materiaal niet wordt aangetast. Als u van plan bent om de verkeersveiligheid bij u in de buurt eens onder de loep te nemen zoekt u dan eens op het internet de vele voordelen van de schrikblokken op en u zult versteld staan van de ontelbare mogelijkheden. Naast dat het als functie heeft om de bochten te beschermen en de auto's soepel door de bocht te begeleiden zijn de schrikblokken uitermate geschikt om opritten af te bakenen.

Ze worden ook veelvuldig ingezet op bedrijfsterreinen om de vrachtwagens bij de dockshelters en de laadkuilen de juiste inrijdpositie aan te geven. Het is fijn als de chauffeurs precies weten hoe ze voor de laad-en-los-ruimte moeten gaan staan zodat dit allemaal soepel en snel verloopt wat tijd en geld bespaart maar misschien nog wel belangrijker ongelukken voorkomt.

Naast dat u ze misschien kent van de landelijke wegen kunt u de schrikblokken ook wel eens gezien hebben op parkeerterreinen waar ze dienst doen als afbakening tussen de parkeervakken en het trottoir.

Bij locaties waar het niet mogelijk is om een hekwerk te plaatsen maar waar het wel noodzakelijk is om een duidelijke scheiding aan te geven worden deze schrikblokken ook geplaatst. De belangrijkste functie is dan om het verkeer in goede banen te houden of zelfs helemaal tegen te houden. Zoals u vast wel is opgevallen zijn deze schrikblokken handig in verschillende situaties en ongetwijfeld kunnen ze u ook helpen.