Inspiratie opdoen in de Tuinen van Appeltern

  • Geplaatst op
  • Door Dirk-Jan
Inspiratie opdoen in de Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern vormen niet alleen een erg leuke plaats om te vertoeven, daarnaast kunt u er ook nog eens heel wat inspiratie opdoen voor uw eigen tuin. De Tuinen van Appeltern bevinden zich in de Gelderse plaats Appeltern in de directe omgeving van Nijmegen en Tiel. Vandaag de dag bestaat dit indrukwekkende complex uit zomaar even 200 verschillende voorbeeldtuinen. Deze komen deels van de hand van de initiatiefnemer van het project, namelijk de hovenier Ben van Ooijen, maar ook diverse tuinontwerpers evenals schrijvers van tuinboeken en tuinarchitecten hebben er hun bijdrage aan geleverd. In eerste instantie was het terrein van de Tuinen van Appeltern 15 hectare groot, maar in 2013 werd dit uitgebreid naar 22 hectare. Indien u op zoek bent naar leuke ideeën voor uw eigen tuin is een bezoekje brengen aan dit prachtige terrein in ieder geval een absolute aanrader.

Groot aantal verschillende tuinen

Tijdens een bezoek aan de Tuinen van Appeltern valt meteen de diversiteit van de omgeving op. U kunt hier dan ook onder meer balkontuinen en beeldentuinen terugvinden, maar wat ook te denken van loungetuinen en vijvertuinen? De enorme diversiteit waar dit gebied bekend om staat zorgt er steeds opnieuw voor dat u nieuwe inzichten krijgt om toe te passen in uw eigen tuin. Uiteraard oogt het geheel indrukwekkend, maar dat zorgt er niet voor dat de diverse elementen waar gebruik van wordt gemaakt niet toegankelijk zijn, in tegendeel. Voor ieders budget kan er hier inspiratie worden opgedaan en keert u bijgevolg ongetwijfeld met een bagage vol goede ideeën terug huiswaarts.

Meer dan 1660 verschillende planten

Planten vormen een zeer belangrijk onderdeel van elke tuin. Veel mensen zien echter door het enorme aanbod al snel de bomen door het bos niet meer. Tijdens een bezoek aan de Tuinen van Appeltern maakt u kennis met in totaal meer dan 1660 verschillende planten. Al deze verschillende planten beschikken uiteraard over niet alleen hun eigen, typische uitstraling, maar ook de verschillende geuren zullen u ongetwijfeld weten te verrassen. Ook wanneer u nog op zoek bent naar enkele prachtige planten voor in uw tuin die geheel in lijn liggen met de stijl welke u wenst te creëren is het beslist de moeite waard om deze prachtige tuinen te bezoeken. Dit is overigens ook nog eens een leuke daguitstap voor het hele gezin!

Ideeën met betrekking tot accessoires en bestrating

Tijdens een wandeltocht doorheen de Tuinen van Appeltern valt het meteen op dat er in de diverse tuinen veelvuldig gebruik wordt gemaakt van allerhande accessoires. Het kan hierbij zowel gaan om grote als om minder grote toevoegingen aan de tuin die wellicht ook perfect bij u thuis tot hun recht zouden kunnen komen. Deze accessoires vergen uiteraard slechts een beperkte hoeveelheid werkzaamheden wat er voor zorgt dat ze eenvoudig toegepast kunnen worden om uw tuin er zomaar even nog aantrekkelijker uit te laten zien.

Een extra opvallend en ontspannend element voor uw tuin?

Niet alleen kunt u in de Tuinen van Appeltern inspiratie opdoen met betrekking tot het laten plaatsen van bestrating of enkele accessoires, wat bijvoorbeeld ook te denken van de realisatie van een prachtige vijver? Veel mensen vinden een dergelijke vijver niet alleen een waardevolle toevoeging aan hun tuin, daarnaast heeft het ook nog eens iets rustgevend. Velen dromen er van om aan het water te wonen, maar uiteraard is dat niet in iedere stad of gemeente een mogelijkheid. Door het laten aanleggen van een vijver in de tuin kunt u, uw droom toch in ieder geval deels waarheid laten worden.

Beton, een waardevol materiaal voor uw tuin

Het zal u tijdens een bezoek aan de Tuinen van Appeltern meteen opvallen dat er hier en daar verschillende elementen zijn gerealiseerd uit beton. Dit is ook helemaal niet zo vreemd, want beton staat er om bekend een materiaal te zijn dat zich werkelijk uitstekend leent om te gebruiken buitenshuis. Het is niet alleen bijzonder duurzaam, het ziet er ook fantastisch uit en bovendien vergt het nagenoeg geen onderhoud. Wilt u eveneens één of meerdere prachtige elementen uit beton voor uw tuin realiseren? In dat geval bent u daarvoor hier bij Betondingen.nl uiteraard aan het juiste adres!