Betonproducten voor timmermannen en verandabouwers

  • Geplaatst op
  • Door Daniel
Betonproducten voor timmermannen en verandabouwers

Als timmerman of verandabouwer kunt u op het eerste zicht denken dat betonproducten voor u niet meteen een bepaalde meerwaarde kunnen betekenen. U heeft er immers voor gekozen om te werken met andere materialen. Het feit dat u veelvuldig werkt met diverse prachtige houtsoorten hoeft er evenwel niet voor te zorgen dat er geen betonproducten bij de realisatie van uw projecten gebruikt kunnen worden, in tegendeel. Wat is namelijk de basis van elke veranda of iedere schuur? Inderdaad een goede fundering en dat is nu precies waar bepaalde betonproducten een niet onaanzienlijke meerwaarde bij kunnen betekenen.

Een uitstekende fundering voor een veranda

Heeft u een nieuwe klant die graag een veranda wil hebben? In dat geval zal hij (of zij) uiteraard over enkele specifieke eisen beschikken, bijvoorbeeld met betrekking tot de uitstraling en het materiaal waar de veranda in kwestie over dient te beschikken. Veel belangrijker is echter om in eerste instantie stil te blijven staan bij de fundering waar deze aanbouw op zal worden gebouwd. Op dit vlak is het bijzonder interessant om er voor te kiezen om gebruik te maken van zogenaamde betonpoeren. Het betreft hier een ondersteunende fundering die in eerste instantie als doel heeft om krachten uit een bouwwerk over te dragen aan de ondergrond. Ze kunnen bovendien eveneens uitstekend dienst doen als opwaai- of stormanker. Het gebruik van betonpoeren als fundering voor een veranda zorgt er niet alleen voor dat er een echt betrouwbare fundering wordt gerealiseerd, bovendien komt het ook de efficiëntie waarmee timmermannen en verandabouwers kunnen werken alleen maar ten goede.

Niet alleen geschikt voor een tuinhuis of veranda

Het spreekt voor zich dat het gebruik van betonpoeren als fundering niet uitsluitend interessant is voor het realiseren van een tuinhuis of veranda. Als timmerman wordt u ongetwijfeld op regelmatige basis geconfronteerd met enkele specifieke eisen van uw klant. Het kan daarbij niet alleen gaan om het plaatsen van een gewone veranda, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van een terrasoverkapping of een carport? Ook voor dergelijke constructies is het van belang om over een degelijke fundering te beschikken en ook in deze situatie zult u merken dat betonpoeren een uitstekende oplossing kunnen betekenen.

Een prima basis voor timmermannen en verandabouwers

Bent u als timmerman of verandabouwer eveneens geïnteresseerd in het gebruik van betonpoeren als fundering voor uw nieuw project? In dat geval is het vanzelfsprekend dat u precies zult willen weten hoe u deze moet gaan toepassen. Dat is eigenlijk verrassend eenvoudig. In eerste instantie moet u er namelijk voor kiezen om een gat te graven op de gewenste locatie. Deze moet over de gewenste afmetingen evenals diepte beschikken. Indien u dat wenst kan er een funderingstelsel onderin worden geplaatst. Plaats de betonpoer vervolgens netjes in het midden van het gat en vul deze op met water. Vervolgens wordt er gelijkmatig snelbetonmortel bij gedaan zonder het geheel te mengen. Daarnaast kan de eventuele aanwezige, droge mortel nog worden besproeid door middel van wat water. Klop vervolgens op het oppervlak om de ingesloten lucht te verwijderen.

Wanneer bovenstaande is gebeurd is het de hoogste tijd geworden om de betonpoer op de gewenste positie te gaan plaatsen. Controleer dit vervolgens na 2 minuten, afhankelijk van de omstandigheden. Indien noodzakelijk kunt u de positie van de betonpoer nog corrigeren. In deze fase van de werkzaamheden hoeft de betonpoer niet langer te worden ondersteund. Het oppervlak kan dan ook meteen glad worden afgewerkt. Dat het gebruik van een betonpoer als fundering bijzonder efficiënt werkt is onder meer te danken aan het feit dat snelbeton reeds na amper 15 minuten hard is waardoor de betonpoer werkelijk muurvast staat. Boor nu een gat in het midden van de houten staander en schroef de paaldrager onder de houten staanders. Daarna worden de palen op het draadeinde dat uitsteekt en op de gewenste hoogte geplaatst. Vervolgens gaat u de palen naar twee kanten af gaan schoren. Hiermee is de basis voor het realiseren van een prachtige veranda of andere constructie meteen gelegd.