In vier stappen naar een prachtige tuin

  • Geplaatst op
In vier stappen naar een prachtige tuin

Is jouw tuin op dit moment niet om aan te zien? Geen zorgen, want voor iedereen is het mogelijk om hun tuin om te toveren naar iets prachtigs. Hoe je dit doet? Maak je daar geen zorgen over, want in dit blogartikel geven we je vier handige tips mee waar je prima zelf mee aan de slag kunt gaan. Wacht dan ook niet langer en lees snel verder voor meer informatie.

Kies voor sfeervolle bloemen en planten

Tuinplanten zijn in iedere sfeervolle tuin onmisbaar. Voor het mooiste resultaat raden wij je aan om te kiezen voor een combinatie van bloemen en planten. Planten zorgen namelijk voornamelijk voor dichtere begroeiing, terwijl kleurrijke bloemen zorgen voor die prachtige uitstraling waar je altijd al van hebt gedroomd. Ben je geen expert in het kiezen van tuinplanten? Laat je dan adviseren door een specialist bij je in de buurt of huur een tuinarchitect in.

Zorg voor heerlijke zitplaatsen

Wat is een tuin zonder dat je hier heerlijk tot rust kunt komen? Wat wij je dan ook in ieder geval willen afraden is om te besparen op zitmeubelen. Uren ontspannen in je eigen tuin moet geen enkel probleem zijn en een goede loungebank helpt hier uiteraard aan mee. Wist je trouwens dat U elementen eventueel ook een uitstekende en duurzame vervanger zijn voor tuinmeubelen?

Maak gebruik van duidelijke afscheidingen

Wij spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat de mooiste tuinen worden gerealiseerd door verschillende gedeeltes van elkaar te scheiden. Zo heb je bijvoorbeeld een gedeelte voor planten, voor ontspanning, maar vergeet ook zeker niet na te denken over een schutting. Ben je de saaie schutting die in je tuin staat zat, maar wil je liever geen nieuwe aanschaffen? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor het plaatsen van (natuurlijke) tuinschermen.

Breng hoogteverschillen aan

Wie heeft er ooit verteld dat een tuin volledig vlak moet zijn? Inderdaad, niemand en hoogteverschillen kunnen dan ook voor een bijzondere uitstraling zorgen. Toch merken we dat er in weinig tuinen sprake is van deze hoogteverschillen en het is dan ook mogelijk om je tuin hierdoor net even wat unieker te maken dan bijvoorbeeld bij de buren het geval is. Hoogtes in je tuin aanbrengen hoeft niet te betekenen dat je je tuin daadwerkelijk gaat verhogen, hoewel dit eventueel wel mogelijk is door een verhoogd terras te realiseren. Hiernaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een overkapping te plaatsen.