Waarom kiezen voor een betonnen brievenbus?

  • Geplaatst op
  • Door Stefan
Waarom kiezen voor een betonnen brievenbus?

We kunnen vandaag de dag vaststellen dat steeds meer mensen er voor kiezen om gebruik te maken van een betonnen brievenbus. Deze keuze is vaak erg goed overwogen. Wanneer u er eveneens voor zou kiezen om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende materialen op de markt waar een brievenbus uit kan bestaan zult u eveneens opmerken dat er aan het gebruik van beton meerdere zeer interessante voordelen zijn verbonden. Wij vertellen u daarom in dit artikel graag waarom het ook voor u de moeite waard kan zijn om het plaatsen van een betonnen brievenbus bij uw woning te overwegen.

Tijdloos design

In eerste instantie spreekt het voor zich dat u graag zal willen dat de brievenbus die u gaat plaatsen past bij de stijl van uw huis. Dat is lang niet altijd even eenvoudig, in tegendeel. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een houten brievenbus te combineren met een strakke en zeer moderne woning beschikt u over een element die zomaar kan afsteken waardoor het geheel niet meer aantrekkelijk oogt. Daarnaast beschikt een brievenbus ook altijd over een bepaalde stijl die los staat van het materiaal dat wordt gebruikt. Wanneer die stijl dan uiteindelijk verouderd moet u weer investeren in een nieuwe brievenbus en dat brengt extra kosten met zich mee. Niets van dit alles wanneer u er voor kiest om een betonnen brievenbus te kopen. Een dergelijke brievenbus beschikt immers over een tijdloos design waardoor u ze eigenlijk helemaal nooit hoeft te vervangen wanneer u dat niet wenst.

Oerdegelijk

Een brievenbus ziet veel meer af dan veel mensen op het eerste zicht vermoeden. Zo wordt ze iedere dag en dat het hele jaar door blootgesteld aan vaak extreme weersomstandigheden. Wanneer u er dan voor kiest om een gewone brievenbus uit bijvoorbeeld kunststof of plastic te laten plaatsen is het niet ondenkbaar dat u binnen afzienbare tijd terug een nieuwe zult moeten kopen. Er voor kiezen om een betonnen brievenbus te laten plaatsen zorgt er voor dat u kunt rekenen op de unieke kwaliteit waar beton als materiaal over beschikt.

Beton kan dan ook probleemloos het hele jaar door buiten blijven staan zonder dat u rekening moet houden met beschadigingen door bijvoorbeeld vorst of extreme weersomstandigheden. Daar komt bovendien bij dat een betonnen brievenbus zeer weinig tot geen onderhoud vergt. Ook voor druk bezette mensen kan een brievenbus van beton dan ook een uitstekende oplossing zijn!

Bestand tegen vandalenstreken

Uiteraard is het niet iets wat dagelijks gebeurt, maar u dient er ook rekening mee te houden dat een brievenbus bij voorkeur bestand moet zijn tegen vandalenstreken. Daar waar u bepaalde brievenbussen zo uit de grond kunt halen of stuk kunt slaan geld dat zeker en vast niet voor een brievenbus uit beton. Dergelijke brievenbussen worden immers veelal in de grond verankert waardoor ze helemaal niet verplaatst kunnen worden. Tel daar ook nog eens bij op dat het materiaal over een oerdegelijke kwaliteit beschikt en we kunnen gerust stellen dat een brievenbus die is gemaakt van beton vrij 'bully proof' is.

Prima prijs-kwaliteitverhouding

De uitstekende kwaliteit waar een betonnen brievenbus over beschikt laat een niet onaanzienlijk kostenplaatje vermoeden. In de praktijk zien we echter dat het daarmee eigenlijk best meevalt. In vergelijking met verschillende andere materialen waar een brievenbus uit kan worden vervaardigd is een exemplaar uit beton dan ook financieel heel wat interessanter. Bovendien hoeft u er zoals reeds aangegeven in het geval van een brievenbus uit beton ook helemaal niet van wakker te liggen dat u binnenkort met nieuwe kosten wordt opgezadeld, in tegendeel. Een brievenbus van beton beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waar u bijgevolg gegarandeerd zeer tevreden over zult zijn!