Parkbanden

Parkbanden

Parkbanden voor de creatieve zitplaatsen.

Parkbanden

Een mooie afwerking is altijd de kroon op uw werk. Als u uw perkjes, grasvelden, wegen of andere open vlaktes netjes en bijzonder wilt afwerken dan kunt u eens overwegen om parkbanden te plaatsen.

Deze parkbanden worden soms door middel van U-elementen of stroken geplaatst die u vaak langs een weg ziet en meestal zijn deze vervaardigd uit beton. U kunt deze betonnen elementen ook tegenkomen op pleintjes of bij gebouwen en ze zijn er in verschillende hoogtes waardoor er een speels effect kan ontstaan.

Misschien heeft u zelfs weleens parkbanden gezien met een houten zitting erop waardoor het de functie krijgt van een bankje. Er worden dikwijls ook parkbanden geplaatst voor ziekenhuizen, kantoren of tussen twee rijbanen in als middenberm waar dan bloemen in worden geplant. Kortom u kunt eindeloos variëren met deze betonnen elementen.

Aangezien beton een duurzaam materiaal is, is het uiterst geschikt om hier parkbanden van te vervaardigen omdat deze banden tegen een stootje moeten kunnen. Niet alleen moeten ze opgewassen zijn tegen alle weersomstandigheden maar ze moeten ook duurzaam zijn omdat in parken bijvoorbeeld mensen er als snel op zullen gaan zitten of dat kinderen over het randje heen willen lopen.

Over het algemeen worden de parkbanden of U-elementen geleverd in de standaard grijze betonkleur of zwart maar kunnen eventueel naar wens in een andere kleur worden gespoten. Het is maar net welke kleur past bij de omgeving en de toepassing.

Parkbanden zult u ook aantreffen als afrastering om bomen heen bijvoorbeeld om het straatbeeld te verfraaien. Meestal worden hier parkbanden met bochtelementen voor gebruikt om zo een mooie ronding te krijgen. Uw parkbanden kunnen geheel naar uw eigen voorkeur worden vervaardigd met een facet of afronding.

Mocht u nog op zoek zijn naar ideeën voor de toepassing van parkbanden dan kunt u online tal van foto’s vinden om inspiratie op te doen. Er zijn al heel wat creaties met parkbanden gemaakt en door de vele mogelijkheden én vormen kunt u deze oneindig toepassen.