• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Menggranulaat

Wanneer je bezig bent met het uitvoeren van een aantal karweien in bijvoorbeeld de tuin is de kans zeer groot dat je al eens gehoord zal hebben van het zogenaamde menggranulaat. Het betreft hier eigenlijk een andere benaming voor gebroken puin. In de praktijk geldt voor dit type materiaal dat het kan worden ingezet bij het realiseren van tal van verschillende projecten. In eerste instantie is het mogelijk om er gebruik van te maken voor de fundering van een oprit of een parkeerplaats. Daarnaast kan het echter ook een voordelige manier zijn om een pad te verharden. Vanwege welke reden jij ook gebruik wenst te maken van dit type materiaal, je zal kunnen vaststellen dat je voor het kopen van gebroken puin hier bij Betondingen aan het juiste adres bent.

Over welke eigenschappen beschikt dit materiaal precies?

Er zijn in de praktijk verschillende eisen die worden gesteld aan menggranulaat. In eerste instantie dient het mengsel te bestaan uit een combinatie van 45 procent betongranulaat en 55 procent overig puingranulaat. De kleur waar je op kan rekenen kan in de praktijk enigszins variëren. Zo onderscheiden we onder meer de kleuren bruin, rood en wit tot grijs. Voor de samenstelling van het puingranulaat geldt dat het afhankelijk is van welk soort materiaal er werd gebruikt om te breken.

Waar wordt het menggranulaat in de praktijk precies voor gebruikt?

Veel mensen schrikken er misschien in eerste instantie een beetje van, maar in de praktijk geldt dat menggranulaat perfect kan worden bestempeld als een zeer veelzijdig materiaal. Het wordt dan ook voor heel wat uiteenlopende toepassingen gebruikt. In eerste instantie kan je het bijvoorbeeld gebruiken voor het realiseren van een stabilisatielaag die kan worden geplaatst onder opritten of parkeerplaatsen. In het merendeel van de gevallen wordt er van dit materiaal gebruik gemaakt op locaties waarop er sprake is van een aanzienlijke belasting. Voor siertoepassingen wordt doorgaans geen gebruikgemaakt van dit soort materiaal.

In het merendeel van de gevallen is het zo dat er bij siertoepassingen wordt aangeraden om gebruik te maken van grindmatten, al dan niet in combinatie met een worteldoek. De enige uitzondering die hiervoor geldt is wanneer er sprake is van een project in een veengebied. Vaak is het namelijk zo dat er hierbij sprake is van zwakke ondergronden die vatbaar zijn voor verzakking. In deze situatie is het zo dat menggranulaat wordt aangebracht onder siertoepassingen.

Het plaatsen van splitplaten op het gemengde granulaat

Bovenstaande heeft het aangegeven, in de praktijk is het zeker mogelijk om splitplaten op het menggranulaat te plaatsen. Dit is mogelijk, omdat het puin bestand is tegen een hoge druk. Het plaatsen van splitplaten op het puin voorkomt dat er spoorvorming gaat optreden. Wij willen je op dit vlak echter wel aanraden om zeker te zorgen voor een laagdikte van minimaal 20 centimeter. In ieder geval, wanneer je net als zoveel anderen op zoek bent naar een geschikt materiaal om splitplaten op te kunnen plaatsen zal je tot de conclusie komen dat menggranulaat zeker een materiaal is dat het overwegen meer dan waard kan zijn.

Een snelle levering van je gebroken puin is altijd verzekerd

Wanneer je voor de realisatie van een bepaald karwei of project behoefte hebt aan menggranulaat spreekt het voor zich dat je deze graag zo snel mogelijk ter beschikking zal willen hebben. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Hier bij Betondingen zorgen we er namelijk altijd voor dat je kan rekenen op een snelle levering van je bestelling. Hiervoor geldt het volgende:

  • Bestellingen geplaatst op werkdagen voor 15:00 worden de volgende werkdag geleverd;
  • Bestellingen geplaatst op vrijdag voor 12:00 worden op maandag geleverd.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat er ook heel wat van onze klanten woonachtig zijn of werken in de omgeving van Zaltbommel. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om je bestelling zelf te komen afhalen. Het enige wat je hiervoor moet doen is dit even aangeven tijdens het plaatsen van je order. Zo heb je het vereiste menggranulaat uiteraard alleen maar nog sneller ter beschikking.

Nog vragen? Wij staan je graag te woord

Zijn er na het lezen van de informatie op deze pagina nog enkele vragen die bij je zijn blijven hangen in verband met menggranulaat? Zou je deze vragen dan ook graag eerst beantwoord willen zien worden voordat je overgaat tot het plaatsen van je bestelling? Dat is geen enkel probleem. Onze deskundige klantenservice is namelijk perfect in staat om je een duidelijk antwoord te geven op al jouw vragen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, er bestaat geen betere plaats om jouw menggranulaat te kopen dan hier bij Betondingen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!