• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

L elementen plaatsen, hoe gaat dat in zijn werk?

Denk je na over L elementen plaatsen? Gebruikmaken van dergelijke elementen in een tuin kan ervoor zorgen dat je op een eenvoudige manier mooie hoogteverschillen kunt creëren. Uiteraard leven we in een land waarin er eigenlijk slechts in zeer beperkte mate sprake is van hoogteverschillen. Toch kan het binnen een (grote) tuin zeer interessant zijn om mooie hoogteverschillen te creëren. Gebruikmaken van L elementen om dit te kunnen realiseren is dan veelal de beste keuze. Niet alleen zijn deze elementen voordelig aan te schaffen en zeer robuust, daarnaast kan je ze ook eenvoudig plaatsen. Wil jij ook graag meer te weten komen over het L elementen in jouw tuin? Dan is het zeker de moeite waard om even de informatie hier op deze pagina door te nemen.

Wat zijn L elementen nu eigenlijk?

Voordat we je meer gaan vertellen over L elementen plaatsen kan het interessant zijn om eerst even concreet dieper in te gaan op wat deze elementen nu precies zijn. Eigenlijk gaat het hierbij gewoon om sierblokken vervaardigd uit beton welke worden gegoten in een L-vorm.

Voor dit type van element geldt dan ook dat ze bestaan uit enerzijds een korte en anderzijds een lange zijde. Het feit dat deze elementen zich kenmerken door een dergelijke vorm zorgt ervoor dat er tal van verschillende stevige ophogingen mee kunnen worden gerealiseerd. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de korte zijde van deze elementen in te metselen. Bovendien is het echter ook mogelijk om ze dienst te laten doen als rand bij met name de terrastegels. In dit geval kan de lange zijde immers dienst doen als een soort van muurtje.

In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat L elementen plaatsen in tal van verschillende situaties interessant kan zijn. Niet alleen kunnen ze op de bovenstaande manier immers dienst doen als basis voor een plantenbak, bovendien is het ook mogelijk om ze bijvoorbeeld te gaan gebruiken voor een vijver of voor een opgehoogd terras.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het plaatsen van deze L elementen vandaag de dag veelvuldig gebeurt als alternatief voor de plaatsing van bijvoorbeeld trottoirbanden. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat er een goed aansluitende omheining kan worden gerealiseerd. Het weglopen van bijvoorbeeld grond of zand wordt hierdoor ook voorkomen.

Hoe kan je L elementen plaatsen?

Ga je L elementen plaatsen? Dan moet je er in eerste instantie voor zorgen dat je dit gaat doen op een vlakke ondergrond. Het spreekt bovendien voor zich dat deze ook voldoende stevig moet zijn. In ieder geval is het belangrijk om met een waterpas te controleren hoe vlak de ondergrond daadwerkelijk is. Daarnaast wordt het aangeraden om een ruime marge aan te houden voor wat de daadwerkelijke plaatsing van de L elementen betreft. Een ander belangrijk aandachtspunt heeft te maken met het feit dat de ondergrond niet te droog, maar ook niet te nat mag zijn. Dit omdat anders het verschuiven of weg-of-scheefzakken van de elementen niet kan worden voorkomen en dus een risico blijft.

Bij L elementen plaatsen zal je tevens rekening willen houden met de manier waarop het regenwater moet worden afgevoerd. Dit is uiteraard van belang omdat het regenwater zich anders op één plek gaat verzamelen. Voor de voeten van de L-elementen geldt dat je ze vol moet storten met zand. Dit zorgt ervoor dat ze beter op hun plaats kunnen worden gehouden en niet omgeduwd kunnen worden. Ga je gebruikmaken van L elementen als zogenaamde keerwanden? In dat geval zal je daarvoor eerst een sleuf moeten graven. Vervolgens kan je hier de elementen in vastzetten. Het is belangrijk om hiervoor gebruik te maken van geschikt cement.

Keuze uit verschillende soorten L elementen

L elementen plaatsen kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. Bovendien is het zo dat er ook verschillende soorten van deze elementen op de markt zijn terug te vinden. Wil je graag een perfecte hoek kunnen creëren? Dan is het bijvoorbeeld een goed idee om daarvoor gebruik te maken van de speciale L-hoekelementen. Daarnaast spreekt het voor zich dat deze elementen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en afmetingen. Het ruime aanbod met L-elementen dat je kan aantreffen hier bij Betondingen zorgt er in ieder geval voor dat iedereen er met plezier gebruik van zal maken. Je realiseert op deze manier bovendien ook precies datgene wat je wenst tijdens het L elementen plaatsen. Hoe worden L elementen precies gebruikt in de praktijk? L elementen plaatsen kan omwille van verschillende redenen en bovendien ook in meerdere situaties interessant zijn. Je kunt van deze elementen bijvoorbeeld gebruikmaken om keerwanden te realiseren. Daarnaast zal je tevens kunnen vaststellen dat deze elementen gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een bloembak mee te maken. In de praktijk worden ze ook vaak ingezet als afbakening om een terrasje te maken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, L elementen plaatsen in bijvoorbeeld jouw tuin kan je helpen om heel wat verschillende zaken te realiseren.

Uw L elementen zelf plaatsen?

Je kunt er vaak niet omheen om verschillende zaken uit te besteden aan een vakman. Het spreekt echter voor zich dat dit vaak gepaard gaat met een aanzienlijk prijskaartje. Voor L elementen plaatsen geldt dat je dit eigenlijk zonder probleem zelf kan doen. Je kan ervoor kiezen om hiervoor gebruik te maken van een klein kraantje, maar ook een manuele plaatsing behoort tot de mogelijkheden. Hoe dan ook is het plaatsen van deze elementen eigenlijk kinderlijk eenvoudig. In slechts een aantal eenvoudige stappen is het mogelijk om onder meer precies die hoogteverschillen te creëren in de tuin die jij wenst. In ieder geval, de informatie op deze pagina heeft je ongetwijfeld weer heel wat meer laten ontdekken over L elementen plaatsen.

✅ Wat is een l element beton?
L elementen zijn sierblokken van beton die zijn gegoten in een l-vorm. Hierdoor bestaan de l elementen uit enerzijds een lange en anderzijds een korte zijde. Door deze bijzondere vormgeving is het perfect mogelijk om met deze betonelementen een stevige ophoging te realiseren. Tevens kunnen l elementen worden ingegraven onder een rand van terrastegels, maar daarnaast is het ook mogelijk om de elementen te gebruiken voor de realisatie van een plantenbak, vijver of een opgehoogd terras. Voor het plaatsen van l elementen is vrijwel geen voegmiddel vereist, maar wanneer je extra stevigheid wenst is het natuurlijk altijd mogelijk om voegmiddel te gebruiken. Betondingen heeft een groot aanbod aan verschillende l elementen in huis. Bekijk nu de website voor een compleet overzicht.

✅ Wat kan je met een l element beton?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met een l element beton.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!