L-elementen

Nu 20% sneller en goedkoper werken met de L-elementen van 50cm breed! Al ruim 5000 tevreden klanten wat houd u nog tegen?

Betonnen L-elementen

L-elementen zijn betonnen sierblokken die worden gegoten in een L-vorm. Het L-element bestaat uit een lange zijde (de stok van de L) en een korte zijde. Dankzij deze vorm kunt u verschillende stevige ophogingen maken. De korte zijde kunt u namelijk inmetselen of onder een rand terrastegels leggen, waardoor de lange zijde een laag muurtje kan vormen. Ideaal als basis voor een plantenbak, maar ook voor een vijver of opgehoogd terras, wanneer u hiervoor liever geen trottoirbanden wilt gebruiken. Om uw ophoging compleet te maken, bestaan er L-elementen in hoekvorm zodat u een goed aansluitende omheining kunt maken, waar geen zand of grond uit weg kan lopen, maar die ook uw vijverfolie op zijn plaats houdt.

Verschillende kleuren L-elementen 

Omdat u natuurlijk een bepaalde sfeer in uw tuin of bedrijfstuin voor ogen heeft, kunt u bij Betondingen.nl kiezen uit verschillende kleuren L-elementen, van donkergrijs (bijna blauw) tot lichtgrijs, zodat deze perfect passen bij de tuin of het bedrijfspand. Ook zijn er verschillende groottes L-elementen verkrijgbaar, van bijvoorbeeld 800 mm hoog, maar ook 400 mm hoogte. Dat geldt ook voor de verschillende L-elementen voor in de hoek. Let wel: een deel van de L-elementen zal onder de grond verdwijnen voor stevigheid, houdt u daar rekening mee bij het uitzoeken van de juiste hoogte van L-elementen voor uw project.

Een ophoging van L-elementen


Hoe maakt u het beste een ophoging of afscheiding met L-elementen? Zorg dat de grond waarop u de L-elementen gaat plaatsen gelijk is, zodat de bovenkant van de elementen op elkaar aansluiten. Vervolgens plaatst u, zonder te metselen of te voegen, de L-elementen waar u ze hebben wilt. Zolang de L-elementen nog los zijn, kunt u ze namelijk makkelijk verplaatsen. U kunt het korte gedeelte van de L-elementen naar buiten laten wijzen, dan hangen de lange zijdes iets naar binnen, wat meer stevigheid geeft wanneer u de afscheiding gaat gebruiken voor een terras. Wanneer u de korte zijde van de L-elementen naar binnen plaatst, dan krijgt de afscheiding een meer open karakter. Dit is ideaal voor plantenbakken en vijvers. U kunt vervolgens de korte zijde van de L-elementen door middel van stoeptegels of aarde houvast geven in de grond. Staat alles naar wens? Dan kunnen de L-elementen eventueel door middel van voegmiddelen (zoals kit) aan elkaar worden bevestigd. Wanneer dit is uitgehard kunt u verder met uw project. Voor een vijver kunt u de bak bekleden met ondertapijt en vijverfolie, voor een grote plantenbak stort u de bak vol met aarde en voor een terras met siertegels kiest u natuurlijk voor vulzand.

Het gebruik van L-elementen

L-elementen worden veel gebruikt door park- en plantsoenendiensten om snel een stevige bak te kunnen fabriceren. Maar ook zien we de betonnen L-elementen veel terug op rotondes, schoolpleinen en bedrijfstuinen en dat is niet zo gek. Beton is immers heel duurzaam: het gaat erg lang mee en is zeer weerbestendig. Het kan tegen een stootje en is zeer sterk. L-elementen hebben echter als voordeel dat u zelf kunt bepalen hoe uw plantenbak, vijver of afscheiding eruit komt te zien. Misschien maakt u het wel rond, een beetje ovaal, rechthoekig, zeshoekig of een andere wiskundige vorm. De L-elementen zijn los neer te zetten waardoor u een goed beeld krijgt van hoe de omheining of ophoging er uit zal gaan zien, wat best prettig is. Door de L-elementen strak tegen elkaar aan te plaatsen heeft u bijna geen voegmiddel (zoals kit of cement) nodig, maar het is voor extra stevigheid wel aan te raden. Wilt u meer weten over L-elementen en wat ze voor uw project kunnen betekenen, neem dan contact op met Betondingen.nl. Wij helpen u graag verder.

Bekijk ook L Elementen plaatsen op Youtube 

            
...Lees meer
...Lees minder