Ontdek de veelzijdigheid van trottoirbanden

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
Ontdek de veelzijdigheid van trottoirbanden

Trottoirbanden zijn vandaag de dag op de markt verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen. In principe beschikken trottoirbanden over een dubbele functie. Enerzijds zijn ze uiteraard belangrijk voor de veiligheid (bijvoorbeeld op parkings), daarnaast hebben ze eveneens een sierlijke uitstraling. Heeft u bijvoorbeeld een parking en zou u graag willen hebben dat deze parking er ten allen tijde op optimale wijze bijligt? In dat geval is het beslist de moeite waard om even de mogelijkheden van onze trottoirbanden te ontdekken!

Wat zijn trottoirbanden precies?

Heeft u nog niet eerder gehoord van trottoirbanden? In dat geval vertellen we er u graag eerst meer over. Trottoirbanden worden vervaardigd uit een stevig beton dat weerbestendig is. Dit zorgt er voor dat diverse invloeden uit het weer zoals bijvoorbeeld regen en vriestemperaturen er geen (grote) impact op hebben. Het spreekt namelijk voor zich dat het niet de bedoeling is dat trottoirbanden zomaar barsten. Mocht dat wel het geval zijn, dan zou dat kunnen betekenen dat de stoep een ernstige verzakking zou kunnen vertonen. Parkeren wordt dan uiteraard een stuk lastiger.

Het aanschaffen van trottoirbanden kunt u vandaag de dag doen in verschillende afmetingen (breed of minder breed) en bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in diverse kleuren. Ondanks het feit dat het beton waar bij het realiseren van trottoirbanden gebruik van wordt gemaakt uiteraard lichtgrijs is worden er kleurstoffen aan toegevoegd. Deze kleurstoffen zorgen er voor dat de trottoirbanden kunnen worden aangekocht in zowel rood, geel en blauw. Vreest u dat het gebruik van kleurstoffen de stevigheid van het beton kunnen aantasten? Deze vrees is absoluut nergens voor nodig!

Trottoirbanden in diverse afmetingen

Zoals reeds aangegeven kunt u er voor kiezen om trottoirbanden te kopen in tal van verschillende afmetingen. U kunt ze dan ook breed bestellen, maar ook wat smallere uitvoeringen zijn op de markt en in het assortiment hier bij Betondingen.nl terug te vinden. Voor welke van de verschillende mogelijkheden u uiteindelijk zult kiezen is afhankelijk van de beschikbare ruimte op de stoep. Voor kleine stoepjes evenals bijvoorbeeld een stoepje in de tuin is het aangeraden om gebruik te maken van smalle trottoirbanden of sierbanden. Waarom? Zeer eenvoudig. Dergelijke trottoirbanden dienen in de praktijk veelal minder tegels in bedwang te houden waar zwaar verkeer langs komt gereden. Is er wel sprake van een vrij brede stoep? In dat geval is het wellicht toch interessanter om te kiezen voor bredere trottoirbanden. Zo kunt u vervelende problemen na plaatsing voorkomen.

Trottoirbanden bestellen bij Betondingen.nl

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat trottoirbanden verschillende interessante voordelen met zich meebrengen. Wanneer u bijvoorbeeld over een restaurant of een bedrijf beschikt met een private parking is het nooit een slecht idee om gebruik te maken van dergelijke trottoirbanden. U zult namelijk merken dat deze niet alleen de veiligheid, maar tevens ook de netheid van uw parkeerplaatsen alleen maar ten goede zal komen. Zoals reeds aangegeven zijn dergelijke trottoirbanden bovendien ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor u ook hier nog een beetje mee kan spelen. In ieder geval, bent u eveneens van plan om trottoirbanden te bestellen en wilt u dat graag kunnen doen tegen een zeer interessante prijs? In dat geval hoeft u absoluut niet verder te zoeken, wij van Betondingen.nl bieden ze u namelijk graag aan zonder dat u rekening dient te houden met een hoog prijskaartje!