Gekleurd beton, een mooie kleur voor uw betonproducten

  • Geplaatst op
  • Door Dirk
Gekleurd beton, een mooie kleur voor uw betonproducten

De unieke duurzaamheid waar beton over beschikt zorgt er voor dat veel mensen met alle plezier gebruikmaken van dit materiaal. De standaard kleur waar beton over beschikt oogt dan wel erg strak en lekker modern, maar toch vereisen meerdere partijen dat er een kleurtje aan het beton wordt toegevoegd. Gekleurd beton is vooral de voorbije jaren bijzonder populair geworden, niet alleen binnen, maar ook buitenshuis. Bent u eveneens van plan om gebruik te maken van gekleurd beton, maar wilt u hier graag in eerste instantie meer over te weten komen? Wij zetten alle mogelijkheden en voordelen die zijn verbonden aan gekleurd beton graag even voor u op een rijtje in dit blogartikel.

Hoe wordt gekleurd beton gerealiseerd?

Gekleurd beton kan worden gerealiseerd door tijdens het productieproces een bepaalde kleurstof toe te voegen. Ondanks het feit dat er een aantal standaard kleuren bestaan zijn in principe een groot aantal verschillende opties mogelijk. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat een bepaalde kleur realiseren voor betonnen producten een behoorlijk lastig karwei kan zijn. Bijgevolg wordt dit in het merendeel van de gevallen uitsluitend projectmatig gedaan. Wanneer u van plan bent om bepaalde betonproducten te realiseren in een specifieke kleur is het dan ook altijd interessant om dit op voorhand even goed te bespreken. Op deze manier voorkomt u na afloop van de productie onverwachte (financiële) problemen.

Welke basiskleuren bestaan er allemaal?

We onderscheiden op vlak van gekleurd beton uiteraard een aantal standaard kleuren. Wanneer u aan beton denkt, dan ziet u als vanzelfsprekend de standaard, grijze kleur voor u. Vandaag de dag wordt er evenwel ook bijzonder vaak gebruik gemaakt van een antraciet kleur en dan hebben we het nog niet gehad over de kleuren rood en bruin. Een bijzondere kleur die aan betonproducten kan worden toegevoegd is geel. Deze kleur wordt in het bijzonder vaak gebruik voor de realisatie van bijvoorbeeld stootbanden en varkensruggen. Het gebruik van gekleurd beton is in deze situaties zelfs aangeraden. De weerkaatsing van het licht van de koplampen van de auto op de kleur weet immers moeiteloos een extra veiligheid te realiseren.

Problemen die kunnen opduiken met gekleurd beton

Het staat als een paal boven water dat het gebruik van gekleurd beton in diverse omstandigheden erg interessant kan zijn. In het bijzonder wanneer u een specifiek project in uw hoofd heeft waarbij gebruik dient te worden gemaakt van een duurzaam materiaal in een specifieke kleur is het de moeite waard om te kiezen voor het gebruik van gekleurd beton. Er dient echter ook rekening te worden gehouden met een niet onbelangrijk nadeel. Indien er gebruik wordt gemaakt van gekleurd beton is het namelijk zo dat het beton na enige tijd kan verkleuren. Dit gebeurt uiteraard niet meteen, maar de gevolgen hiervan kunnen wel op middellange termijn zichtbaar zijn. Daarnaast is van gekleurd beton bekend dat het een beetje een vale uitstraling krijgt. Kunt u hier mee leven? Dan is er helemaal niets dat u nog in de weg hoeft te staan om gebruik te maken van gekleurd beton.

Ook geïnteresseerd in het gebruik van gekleurd beton?

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in bepaalde omstandigheden een absolute vereiste is om gebruik te maken van één of meerdere specifieke kleuren. Wanneer u er voor wenst te kiezen om gebruik te maken van beton is dit geen probleem. Wel is het zoals aangegeven belangrijk om er bij stil te blijven staan dat gekleurd beton niet alleen altijd even eenvoudig kan worden gerealiseerd, maar vaak ook nog eens projectgebonden is. Hoe dan ook, bent u op zoek naar bepaalde, specifieke en gekleurde betonproducten? In dat geval kunt u steeds een kijkje nemen in ons assortiment of uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.