• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Stapelblokken plaatsen, hoe ga je precies te werk?

Stapelblokken plaatsen in jouw tuin kan ervoor zorgen dat je verschillende creaties kunt realiseren. Het gaat hierbij niet alleen om een muurtje of een plantenbak, maar ook om bijvoorbeeld een verhoogde border met stapelblokken. Het gebruik van stapelblokken kan in de praktijk eveneens helpen bij het creëren van hoogteverschillen of van mooie doorkijkjes. Ben je eveneens van plan om in jouw tuin gebruik te gaan maken van stapelblokken, maar wil je liever niets aan het toeval overlaten? Lees dan vooral snel verder en kom op deze pagina te weten hoe je stapelblokken in de tuin precies kan plaatsen.

Stapelblokken plaatsen, denk eerst aan de fundering

Ongeacht hetgeen waarvoor je stapelblokken gaat plaatsen, je dient altijd te beginnen met het realiseren van een solide fundering. Hiervoor wordt het aangeraden om gebruik te maken van opsluitbanden met als afmetingen 5x15x100 centimeter. Deze worden plat en waterpas in de grond gelegd. Zorg ervoor dat de fundering zo'n 10 centimeter onder de naastgelegen bestrating komt te liggen.

Het is voor het realiseren van de fundering eveneens mogelijk om gebruik te maken van oude tegels. Dit gezegd hebbende geldt voor betonbanden dat ze omwille van hun afmetingen (smal en lang) als het meest geschikt worden bestempeld. Door gebruik te maken van opsluitbanden wordt het gewicht dan ook aanzienlijk beter verdeeld dan wanneer er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van tegels. Bij deze laatstgenoemde betonelementen is er namelijk doorgaans sprake van de afmetingen 60x40 centimeter.

Ga je stapelblokken plaatsen met een totale hoogte van maximum 50 centimeter? Dan volstaat het om uitsluitend gebruik te maken van een opsluitband. Ga je nog hoger werken met de stapelblokken? In dat geval wordt het niet alleen aangeraden om gebruik te maken van opsluitbanden, maar is het ook interessant om wat cement in de ondergrond te gieten. Op deze manier wordt extra stevigheid gerealiseerd.

Hoe kan je stapelblokken juist plaatsen?

Stapelblokken plaatsen kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan je ervoor kiezen om ze te lijmen. Voor het lijmen van de betonnen stapelblokken is het aan te raden om gebruik te maken van een zogenaamde steenlijm. Metselen is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar dan wel uitsluitend wanneer er een zichtbare voeg moet worden gecreëerd. Ga je stapelblokken plaatsen door ze te lijmen? Dan zal je kunnen vaststellen dat ze als het ware aan elkaar worden geplakt, waardoor de muur één gestroomlijnd geheel zal vormen.

Voor menig aantal mensen geldt dat ze bij stapelblokken plaatsen twijfelen tussen het gebruik van kit of lijm. Indien je ervoor kiest om gebruik te maken van een sterke bruislijm is het van belang om er rekening mee te houden dat deze snel opdroogt. Het resultaat hiervan is dat je eigenlijk over niet zoveel speling beschikt. Met andere woorden, de blokken dienen eigenlijk meteen goed te worden gemonteerd. Omwille van deze reden wordt het in deze situatie ook sterk aangeraden om reeds over een bepaalde ervaring te beschikken voor wat het plaatsen van stapelblokken betreft. Een alternatief voor deze sterke bruislijm is dus gebruikmaken van een kit.

Stapelblokken plaatsen met behulp van een kit zorgt ervoor dat je aanzienlijk flexibeler te werk kan gaan. Deze lijm hard veel minder snel uit. Je kan dan ook veelal zonder probleem een volledige rij blokken voorzien van lijm voordat je de volgende laag er op gaat plaatsen. Bovendien is het in dit geval ook mogelijk om de muurblokken nog even wat aan te duwen wanneer blijkt dat ze na plaatsing nog wat scheef liggen. Voor welke van de verschillende mogelijkheden je zal kiezen bij het plaatsen van stapelblokken is uiteraard geheel aan jezelf om te beslissen.

Een verhoogde border realiseren met behulp van stapelblokken

Ga je stapelblokken plaatsen om er een verhoogde border mee te realiseren? Dit is één van de vaakst gekozen toepassingen voor stapelblokken. Op deze manier wordt er een bijzonder aantrekkelijk hoogteverschil gecreëerd in jouw tuin. Dit kan je helpen bij het efficiënt realiseren van een indeling in jouw (voor)tuin met stapelblokken.

Voornamelijk het gebruik van lange borders langs de zijkant in de tuin is populair. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je in het midden voldoende ruimte over zal houden. Is jouw tuin voldoende groot? Dan kan je er ook voor kiezen om jouw borders dwars of bijvoorbeeld in het midden van jouw tuin te realiseren. Op deze manier kan er een zeer aantrekkelijk diepte-effect worden gecreëerd. Bovendien ontstaan er op deze manier uiteraard ook aantrekkelijke doorkijkjes.

Het realiseren van een tuinmuur met stapelblokken

Stapelblokken plaatsen kan je in de praktijk uiteraard ook doen voor het realiseren van een tuinmuurtje. Wanneer je kiest voor deze optie kan het ook de moeite waard zijn om te overwegen om gebruik te maken van een afdekplaat. Op deze manier creëer je niet alleen bijvoorbeeld een mooie afscheiding voor jouw tuin, maar kan je er ook nog eens op gaan zitten.

Tot slot kan er in jouw tuin eveneens gebruik worden gemaakt van stapelblokken voor wat het realiseren van bloembakken betreft. In het bijzonder in de voortuin is het op deze manier mogelijk om een zeer mooie indeling te creëren. Door één of meerdere van deze bloembakken in de tuin te plaatsen is het mogelijk om niet alleen structuur, maar ook hoogte te creëren. Populair materiaal om gebruik van te maken als afwerking in dit geval is grind. Niet alleen creëer je op deze manier een mooi eindresultaat, daarnaast wordt jouw tuin ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Hoe dan ook, met stapelblokken plaatsen kan je duidelijk heel wat verschillende richtingen uit.

✅ Wat zijn stapelblokken?
De stapelblokken van Betondingen zijn gemaakt van hoogwaardig prefab beton en kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Door gebruik te maken stapelblokken is het bijvoorbeeld mogelijk om hoogteverschillen te creëren op straat of in je tuin, maar daarnaast kunnen stapelblokken ook dienstdoen als elementen voor het creëren van betonnen bloembakken. Dit zijn echter maar twee voorbeelden en de mogelijkheden van stapelblokken zijn eindeloos. Wil jij stapelblokken aanschaffen tegen de best mogelijke prijs? Neem dan eens een kijkje op de website van Betondingen.

✅ Wat kan je met stapelblokken?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met stapelblokken.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!