Welke betonmortel kiezen voor uw project?

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
Welke betonmortel kiezen voor uw project?

In het assortiment hier bij Betondingen.nl is betonmortel terug te vinden in tal van verschillende uitvoeringen. In eerste instantie beschikt u bijvoorbeeld over de mogelijkheid om te kiezen voor betonmortel onder de vorm van snelbeton. Het spreekt evenwel voor zich dat u dergelijk snelbeton lang niet in alle situaties kunt gebruiken waardoor ook gewone metselmortel noodzakelijk kan zijn. Hoe dan ook, wanneer u op zoek bent naar betonmortel is het altijd interessant om rekening te houden met het project welke u gaat uitvoeren. Alleen zo is het uiteindelijk mogelijk om te kiezen voor die betonmortel die perfect aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen. Wenst u graag meer te weten over het gebruik van betonmortel evenals de verschillende mogelijkheden die op dit vlak op de markt zijn terug te vinden? Wij stellen ze graag aan u voor in dit blogartikel!

Betonmortel als snelbeton

De eerste vorm van betonmortel die we op de markt terug kunnen vinden (evenals in het aanbod hier bij Betondingen.nl) is snelbeton. Dit type betonmortel is verkrijgbaar in zakken van 25 kilogram en kan in tal van verschillende situaties uitstekend van pas komen. De speedmix zak van 25 kilogram welke is terug te vinden in het assortiment hier bij Betondingen.nl is meteen ook de snelste betonmortel die we aan onze klanten kunnen aanbieden. Dit type betonmortel is dan ook niet uitsluitend geschikt voor het vastzetten van palen, daarnaast kan ze eveneens worden toegepast bij hekwerken, voor het vastzetten van speeltoestellen, vlaggenmasten en ga zo maar door. Door gebruik te maken van deze bijzonder snelle vorm van betonmortel is het reeds mogelijk om binnen een tijdsduur van amper 15 minuten een bepaalde constructie te verankeren.

Gebruikmaken van deze snelle vorm van betonmortel zorgt er voor dat u er geen rekening mee dient te houden dat deze moet worden gemengd. Bovendien staat dit type betonmortel er om bekend dat ze snel hard wordt. Dit zorgt er voor dat u reeds binnen een periode van amper 2 minuten de paal reeds los kunt laten. Na amper een kwartier staat de paal die u wenst te verankeren reeds helemaal vast. Bent u voor het uitvoeren van één of meerdere projecten in bijvoorbeeld uw tuin ook op zoek naar snelbeton? Dan mag het alvast duidelijk zijn dat deze perfect kan worden aangekocht hier bij Betondingen.nl.

Ook gewone metselmortel kan interessant zijn

Hoe interessant het gebruik van betonmortel onder de vorm van snelbeton ook mag zijn, het gebruik er van is niet altijd mogelijk, in tegendeel. Gebruikmaken van metselmortel kan in deze situatie dan weer de perfecte oplossing vormen. Het spreekt voor zich dat ook deze vorm van betonmortel is terug te vinden in het assortiment hier bij Betondingen.nl. De metselmortel die is terug te vinden hier in het assortiment van Betondingen.nl is in principe een hydraulisch bindmiddel op basis van zogenaamde portlandcementklinker. Tijdens het productieproces wordt er aan de portlandcementklinker een erg kleine fractie kalksteenmeel evenals een zogenaamde luchtbelvormer toegevoegd.

De betonmortel onder de vorm van metselcement welke door Betondingen.nl wordt verkocht kan eveneens zonder probleem worden gebruikt voor doorstrijkwerk. De metselmortel die verkrijgbaar is hier bij Betondingen.nl beschikt over een sterkteklasse van 12,5 en voldoet bovendien aan alle eisen die zijn gesteld in de Europese norm voor metselcement EN 413-1. Op deze manier kunt u er dan ook altijd zeker van zijn dat u beschikt over kwalitatieve betonmortel die ook nog eens kan worden aangekocht tegen een zeer voordelig prijskaartje.