3 redenen om voor een betonlook gietvloer te kiezen

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen
3 redenen om voor een betonlook gietvloer te kiezen

Het kiezen van een nieuwe vloer is altijd spannend. De vloer vormt immers de basis voor het gehele interieur. Om er zeker van te zijn dat die basis klopt, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Het kiezen van een nieuwe vloer is altijd spannend. De vloer vormt immers de basis voor het gehele interieur. Om er zeker van te zijn dat die basis klopt, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Maar voor welke vloer kies je nu het aanbod steeds groter wordt? Een van de populairste vloeren van dit moment is de betonlook gietvloer. Deze is op steeds meer verschillende plekken verkrijgbaar, zoals bij de Epoxywinkel. Een gietvloer biedt niet alleen ongelooflijk veel voordelen, maar de betonlook maakt het geheel ook nog eens helemaal compleet. Maar vanwaar die populariteit? Wat maakt de betonlook gietvloer tegenwoordig zo populair? 

Overweeg jij deze vloer te plaatsen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om voor deze bijzondere gietvloer met betonlook te kiezen. 

1. Geschikt voor elk interieur 

Een vloer kan een interieur maken of breken. Als je een vloer kiest, wil je dan ook wel dat deze binnen je interieur past. De realiteit is echter dat de meeste vloeren langer meegaan dan het interieur. Soms wil je gewoon eens iets anders. Sommige vloeren zijn echter minder geschikt voor alle interieurstijlen. Hierdoor kan het zijn dat je, na het aanpassen van de woning, plotseling weer sneller aan een nieuwe vloer toe bent om het plaatje weer compleet te krijgen. Zonde! Met een betonlook gietvloer heb je dit probleem niet. De unieke uitstraling van deze vloer past echt bij elke interieurstijl. Hierdoor geniet je van een fantastische basis die de komende jaren mooi kan blijven liggen. 

2. Te combineren met vloerverwarming 

Steeds meer mensen gebruiken vloerverwarming voor het verwarmen van hun woning. Er zijn zelfs steeds meer woningen waar geen radiatoren meer geplaatst worden en alles met behulp van vloerverwarming wordt verwarmd. Het is dan echter wel belangrijk dat de vloer hiervoor geschikt is. Deze moet niet alleen de warmte goed geleiden, maar ook niet onnodig beschadigd raken door de verandering in temperatuur. Bij een betonlook gietvloer is dit geen enkel probleem. De vloer kan eenvoudig gecombineerd worden met vloerverwarming en zal door de goede warmtegeleiding ook nog eens voor meer rendement zorgen. 

3. Onderhoudsvriendelijk 

Met een druk gezin wil je liever niet al te veel tijd kwijt zijn aan het huishouden. Helaas krijgt de vloer het nogal te verduren en ben je daardoor regelmatig in de weer met een stofzuiger en dweil. Bij veel vloeren neemt het onderhoud redelijk wat tijd in beslag. Vooral vloeren met veel groeven en plinten. Maar ook als we bijvoorbeeld denken aan houten vloeren. Een gietvloer is dan een prima oplossing. Doordat de vloer geheel egaal is, is deze gemakkelijk te reinigen. Dit maakt de vloer ook stukken hygiënischer.