• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Traptreden

Traptreden 15x30x50cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 20x40x50cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 15x30x100cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 15x30x100cm grijs Oud Hollands
Traptreden 15x40x100cm antraciet
Traptreden 15x40x100cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 15x40x100cm grijs Oud Hollands
Traptreden 20x40x100cm grijs Oud Hollands
Traptreden 20x40x100cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 15x50x100cm antraciet Oud Hollands
Traptreden 15x50x100cm grijs Oud Hollands
Bastreden 15x42x120cm antraciet

Traptreden

Met betonnen traptreden, of soms ook weleens bloktreden genoemd, kunt u een zeer solide maar vooral een mooie verantwoorde trap maken. De traptreden van beton hebben meteen de ideale maat namelijk 20cm hoog 40cm breed en ze zijn 100cm lang.

De traptreden zijn uiteraard ook goed te gebruiken om hoogteverschillen in uw tuin op te vangen. De betonnen traptreden zijn normaal gesproken onverwoestbaar. Een betonnen trap kan een heel eigentijds element zijn in uw tuin. De trap wordt dan een mooi object, dat nog meer tot zijn recht komt dankzij het een worden met de beplanting in uw tuin.

Blokken opeenstapelen is een elementaire methode om een trap in het algemeen te bouwen. Met de de betonnen traptreden en haar strakke afwerking past deze methode bij vrijwel elke bouwstijl.

Trap

Met een trap krijgt uw tuin een heel ander gezicht, er ontstaan totaal verschillende ruimtes, openen zich nieuwe vergezichten, het ritme van de wandeling verandert, moet u tijdelijk naar de grond kijken om daarna van een hoger gelegen punt uw tuin te kunnen bewonderen…

Dit zijn slechts een aantal redenen om dit haast onmisbare tuinelement, dat een trap eigenlijk is, niet te vergeten en vooral om het te bouwen zoals het hoort. Wie een trap in zijn tuin wil bouwen, moet eigenlijk altijd heel nauwkeurig te werk gaan. Iedere trap moet immers aarde tegenhouden net zoals de muur waaraan een trap vaak grenst.

Een trap moet dus zeker stevig zijn en vast genoeg, maar het allerbelangrijkste daarnaast is dat hij ook goed beloopbaar moet zijn. Om dat te bereiken, moet u een paar regels in acht nemen. Er is eigenlijk niets ingewikkelds aan.

Het grote voordeel van deze traptreden is dat ze gemaakt zijn van beton. Beton is een product dat is samengesteld uit puur natuurlijke producten. Het is mooi, strak, duurzaam en bovenal vriendelijk voor het milieu en recycleerbaar.

Als u hoogteverschillen in uw tuin heeft, of ze juist wilt aanbrengen, dan kunt u er voor kiezen om een trap te plaatsen. Door een trap te plaatsen zorgt u dat het hogere gedeelte van de tuin goed te bereiken blijft. Daarnaast is een trap ook een mooie eyecatcher in uw tuin.

Beton is een zeer geschikt materiaal om in uw tuin te gebruiken. Het is niet alleen stevig en duurzaam, maar ook onderhoudsvrij en goedkoop. Daarnaast geeft het uw tuin een strakke en moderne uitstraling.

Betonblokken zijn natuurlijk erg zwaar. Als u zulke zware traptreden moet gaan verplaatsen heeft u eigenlijk een hulpmiddel nodig. Maar als u die niet heeft, zorg er dan voor dat u genoeg sterke mensen om u heen heeft om u te helpen. Om uw rug te sparen legt u eerst twee spanbanden onder de stenen en daarna kunt u ze optillen met meerdere mensen om ze op hun plek te plaatsen.

Een trap heeft een op- en een aantrede. De verhouding daartussen bepaalt of een trap lekker loopt. Om het lekkerste loopje te krijgen moet de optrede gelijk zijn aan de aantrede. Over het algemeen is een optrede rond de 20 centimeter hoog. Kies daarom voor betonblokken die ook 20 centimeter dik zijn.
Meer informatie over betonnen traptreden