Schampblokken in de Infrastructuur

Schampblokken in de Infrastructuur

Het hebben van een goede infrastructuur is op iedere locatie van het grootste belang. U moet er toch niet aan denken dat er zaken niet goed geregeld zijn waardoor de deelname aan het verkeer onveilig zou zijn?

Schampblokken

De schampblokken, ook wel schrikblokken genoemd, kunnen bijdragen aan een goede infrastructuur door ervoor te zorgen dat automobilisten bijvoorbeeld in bochten voldoende afremmen. Ook zijn de schampblokken ideaal om ongewenst parkeren aan te pakken en wildparkeren tegen te gaan.

Omdat u de schrikblokken meestal zult aantreffen in bochten of langs de kanten van de wegen kan het ook gebeuren dat u ze tegenkomt onder de naam bermblokken. Vooral op wegen buiten de stad of op wegen die minder goed verlicht zijn is het bekijken van de infrastructuur extra belangrijk.

De voornaamste functie van de schampblokken is dan om de bestuurders van voertuigen af te schrikken en vaart te laten minderen. Aangezien de meeste schampblokken worden verankerd zijn ze wel opgewassen tegen een stootje.

U zult deze objecten meestal aantreffen van beton waardoor ze robuust en duurzaam zijn. Beton is bestand tegen elk weertype en is slijtvast waardoor het jarenlang mee gaat.

Ook voor de infrastructuur op bedrijfsterreinen én in de buurt van parken en bossen is het handig als de automobilisten precies weten waar ze hun voertuig kunnen parkeren. Op bedrijfsterreinen kunt u dan denken aan plaatsen waar er geladen en/of gelost moet worden.

U zult nauwelijks onderhoud hebben aan de schampblokken en door de schuin aflopende vorm zal dauw of regen er gemakkelijk vanaf lopen zodat het materiaal niet wordt aangetast. Als u van plan bent om de verkeersveiligheid bij u in de buurt eens onder de loep te nemen zoekt u dan eens op het internet de vele voordelen van de schrikblokken op en u zult versteld staan van de ontelbare mogelijkheden.

Naast dat het als functie heeft om de bochten te beschermen en de auto's soepel door de bocht te begeleiden zijn de schrikblokken óók uitermate geschikt om opritten af te bakenen. Kortom u merkt het al: deze schampblokken zijn ideaal bij de herinrichting van de infrastructuur.