Trottoirbanden, een uiterst veelzijdig betonproduct

  • Geplaatst op
  • Door Stefan
Trottoirbanden, een uiterst veelzijdig betonproduct

We kunnen aan het gebruik van trottoirbanden verschillende interessante functies toeschrijven. In eerste instantie worden deze betonproducten in het merendeel van de gevallen gebruikt bij het realiseren van veilige parkeerplaatsen. Deze betonproducten beschikken dan ook vooral over een zeer praktische functie, maar dat neemt niet weg dat ze tevens een aantrekkelijke uitstraling hebben. Het gebruik van trottoirbanden zorgt er dan ook niet enkel en alleen voor dat u over veilige parkeerplaatsen beschikt, maar dat deze er ook nog eens erg netjes en bovendien verzorgd uitzien. Het spreekt evenwel voor zich dat dit lang niet de enige reden is waarom u er voor kunt kiezen om van deze artikelen gebruik te maken.

Het enorme aantal functies van trottoirbanden

Het plaatsen van trottoirbanden kan niet alleen interessant zijn als afscheiding tussen de stoep en de weg. Ze kunnen ook toegepast worden om veiliger te parkeren. We komen deze trottoirbanden dan ook in zeer veel uiteenlopende situaties tegen. Hoe vaak staat u er bijvoorbeeld niet op te wachten aan een verkeerslicht? Of heeft u er misschien tegenaan geparkeerd? In ieder geval staan we er vaak niet afdoende bij stil wat het belang is van deze betonproducten. Wist u bijvoorbeeld dat ze er voor zorgen dat de stoeptegels netjes op hun plaats blijven liggen wanneer het (hevig) regent? Bovendien kan er door het gebruik van trottoirbanden voor worden gezorgd dat er een hoogteverschil ontstaat tussen de weg en de stoep wat uiteraard de veiligheid alleen maar ten goede komt.

Het gebruik van trottoirbanden op een parking is eigenlijk als het ware onmisbaar. Veel mensen (in het bijzonder wanneer ze bijvoorbeeld net een nieuwe auto hebben gekocht) kunnen hun auto tijdens het parkeren niet goed inschatten. Dat is vervelend, want hierdoor kan het gebeuren dat u per ongeluk te ver rijdt waardoor u in botsing komt met de muur. Het spreekt voor zich dat dit heel wat schade kan berokkenen aan uw voertuig waardoor u wordt geconfronteerd met een stevige herstellingskost. Door het plaatsen van halfronde trottoirbanden wordt deze vervelende situatie moeiteloos voorkomen. Ze zorgen er immers voor dat uw auto vanaf een bepaald punt niet meer verder kan rijden.

Trottoirbanden beschikken over een prima kwaliteit

Trottoirbanden, bijvoorbeeld deze die aangekocht worden bij Betondingen.nl beschikken steevast over een uitstekende kwaliteit. Ze zijn dan ook gemaakt van stevig en bovendien ook weerbestendig beton. Dit zorgt er voor dat ze tegen een stootje kunnen. Ze zullen dan ook niet meteen problemen ondervinden bij regenweer en / of vriestemperaturen. Dit is ook noodzakelijk, want trottoirbanden mogen niet zomaar barsten. Mocht dat wel gebeuren zouden ze immers verantwoordelijk kunnen zijn voor een ernstige verzakking waardoor het parkeren meteen een flink stuk lastiger kan worden.

Verkrijgbaar in verschillende uiteenlopende kleuren

Van betonproducten zoals ook trottoirbanden wordt vaak gezegd dat ze over een eentonige en vaak ook ietwat grauwe uitstraling beschikken. Uiteraard zijn trottoirbanden verkrijgbaar in de bekende, grijze kleur, maar ze kunnen eveneens beschikken over een aantrekkelijkere en opvallendere uitstraling. Wist u bijvoorbeeld dat er door het toevoegen van bepaalde kleurstoffen rode, gele of zelfs blauwe trottoirbanden kunnen worden gerealiseerd? Eveneens interessant om te weten is dat de kleurstoffen waar gebruik van wordt gemaakt de stevigheid van de trottoirbanden nooit zullen aantasten. Zo wordt voorkomen dat er aan kwaliteit moet worden ingeboet.

Stootbanden, doeltreffend en veilig voor uw auto

Wanneer u regelmatig uw auto parkeert op een (grote) parking heeft u ongetwijfeld al de zogenaamde varkensruggen opgemerkt. Dit type van trottoirbanden beschikt over een ronde bovenkant wat gunstiger is voor de wielen van uw voertuig. Aan de onderste zijde van de varkensrug is een rechthoekig stuk terug te vinden welke tijdens het bestraten in de grond dient te worden ingegraven. Het is deze manier van werken die er voor zorgt dat de varkensruggen over een behoorlijke stevigheid beschikken. Ze zijn dan ook alles behalve eenvoudig te verrijden. Omwille van welke reden u ook van plan bent om gebruik te maken van trottoirbanden of stootbanden, u zult merken dat wij van Betondingen.nl u op dit vlak werkelijk uitstekend van dienst kunnen zijn!