Prefab Woningen

Prefab Woningen

De vele voordelen van Prefab woningen voor u op een rijtje!

Bij prefab denkt u al snel aan prefab woningen. Maar wist u dat bijvoorbeeld ‘varkensruggen’ en ‘paalmutsen’ ook prefab zijn? Deze namen doen niet vermoeden dat u deze dagelijks tegen komt. Maar een varkensrug is simpelweg een stootband die op parkeerplaatsen te vinden is. Deze halfronde betonnen elementen worden doorgaans gebruikt om bestuurders goed te laten inparkeren en voorkomen dat zij doorschieten. De ietwat gekscherende naam paalmuts is niets anders dan het betonnen bolletje bovenop een pilaar die u bijvoorbeeld bij een toegangspoort ziet.
Prefab beton heeft vaak de negatieve lading dat het saai en grijs is.  Dit is zeker niet altijd het geval. Zo kan beton ook gecoat worden waardoor het een glimmende eigenschap krijgt. In combinatie met een zwarte kleur oogt het element, bijvoorbeeld een betonnen bol voor in de tuin, zeer modern en strak maar zeker niet saai!
Ook brievenbussen kunnen uit beton worden vervaardigd. Zeer robuust en uiterst functioneel sieren deze unieke brievenbussen uw tuin.
Om nog even terug te komen op prefab woningen. Deze zijn tegenwoordig niet meer saai en grijs. Door het gebruik en het combineren van verschillende materialen en stijlen heeft ieder huis een eigen warme uitstraling. Daarnaast zijn prefab woningen erg snel opgeleverd en zijn, mede door de voorgefabriceerde onderdelen, relatief goedkoop te krijgen.