In- en exterieur beton, veelzijdig toepasbaar

  • Geplaatst op
  • Door Stefan
In- en exterieur beton, veelzijdig toepasbaar

Er zijn maar weinig materialen op de markt terug te vinden die zorgeloos zowel binnen als buiten uw woning kunnen worden gebruikt. Toch geldt dit wel voor het materiaal beton. Wanneer deze buiten wordt gebruikt kan er dan wel sprake zijn van aanslag door bijvoorbeeld algen, maar deze geeft het geheel een natuurlijke uitstraling en bovendien kunt u dit indien gewenst zeer eenvoudig schoonmaken. Bovendien mag u beton uiteraard het hele jaar buiten laten staan waardoor ze een uitstekend alternatief vormt voor de klassieke tuinmeubelen van hout of kunststof. In ieder geval, bent u op zoek naar een materiaal die u niet alleen binnen, maar ook buiten uw woning kunt gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek waarom kiezen voor in- en exterieur beton altijd de moeite meer dan waard is!

Voordelen van beton voor binnen

Almaar meer gezinnen kiezen er vandaag de dag voor om in hun woning gebruik te maken van beton. Dit komt in het bijzonder omwille van het strakke en bovendien ook tijdloze karakter waar beton over beschikt. Dit is echter niet alles. Er voor kiezen om gebruik te maken van beton in uw woning zorgt er namelijk eveneens voor dat u beschikt over een materiaal welke zeer eenvoudig kan worden onderhouden en die bovendien niet snel sporen van slijtage gaat vertonen. Beton staat er dan ook om bekend over een levensduur te beschikken van gemiddeld zo'n slordige 100 jaar of nog meer. Dit maakt dat kiezen voor beton voor binnen in uw woning dan ook een interessante en bijzonder duurzame investering is.

Het gebruik van beton in huis

Het toepassen van beton binnen in uw woning kan op tal van verschillende manieren gebeuren. Vandaag de dag is het zelfs zo dat er complete woningen uit beton worden gemaakt. Dit gebeurt omdat mensen zich bewust zijn van de indrukwekkende levensduur en stevigheid waar dit materiaal over beschikt. Bent u niet van plan om uw huis volledig in beton te laten bouwen, maar wilt u toch binnen in uw woning kunnen genieten van de unieke eigenschappen waar beton als materiaal over beschikt? Wat dan bijvoorbeeld te denken van een betonvloer? Een dergelijke vloer beschikt over geen naden waardoor ze bijzonder eenvoudig te onderhouden is en bovendien ziet ze er ook nog eens erg strak uit. Daar komt bij dat een betonvloer moeiteloos kan worden toegepast in eender welke stijl van woning.

Ook voor buiten bijzonder geschikt als materiaal

Dat beton over een indrukwekkende duurzaamheid beschikt uit zich eveneens in het feit dat ze vandaag de dag veelvuldig wordt toegepast voor buitenshuis. Beton vormt dan ook een werkelijk fantastisch materiaal om bijvoorbeeld in uw tuin, maar ook in uw oprit te gebruiken. We hebben de verschillende voordelen van beton voor buitenshuis alvast even op een rijtje gezet:

• Beton is een zeer sterk en duurzaam materiaal waardoor de meest optimale uitstraling voor een lange periode wordt gegarandeerd.
• De afwerking van beton is bepalend voor de gladheid waar de verharding over beschikt.
• Een verharding in beton is in principe overal perfect toepasbaar.
• Het betreft een materiaal dat vorst-, dooi- en bovendien ook weerbestendig is.
• Er vindt een mooie veroudering plaats door de poreusheid van het materiaal.

Hoe exterieur beton toepassen?

U kunt er buitenshuis op een groot aantal verschillende manieren voor kiezen om gebruik te maken van beton. U kunt er bijvoorbeeld onder meer voor kiezen om in uw tuin meubelen van beton te integreren, maar wat verder ook te denken van muurafdekkers die uw muren beschermen tegen de invloeden uit het weerbeeld? Of misschien bent u wel op zoek naar sierbeton die op visueel vlak een indrukwekkende meerwaarde weet te realiseren? Het zijn stuk voor stuk interessante mogelijkheden die er niet uitsluitend voor zorgen dat de omgeving rond uw huis er aantrekkelijk komt uit te zien, daarnaast bieden bijvoorbeeld muurafdekkers ook nog eens een passende bescherming tegen onverhoopte (extra) kosten in de toekomst.