Een betonpoer maken? Tijdrovend, maar niet onmogelijk!

  • Geplaatst op
  • Door Johan
Een betonpoer maken? Tijdrovend, maar niet onmogelijk!

Betonpoeren zijn tegenwoordig bijzonder interessant te noemen voor wat het realiseren van verschillende constructies betreft. Een betonpoer wordt gebruikt als fundering voor de constructie waardoor krachten uit het bouwwerk kunnen worden overgedragen aan de ondergrond. Dit zorgt er voor dat u met zekerheid kunt rekenen op een kwalitatieve, solide en veilige fundering voor zowel kleine als grote bouwwerken. Of u nu met andere woorden een kleine pergola goed wenst vast te zetten of u op zoek bent naar een efficiënte en stevige fundering voor uw aanbouw, in beide gevallen zult u merken dat betonpoeren u op dit vlak uitstekend van dienst kunnen zijn. Daarenboven kunnen ze ook nog eens worden toegepast als opwaai- of stormanker waardoor de eigenschappen van deze betonproducten alleen maar nog veelzijdiger worden. Wilt u zelf een betonpoer maken? In dat geval kan de informatie uit dit interessante blogartikel voor u ongetwijfeld interessant zijn!

Wat maakt een betonpoer maken zo tijdrovend?

Zoals in de inleiding van dit blogartikel reeds aangegeven moet u er altijd rekening mee houden dat een betonpoer maken een zeer tijdrovende klus is. Dit heeft alles te maken met het feit dat er tal van verschillende stappen doorlopen moeten worden. In eerste instantie dient er bijvoorbeeld een soort van bekisting te worden gemaakt. In het merendeel van de gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van hout. Een betonpoer maken is evenwel pas mogelijk op het ogenblik dat de mal wordt ingeolied. Dit gebeurt door middel van een speciale olie waardoor de mal er eenvoudig kan worden afgehaald. Eenmaal dit is gebeurd dienen de ankers of draadeinden op de juiste maat ingesteld te worden waarna het storten kan beginnen. Uw eigen betonpoer maken is nu bijna echt mogelijk.

Het spreekt evenwel voor zich dat een betonpoer maken moeilijk is wanneer u niet over (gepast) beton beschikt. Op dit vlak heeft u twee verschillende mogelijkheden. U kunt een betonpoer maken door beton te laten komen (dit kost u weer wat extra werk), maar u kunt er eveneens voor kiezen om zelf uw beton te maken waardoor u een extra financieel voordeel kunt verkrijgen. Een betonpoer maken gebeurt door middel van een combinatie van zand en cement of door kant en klare zakken in huis te halen. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden u bij een betonpoer maken zult kiezen is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Op het ogenblik dat alles na het storten is uitgehard is het tijd om de bekisting te verwijderen. Op dit ogenblik is de door u gemaakte betonpoer klaar om toegepast te worden in het bouwwerk.

Alternatief voor zelf een betonpoer maken?

Zelf een betonpoer maken is in het bijzonder omwille van de enorme hoeveelheid tijd die er in moet worden geïnvesteerd niet voor iedereen weggelegd. Dat hoeft niet te betekenen dat u geen gebruik kunt maken van betonpoeren, in tegendeel. Wist u namelijk dat er ook zoiets bestaat als een prefab betonpoer? Dit type van betonpoeren kunnen kant en klaar worden aangekocht, met name hier bij Betondingen.nl. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen wat er voor zorgt dat ze voor het realiseren van eender welke constructie kunnen worden toegepast. Wij van Betondingen.nl worden vaak de 'poerenboer' genoemd omdat wij over een zeer ruim assortiment met betonpoeren beschikken die over een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding beschikken.

Ontdek het assortiment met betonpoeren hier bij Betondingen.nl!

Ziet u zelf een betonpoer maken toch niet helemaal zitten en wilt u daarom graag kiezen voor het gebruik van een prefab betonpoer? In dat geval kunt u zoals u in dit blogartikel reeds heeft kunnen lezen hier bij Betondingen.nl een keuze maken uit een zeer uitgebreid assortiment aan mogelijkheden. Welke afmetingen u voor uw betonpoeren ook wenst, de kans is bijzonder groot dat ze in ons assortiment zijn terug te vinden. Op deze manier beschikt u altijd over de best mogelijke betonpoeren die geheel in lijn zullen liggen met uw verwachtingen. Gaat u niet zelf een betonpoer maken, maar bent u wel op zoek naar een interessante partij waarbij u deze kant en klaar kunt bestellen? In dat geval nodigen we u graag uit om een kijkje te nemen in ons aanbod als enige, echte poerenboer!