5 tips voor fotografie van bouwprojecten

  • Geplaatst op
5 tips voor fotografie van bouwprojecten

Bouw- en ontwikkelingsprojecten brengen hun eigen unieke uitdagingen met zich mee als het op fotografie aankomt. Bouwterreinen zijn vaak krap en gevuld met bouwapparatuur die moet worden verplaatst voor een goede fotoshoot, bijvoorbeeld. Fotografie van bouwprojecten verschilt ook een beetje van typische vastgoedfotografie omdat er niet altijd hoogwaardige esthetiek of zelfs maar hetzelfde soort verlichting nodig is dat je voor andere vastgoedprojecten zou kunnen gebruiken. In plaats daarvan moeten foto's van bouwprojecten vaak snel en gemakkelijk te maken zijn, om de voortgang van de bouw niet te vertragen of veiligheidsproblemen te veroorzaken voor de werknemers op de bouwplaats. Dat gezegd hebbende, bouwproject fotografie kan nog steeds zijn eigen uitdagingen hebben. Bekijk deze 5 nuttige tips hieronder om aan de slag te gaan met je volgende fotoshoot voor een bouwproject:

Gebruik de juiste uitrusting

Bij het fotograferen van bouwprojecten moet je vaak werken in de buurt van zware machines en arbeiders die maar een paar seconden hebben om op hun plaats te gaan staan voor een foto. Daarom is het belangrijk om apparatuur te gebruiken die tegen deze taak is opgewassen. Camera: Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je geen camera hebt die snel genoeg kan fotograferen om bouwfoto's te maken, dan kun je het net zo goed opgeven voordat je zelfs maar begonnen bent. Compactcamera's zijn vaak te traag om de snelle, actievolle opnamen te maken die op bouwplaatsen nodig zijn. DSLR's daarentegen zijn meestal snel en veelzijdig genoeg om de klus te klaren. Lenzen: Bouwplaatsen vormen een unieke uitdaging voor fotografen, en een daarvan is de keuze van de lens. U wilt een standaardzoomlens (24-70 mm, afhankelijk van uw camera) die zowel voor close-ups als brede opnamen kan worden gebruikt. Een langere zoomlens (70-200 mm) is ook handig als je iets van een afstand moet vastleggen. Flitser: Werken rond zware machines, steigers en andere obstakels vereist vaak kunstlicht voor een goede bouwfoto. Als je een flitser wilt gebruiken, is het een goed idee om een off-camera flitser (OCF) te gebruiken, zodat je niet wordt geconfronteerd met een schokkende flits recht in het gezicht van je onderwerp. Achtergrond: Je moet nadenken over de achtergrond van je foto. Aangezien je een bouwproject fotografeert, is het waarschijnlijk dat de achtergrond iets zal zijn als een muur of een gebouw dat moet worden vervangen. Je kunt dit doen door tegen een muur te fotograferen waar je de achtergrond kunt controleren, of je kunt een groen scherm gebruiken om een andere achtergrond achter de foto te plaatsen. U kunt ook een achtergrond verwijderingsprogramma gebruiken, zoals nl.depositphotos.com/bgremover.html, dat u zal helpen de achtergrond van een slechte foto te verwijderen, zolang al het andere op de foto goed is gelukt.

Kies de juiste locatie

Bouwprojecten vinden vaak plaats in kleine ruimtes waar het moeilijk zal zijn om een goede locatie te vinden om foto's te maken. Als dat klinkt als jouw project, dan zul je je locatie zorgvuldig willen kiezen om de best mogelijke opnamen te krijgen. Kies een rustige omgeving: Je wilt niet zo dicht bij de bouw zijn dat je foto's worden belemmerd, maar je wilt ook niet zo ver weg zijn dat je niet kunt zien wat er aan de hand is. Denk aan het uitzicht: Hoe zal je foto eruit zien vanuit een bepaalde hoek? Als je een brede foto van het bouwproject in zijn geheel wilt maken, kun je het beste een locatie zoeken waar je een mooi, onbelemmerd uitzicht hebt. Zoek naar open gebieden: Je wilt een locatie vinden waar je een duidelijk zicht hebt op het project, en waar je genoeg ruimte hebt voor jezelf en je apparatuur.

Gebruik rekwisieten en stellages

Soms kun je gewoon geen goede foto maken zonder een beetje enscenering toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een brede foto van een gebouw wilt maken, maar je kunt niet dichtbij genoeg komen om een goede foto te maken, dan kun je een ladder of steiger gebruiken om een hoger uitzicht te krijgen. Als je een foto wilt van iemand die voor een bepaald deel van het project staat, moet je misschien werklui zover krijgen dat ze de machines verplaatsen, zodat ze daar gemakkelijk kunnen staan. Je kunt ook rekwisieten gebruiken om de foto's te maken die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een bord of ander bouwgereedschap op de juiste plek neerzetten om een foto te maken.

Vergeet de beveiliging niet

Bouwplaatsen bevinden zich vaak in gebieden die niet volledig beveiligd zijn. Dat betekent dat je aan je eigen veiligheid moet denken en ervoor moet zorgen dat je jezelf niet in gevaar brengt terwijl je foto's maakt. Blijf uit de buurt van zware machines, blijf uit de buurt van elektrische draden, en blijf uit de buurt van werknemers. U moet er ook voor zorgen dat u geen waardevolle spullen buiten laat liggen en dat u niemand laat ronddwalen waar hij niet hoort te zijn.

Plan vooruit

Bouwprojecten gaan snel en je zult vaak op korte termijn foto's moeten maken. Dat gezegd hebbende, wil je toch vooruit plannen voor de best mogelijke fotoshoot. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je foto's te maken, dat je apparatuur klaarstaat en dat je precies weet welke foto's je wilt hebben. Je wilt je fotoshoot ook plannen op een tijdstip dat voor iedereen goed uitkomt. Het laatste wat je wilt is de voortgang van het project verstoren, of werknemers ophouden die proberen het werk gedaan te krijgen.

Samenvatting

Fotograferen van bouwprojecten vereist vaak snel en efficiënt werken terwijl je ervoor moet zorgen dat je de werklui niet stoort of de voortgang van het project belemmert. Het is ook belangrijk om de juiste locatie te kiezen, en gebruik te maken van enscenering en rekwisieten om de juiste foto's te maken. Deze en andere tips kunnen je helpen de beste foto's voor je bouwproject te maken.