Snelbeton, als het echt snel moet gaan

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
Snelbeton, als het echt snel moet gaan

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om gebruik te maken van gewone, standaard betonmortel en dient er te worden gekozen voor het gebruik van zogenaamd snelbeton. Deze vorm van beton is omwille van verschillende redenen interessant te noemen. Wanneer iets echt snel moet worden verankerd bijvoorbeeld. In dat geval zal de gewone betonmortel geen oplossing bieden en zult u er voor willen kiezen om gebruik te maken van snelbeton. Wilt u graag meer over deze bijzondere betonmortel te weten komen? Lees dan snel verder en u ontdekt er alles over in dit artikel!

Waar is snelbeton voor geschikt?

Snelbeton is geschikt voor een zeer uiteenlopend aantal werken. Neem nu bijvoorbeeld het plaatsen van palen of hekwerk. Het laatste wat u wil is dat u hier uren tijd in moet stoppen terwijl het eindresultaat toch niet helemaal is wat u er van had verwacht. Dit is uiteraard niet de enige situatie waarin u er goed aan doet om er voor te kiezen om gebruik te maken van snelbeton. Wat bijvoorbeeld te denken van speeltoestellen en vlaggenmasten? Ook deze dienen echt stevig te staan waardoor er niet zomaar problemen mee kunnen opduiken die misschien wel kinderen in gevaar kunnen brengen. Gebruikmaken van snelbeton is ook in deze situaties dan ook beslist een aanrader.

Reeds na 15 minuten verankerd

Het belangrijkste voordeel van snelbeton in vergelijking met gewone betonmortel gaat uiteraard schuil in de snelheid waarmee de mortel hard wordt. Snelbeton zorgt er voor dat het object van uw keuze reeds binnen de 15 minuten is verankerd. Daarnaast is het ook nog eens zo dat snelbeton niet moet worden gemengd. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een paal vast te zetten met behulp van snelbeton kunt u deze gemiddeld reeds na 2 minuten loslaten. Binnen het kwartier staat de paal met snelbeton vast waardoor u er helemaal geen omkijken meer naar heeft. Daar kunt u bij gewone betonmortel alleen maar van dromen.

Hoe snelbeton zelf maken?

Het maken van snelbeton is veel minder complex dan veel mensen denken. Door het volgen van een aantal zeer eenvoudige stappen kunt u snelbeton dan ook zeer snel realiseren. We zetten de te volgen stappen graag even voor u op een rijtje:

1. Maak een gat op de plaats van uw keuze en hou hierbij rekening met de gewenste afmetingen. Giet de holte in kwestie daarna vol met schoon leidingwater.

2. Neem nu de paal en zet deze in het midden van het gat. Vul het gat vervolgens gelijkmatig met snelbetonmortel van Betondingen.nl zonder deze te mengen. Meteen na het vullen is het belangrijk om de paal even kort op te tillen. Op deze manier kan de specie namelijk ook onder de paal komen.

3. Mocht er nog sprake zijn van droge mortel kunt u deze in deze fase besproeien met water. Klop het oppervlak vervolgens aan met als doel om de ingesloten lucht te verwijderen.

4. Plaats de paal in de gewenste positie en controleer deze na ongeveer 2 minuten. Let op, de tijdsduur kan onderhevig zijn aan de omstandigheden. Indien nodig kunt u de positie corrigeren. Het ondersteunen van de paal is vanaf dit ogenblik niet langer noodzakelijk.

5. In de vijfde en laatste fase is het snelbeton hard en zit de paal netjes vast.

Snelbeton bestellen bij Betondingen.nl

Bent u ondertussen overtuigd van de unieke voordelen die het gebruik van snelbeton met zich meebrengt en wilt u ook graag snelbetonmortel aankopen? In dat geval kunnen wij u hier bij Betondingen.nl zeker en vast van dienst zijn! Aarzel dan ook geen moment langer en haal vandaag nog alles in huis om snelbeton te maken hier bij Betondingen.nl tegen de best mogelijke prijs!