Jantje Beton

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen

Jantje Beton wil dat kinderen gewoon de deur uit kunnen om te gaan en te spelen waar zij dat willen. Daarom bedenken, financieren en organiseren we projecten die het vrije buitenspelen bevorderen.

Lekker buitenspelen
Want wat is er nou heerlijker dan buitenspelen? Verstoppen in de bosjes, kliederen met water, sneeuwforten bouwen. Maar buitenspelen zit in de knel. Er is te weinig geschikte ruimte voor kinderen om buiten te spelen. De ruimte die er is, is afgebakend met hekken, slecht bereikbaar en prikkelt de fantasie niet.

Samen buitenspelen is gezonder
Buitenspelen is  belangrijk in het leven van kinderen. Het staat bij de meeste kinderen in de top drie van favoriete bezigheden. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen rennen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de sociale ontwikkeling. 

Jantje Beton laat kinderen buitenspelen
Wij zijn geen traditioneel fonds dat geld ophaalt en doorsluist naar initiatieven ergens in het land. We nemen een actieve positie in bij het oplossen van het maatschappelijke probleem dat kinderen nauwelijks meer vrij buiten kunnen spelen. Dat doen we samen met belanghebbenden in het veld, van kinderen tot wethouders en van ouders tot leraren.