Het industriële karakter van beton

  • Geplaatst op
  • Door Geoff
Het industriële karakter van beton

Er wordt van beton wel eens gezegd dat het over een koude aanblik beschikt. Dat is niet helemaal correct, in tegendeel. Vroeger was dat inderdaad zo, maar vandaag de dag kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van sierbeton waardoor de look geheel kan worden afgestemd op uw wensen. Van beton is evenwel bekend dat het zich uitstekend leent om een industriële 'look and feel' te creëren. Niet voor niets is het dan ook zo dat er bijzonder vaak voor wordt gekozen om gebruik te maken van beton voor het realiseren van bijvoorbeeld kantoorpanden, maar ook voor woningen waarbij een industriële look is vereist. Een bekend voorbeeld daarvan is een loft of een oude fabriek die wordt opgeknapt. Wilt u graag meer weten over de bijzondere, industriële eigenschappen van beton? Ontdek het in dit blogartikel!

Prima te gebruiken bij een kantoorgebouw

Wanneer er een gebouw met als doel het huisvesten van kantoren moet worden gerealiseerd vormt beton vaak de eerste keuze van het achterliggende bouwbedrijf. Waarom? Zeer eenvoudig. Door gebruik te maken van beton ontstaat namelijk een aantrekkelijk, zakelijk geheel die beschikt over een zeer strakke en professionele uitstraling. Dit zorgt er voor dat iedereen er zijn of haar bedrijf wel graag in zou willen vestigen. Dat is echter niet alles. In het bijzonder voor bedrijven is het namelijk vaak van cruciaal belang dat het gebouw zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is en dat geldt in het bijzonder voor beton.
 

Wanneer u er voor kiest om een kantoor- of een ander bedrijfsgebouw op te bouwen uit een ander materiaal dan beton is de kans bijzonder groot dat u rekening dient te houden met een frequent onderhoud of een bepaalde schoonmaakbeurt. Dat geldt niet voor een gebouw dat uit beton wordt opgetrokken, in tegendeel. Voor een dergelijk gebouw geldt immers niet uitsluitend dat het er strak en tijdloos uitziet waardoor ze altijd blijft passen in de omgeving, daarnaast hoeft u ook geen rekening te houden met een frequent onderhoud. Op deze manier kan heel wat tijd, maar ook geld worden uitgespaard.

Een industriële look voor uw woning

Het spreekt voor zich dat een industriële look niet uitsluitend interessant kan zijn voor een bedrijfspand. Heeft u er bijvoorbeeld ook al eens aan gedacht dat een industriële look een meerwaarde kan betekenen voor uw persoonlijke woonst? De tijd dat mensen er allemaal voor kozen om gebruik te maken van bakstenen voor het realiseren van hun woning ligt tegenwoordig reeds lange tijd in het verleden. Door gebruik te maken van beton bestaat een bijzonder strak geheel dat u bovendien volledig kunt inkleden zoals u dat zelf wenst. Bovendien is beton erg duurzaam waardoor u niet snel terug kosten zult hebben aan uw woning. Het onderhoudsvriendelijke aspect zoals eerder reeds aangegeven zorgt er bovendien ook nog eens voor dat bijvoorbeeld de eigentijdse zakenman ook heel veel voordelen kan ondervinden van het gebruik van beton. Hoe dan ook, heeft u altijd al gedroomd van een woning die over een industriële look beschikt? Dan is kiezen voor beton als bouwmateriaal ongetwijfeld een absolute aanrader!

Een aantrekkelijk geheel tegen een interessante prijs

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn, wanneer u een liefhebber bent van een industriële look kunt u met beton heel veel kanten uit. Dit materiaal leent zich dan ook niet enkel en alleen voor het realiseren van bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw, daarnaast is het ook de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een zeer strak vormgegeven woning. Steeds meer jongeren houden van de oude fabriekslook waarmee bijvoorbeeld een uitstekende en bijzondere loft kan worden gecreëerd. Voor dergelijke realisaties leent beton zich werkelijk uitstekend. Het betreft bovendien ook nog eens duurzaam en bovendien een financieel interessant materiaal waardoor uw eigen woning bouwen in vergelijking met vroeger heel wat toegankelijker wordt.