De veiligheid tijdens lossen van beton vergroten

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
De veiligheid tijdens lossen van beton vergroten

De producten die gemaakt zijn van beton zijn zwaar en vaak ook groot. Dit houdt in dat deze nogal eens op speciale manier vervoerd en geplaatst moeten worden. Het op de juiste plek krijgen van spullen van beton is een secuur werk wat best een aantal risico’s met zich meebrengt. Wij van Betondingen willen dat de omgeving veilig is en houden rekening mee met eventuele voorbijgangers en verkeer in de buurt. Hiervoor hebben wij nu extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor tijdens het laden en lossen. Lees verder en ontdek meer over deze oplossing en hoe dit bijdraagt aan jouw veiligheid.

Vergroot de zichtbaarheid

Vaak gebeurt laden en lossen op of in de buurt van een trottoir. Hier lopen, fietsen en rijden elke dag veel mensen in de buurt. Dat betekend dat tijdens het laden en lossen er gezorgd moet worden voor goede zichtbaarheid. Wij hebben overlegd en er eens goed over nagedacht hoe wij jouw veiligheid als omstander kunnen vergroten. Wij zijn toen tot de conclusie gekomen dat voor meer veiligheid de zichtbaarheid vergroot moet worden. Hiervoor gebruiken wij nu met laden en lossen extra breed en zeer opvallend oranje tape. Door de kleur en breedte kun je dit haast niet missen en zie je direct dat er gewerkt wordt met grote en zware materialen.

Aanzienlijk minder ongelukken

Er wordt vaak gezegd dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Het kan zomaar gebeuren dat je ergens langskomt waar gewerkt wordt met beton. Het is nog wel eens te onderschatten hoe groot en zwaar het beton dan echt is. Toch kan het beton wanneer dit bijvoorbeeld getakeld wordt uitzwenken. Om ervoor te zorgen dat alles goed zichtbaar is gebruiken wij nu extra breed en fel oranje tape. Hiermee worden onnodige ongelukken voorkomen, je ziet namelijk direct hoe groot en waar het beton product zich bevindt.

Veiligheid voorop

Met grote en zware producten gemaakt van beton zal een ongeluk al snel grote gevolgen hebben. Je simpelweg stoten kan al een flinke wond opleveren. Dit is dan ook waarom wij van Betondingen veiligheid van iedereen willen waarborgen. Door dit extra opvallende tape te gebruiken tijdens het laden en lossen kunnen ongelukken voorkomen worden en zal zwaar letsel niet snel voorkomen. Door onze jarenlange ervaring met beton zien wij situaties voorbij komen en proberen wij stukje bij beetje de veiligheid van iedereen rondom de betonproducten te vergroten. Veiligheid moet altijd voorop staan tijdens het werken met beton.

Met een simpel middel kan een hoop leed voorkomen worden. Wij vinden het dan ook een kleine moeite om aan dit soort positieve ontwikkelingen bij te dragen. Als jij werkt met beton en dit wilt doen op een zo veilig mogelijke manier, dan ben je bij Betondingen aan het juiste adres. Deze extra brede en knaloranje veiligheidstape is hier slechts een klein maar zeer belangrijk voorbeeld van. Bestel jouw betonproducten bij Betondingen en ga ten alle tijden veilig aan de slag.