• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Beton impregneer

Beton impregneer is te gebruiken op zowel nieuw als bestaand beton. Door beton te impregneren zorg je er als het ware voor dat je het beton voorziet van een onzichtbare beschermlaag. Na het aanbrengen van het impregneermiddel zal dit middel in het beton trekken, waardoor het beton beschermd wordt. Indien je echter aan de slag wilt gaan met beton impregnatie is het wel van belang dat je weet hoe je dit moet doen. Lees verder voor meer informatie over de producten in ons assortiment en voor onze handige tips.

Waarom kiezen voor beton impregneer?

Beton impregneer gebruiken op betonnen ondergronden heeft verschillende voordelen. Ten eerste zijn deze oppervlaktes gevoelig voor vlekken en daarnaast hebben deze oppervlaktes onderhoud nodig. Dit kan echter voorkomen worden door bijvoorbeeld een betonvloer te impregneren. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat het oppervlak wordt voorzien van extra bescherming. Deze bescherming zorgt ervoor dat het oppervlak waterafstotend, vlekbestendig, hittebestendig en krasbestendig wordt. Hierdoor wordt het makkelijker om het oppervlak schoon te houden en daarnaast vereist de ondergrond een stuk minder onderhoud.

Beton impregneren, hoe doe je dat?

Indien je aan de slag wilt gaan met beton impregneer is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken. Ten eerste is het van belang dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding houdt in ieder geval in dat je ervoor zorgt dat het oppervlak schoon is. Indien dit niet het geval is zal het beton impregneer namelijk in de vervuiling trekken, waardoor het betonnen oppervlak nog steeds niet voorzien wordt van een beschermlaag. Vandaar dat het van belang is om al het vuil te verwijderen. Zorg er daarnaast voor dat de vloer volledig droog is, zodat het impregneermiddel gemakkelijk in het oppervlak kan trekken.

Tevens is het van belang dat je ervoor zorgt dat het oppervlak geen scheuren of gaten bevat én dat je het oppervlak niet behandeld met producten met hoge zoutconcentraties en/of washoudende producten. Indien je je aan bovenstaande voorwaarden houdt kan je vervolgens aan de slag gaan met beton impregneer.

Het is zowel mogelijk om het impregneren van beton uit te besteden, maar daarnaast kan je ook prima zelf aan de slag gaan. Indien je kosten wilt besparen raden wij je natuurlijk aan om zelf aan de slag te gaan met het impregneren. Dit doe je door het impregneermiddel aan te brengen op het betonnen oppervlak. Verdeel het impregneer middel gelijkmatig over het oppervlak (0,2 liter per m²) en laat het middel vervolgens intrekken. De droogtijd van het beton impregneer in ons assortiment is zo’n 24 uur. Wil je het impregneermiddel gebruiken op gevels? Dan raden wij het aan om het middel door gebruik van een lage drukspuit van boven naar beneden aan te brengen. Let op: breng het impregneermiddel niet aan bij een temperatuur van lager dan 5 graden.

De voordelen van betonnen oppervlaktes impregneren

Gebruikmaken van beton impregneer biedt verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje:

  • Een vochtregulerende werking
  • Biologisch afbreekbaar
  • Geurloos
  • Hoog vlampunt
  • 15 jaar bescherming
  • Houdbaarheid van 1 jaar

Meer weten? Neem contact met ons op

Wij begrijpen het als je behoefte hebt aan meer informatie over de producten uit ons assortiment. In dat geval staan wij dan ook altijd klaar om al je vragen te beantwoorden. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 31 85 – 060 62 04 of stuur een WhatsApp bericht naar +31 970 050 185 05. Liever mailen? Ook dat is natuurlijk mogelijk, stuur uw vraag door naar [email protected]. Wij voorzien je graag van meer informatie over onze beton impregneer producten.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!