Tuinmeubelen die perfect bij een betonvloer passen

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen
Tuinmeubelen die perfect bij een betonvloer passen

Een betonvloer in de tuin is erg praktisch, en het materiaal heeft een prachtige en moderne uitstraling. Een betonnen ondergrond zorgt er ook voor dat je tuinset extra mooi blijft, doordat tuinmeubelen zo minder vatbaar zijn voor vuil en regen. 

In dit artikel bekijken we welke tuinmeubelen het beste passen bij een betonvloer. Van een complete loungeset met een industrieel design, tot losse meubelen met een natuurlijke uistraling. Hieronder de leukste inspiratie ideeën en een extra tip.

Robuuste designs en donkere kleuren

Hoewel meerdere stijlen passen bij een betonvloer, kun je niet misgaan door te kiezen voor tuinsets met een stoer design en een stevig frame. Denk aan een zwart onderstel van metaal, dat de moderne en industriële look van een betonnen vloer accentueert.

Zwarte tuinmeubelen vallen extra op bij een lichtere betonvloer, omdat ze door het contrast extra in het oog springen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen of een aluminium frame met een antraciete poedercoating. Dit laatst zorgt er ook nog eens voor dat jouw tuinset bestand is tegen krassen en je er jarenlang van kunt genieten. 

Organische vormen

De moderne uitstraling van een betonvloer gaat prachtig samen met organische vormen, vooral in een tuin. Denk aan een ronde tafel van hout of een hangstoel in de vorm van een ei. Door de combinatie van de natuurlijke materialen, ronde vormen en de egale betonnen vloer, vallen jouw tuinmeubelen extra op. De betonvloer zorgt daarnaast voor een stevige en stabiele ondergrond.

Monochroom kleurenpalet

Als liefhebber van het gevoel dat beton uitstraalt, kun je deze look & feel ook doortrekken in je tuinmeubelen. Denk aan loungestoelen in een gelijksoortige grijstint, inclusief grijze kussens. 

Aluminium en wicker zijn materialen die niet alleen ontzettend lang meegaan, maar net als een betonnen ondergrond een industriële sfeer uitstralen. En als je toch behoefte hebt aan wat kleur, is dit eenvoudig op te lossen met wat gekleurde bloemen of een heerlijk plaid.

Houten en natuurlijk materialen

Als je behoefte hebt aan wat gezelligheid in de tuin, dan zijn natuurlijke materialen zoals hout en bamboe een logische keuze. De warme kleuren zorgen voor extra sfeer en passen ook nog eens prachtig bij de grijze tint van het beton.

Vooral in een tuin zijn hout en bamboe een geweldige manier, om de begroeide delen van de tuin en de betonvloer met elkaar te verbinden. Plaats eventueel nog wat bamboe in potten, voor een compleet totaalplaatje.

Extra tip: betontegels

Als je geen plek hebt voor een betonnen vloer of het natuurlijke karakter zoveel mogelijk wil behouden in je tuin, dan zijn betontegels dé uitkomst. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten en tinten, en vormen een ideale ondergrond voor je hangstoel, parasol met voet, buiten zitzak of bijzettafel. 

Geen gewiebel meer door een onregelmatige ondergrond en makkelijk te plaatsen op een plek naar keuze. Kies voor een grote enkele tegel, of combineer meerdere tegels voor ieder gewenst formaat.