• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Draagkracht betonpoer bepalen, waar rekening mee houden?

Hoeveel bedraagt de draagkracht betonpoer? Het is een vraag die vaak opduikt. Er wordt in de praktijk gebruik gemaakt van betonpoeren voor het realiseren van verschillende soorten constructies. Zo worden ze niet alleen gebruikt voor het maken van een veranda of een carport, maar ook voor bijvoorbeeld een tuinhuisje. Een belangrijke vraag die daarbij uiteraard steeds moet worden gesteld heeft te maken met de draagkracht waar een betonpoer over beschikt. Is dit voor jou niet helemaal duidelijk? Dan kan de onderstaande informatie je wellicht verder helpen.

Hoe wordt de draagkracht betonpoer precies bepaald?

Het wordt op het ogenblik dat je je gaat verdiepen in het aanbod met betonpoeren op de markt al snel duidelijk dat er heel wat verschillende soorten exemplaren bestaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een betonpoer te kopen van 10x10 cm maar kan je ook kiezen voor een exemplaar welke over een afmeting van 15x15 cm beschikt. Het hoeft niet gezegd te worden dat de draagkracht tussen deze verschillende opties onderling aanzienlijk kan verschillen. Bovendien is het zo dat er ook exemplaren van 12x12 cm, maar ook van 20x20 cm.

Het type betonpoer waar je behoefte aan zal hebben voor jouw situatie wordt altijd bepaald aan de hand van het soort bouwwerk dat je graag wenst te realiseren. Is het voor jou niet mogelijk om zelf te bepalen welke betonpoeren er nu precies noodzakelijk zijn? Dan wordt het sterk aangeraden om op dit vlak geen risico te nemen. Neem een vakman onder de arm of kies er voor om contact op te nemen met onze klantenservice. Ook onze experts helpen je namelijk graag verder wanneer je twijfelt over de aanschaf van bijvoorbeeld een draagkracht betonpoer.

Keuze uit verschillende betonpoeren

Omdat de draagkracht betonpoer in de praktijk duidelijk aanzienlijke verschillen kan vertonen spreekt het voor zich dat je goed zal moeten nadenken over het soort betonpoer welke je gaat kopen. Wanneer je een blik werpt op het assortiment met betonpoeren dat wij aanbieden aan onze klanten wordt al snel duidelijk dat er verschillende mogelijkheden bestaan. Je kan dan ook bij ons onder meer een keuze maken uit de hieronder terug te vinden exemplaren:

  • Een betonpoer van 12x12 en 66 cm hoog;
  • Een betonpoer van 15x15 en 60 cm hoog;
  • Betonpoeren van 20x20 en 60 cm hoog.

Zoals eerder op deze pagina aangegeven geldt voor de draagkracht betonpoer dat deze logischerwijs aanzienlijke verschillen kan vertonen afhankelijk van het exemplaar in kwestie. Voordat je over gaat tot het aanschaffen van de vereiste betonpoeren is het dan ook in de praktijk altijd een must om je even goed in de verschillende opties te verdiepen. Twijfel je over het soort betonpoer welke je nodig hebt om de gewenste draagkracht te kunnen realiseren? Dan is het zoals aangegeven altijd een goed idee om een vakman in te schakelen of even contact op te nemen met onze klantenservice. Zo voorkom je dat je uiteindelijk de foute keuze gaat maken.

Waarom is de draagkracht van een betonpoer zo belangrijk?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er bij het realiseren van verschillende constructies gebruik wordt gemaakt van een draagkracht betonpoer. Het gaat hierbij dan ook niet alleen om een betonpoer bij een overkapping, maar ook om een veranda, een carport, etc. Wist je bovendien dat er ook bij het plaatsen van speeltoestellen bijzonder vaak gebruik wordt gemaakt van betonpoeren? Het spreekt voor zich dat je bij het realiseren van één of meerdere van deze constructies altijd zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke betrouwbaarheid en stevigheid, maar ook de kleur is zeker niet onbelangrijk. Wel, dat is mogelijk wanneer je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van betonpoeren antraciet. Dit uiteraard op voorwaarde dat de draagkracht betonpoer voldoende is. Anders kan je voor vervelende verrassingen komen te staan.

Waarom vormen betonpoeren de basis voor veel bouwwerken?

Betonpoeren vormen de basis voor een groot aantal bouwwerken, omdat ze zijn gemaakt van het oersterke beton. Het is ook dit beton dat ervoor zorgt dat er altijd kan worden gerekend op een prima draagkracht betonpoer. Op deze manier kan namelijk precies de stevigheid worden gerealiseerd waar jouw bouwwerk behoefte aan heeft. Het sterke prefab beton zorgt er niet alleen voor dat je altijd kan blijven rekenen op de best mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid, daarnaast blijft ook de veiligheid op deze manier altijd gegarandeerd. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor varianten die zijn voorzien van een hoogteverstelling of een stelplaat.

De draagkracht betonpoer is in de praktijk ook zo aanzienlijk, omdat deze deels in de grond wordt geplaatst. Voor dit gedeelte geldt dat ze worden verstevigd met behulp van cement. De betonpoer bevindt zich in dit geval ook op een waterpas gelegde steen waardoor, deze geen kant op kan. Het andere stuk van de betonpoer welke uitsteekt boven de grond wordt gebruikt om de betonpoer op te bevestigen. Ben je bijvoorbeeld bezig met het plaatsen van een schutting? Dan dient elke steunpilaar te worden bevestigd aan een betonpoer.

Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice!

De informatie op deze pagina met betrekking tot de draagkracht betonpoer zal reeds heel wat vragen hebben beantwoord. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je bij het realiseren van één of meerdere bouwwerken liever niets aan het toeval over zal willen laten. Heb je dus met andere woorden toch nog twijfels, maar ben je wel van plan om de betonpoeren zelf te plaatsen, waardoor je geen beroep kunt doen op de kennis van een vakman? Dan kan je nog altijd even contact opnemen met onze experts. Wij adviseren je namelijk graag bij het bepalen van de vereiste draagkracht waar jouw betonpoeren over dienen te beschikken. Op deze manier kan je er altijd zeker van zijn dat je kan rekenen op de juiste draagkracht betonpoer.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!