Het gebruik van prefab beton door de metselaar

  • Geplaatst op
  • Door Kim
Het gebruik van prefab beton door de metselaar

Het lijkt vandaag de dag als het ware een trend te zijn in de bouw. Steeds meer vakmannen kiezen er namelijk voor om gebruik te maken van prefab beton. Het kan hierbij gaan om tal van verschillende betonproducten. Een metselaar kan bijvoorbeeld voor gemetselde penanten gebruikmaken van een prefab fundering. De penanten kunnen op hun beurt weer worden afgedekt met paalmutsen. Welke precieze voordelen dit met zich meebrengt en waarom prefab beton onder metselaars steeds populairder wordt vertellen we u graag in dit interessante artikel.

Combinatie van traditioneel vakmanschap met kant-en-klare elementen

Dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van prefab beton hoeft eigenlijk niet te verbazen. De planning die tegenwoordig wordt voorzien voor het bouwen van een nieuwe woning wordt elke keer opnieuw korter. Dit geldt niet uitsluitend voor de realisatie van de woning op zich, maar tevens ook voor de elementen die bijvoorbeeld in de tuin moeten worden voorzien. Het gebruik van prefab beton door de metselaar zorgt er in ieder geval voor dat de meest essentiële onderdelen in een speciale productiehal worden gemaakt. Vervolgens worden ze vervoerd en door een team van specialisten ter plaatse gemonteerd.

Ondanks het op voorhand realiseren van de prefab onderdelen zorgt bovenstaande manier van werken er wel voor dat de vakman niet overbodig wordt, in tegendeel. Hij blijft immers verantwoordelijk voor de plaatsing van het prefab betonproduct in kwestie. Mede omwille van deze reden wordt er wel eens gezegd dat het gebruik van prefab beton door een professionele metselaar zorgt voor een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap met kant-en-klare elementen. Dat u op deze manier heel wat tijd en geld kunt besparen zal nog blijken.

Zeer efficiënte manier van werken

Op het ogenblik dat een metselaar er voor kiest om gebruik te maken van prefab beton zult u merken dat u kunt rekenen op tal van verschillende voordelen. De efficiëntie waarmee kan worden gewerkt zorgt er namelijk voor dat u heel wat geld kunt besparen. De elementen moeten op voorhand in een productiehal worden gerealiseerd wat er voor zorgt dat de vakman ze eigenlijk alleen maar hoeft te plaatsen. Dit levert evenwel niet alleen een financieel voordeel op, want verder is het ook nog eens zo dat u op deze manier eveneens heel veel tijd kunt uitsparen. Veel mensen willen immers dat de realisatie van hun bouw of nieuwe betonconstructies zo snel mogelijk gebeurt. Door de metselaar gebruik te laten maken van prefab beton zult u merken dat dit in principe probleemloos kan worden gerealiseerd en dat ook nog eens zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

Een kortere bouwtijd gegarandeerd

De garantie van een kortere bouwtijd klinkt voor het merendeel van de mensen uiteraard als muziek in de oren, maar kan dit daadwerkelijk worden gerealiseerd? Absoluut. Op het ogenblik dat de metselaar er voor kiest om gebruik te maken van prefab beton kan er namelijk veel beter rekening worden gehouden met de noodzakelijke uithardingstijd van de verschillende elementen. Bovendien is het door te kiezen voor prefab mogelijk om meerdere elementen in één keer te realiseren zonder dat er moet worden stilgestaan bij de hardingstijd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van prefab beton dient er uitsluitend een (nog) betere voorbereiding te worden voorzien. Wanneer er hier rekening mee wordt gehouden zult u merken dat deze keuze u eigenlijk met geen enkel nadeel zal opzadelen, in tegendeel.

Zeer geschikt bij kleine(re) werven

Nog een laatste reden waarom een metselaar er tegenwoordig steeds vaker voor kiest om gebruik te maken van prefab beton gaat schuil in de beschikbare ruimte die voor handen is op de werf. In het bijzonder bij kleine(er) werven kan er door gebruik te maken van prefab betonelementen behoorlijk wat ruimte worden uitgespaard en ook dat komt de efficiëntie waarmee de werken uitgevoerd kunnen worden uiteraard alleen maar ten goede.