Tuinideeën - vele voorbeeldtuinen voor uw inspiratie! - Ikwoonfijn.nl

Tuinideeën - vele voorbeeldtuinen voor uw inspiratie! - Ikwoonfijn.nl

Betonnen tuinmeubelen: duurzaam decoratief

Betonnen tuinmeubelen zijn helemaal in! Beton wordt nog steeds door sommige mensen alleen maar als bouwmateriaal gezien, maar dat dit imago van een saai product achterhaald is en niet strookt met de realiteit leren gelukkig ook steeds meer mensen. Beton leent zich prima voor het fabriceren van objecten of woonaccessoires die, afhankelijk van de gekozen stijl, strak of toch juist speels met een warme uitstraling zijn. Betonnen tuinmeubelen hebben wel degelijk een decoratieve waarde en kunnen dus zorgen voor een stoere en moderne sfeer, maar ook juist voor een klassieke of romantische.

Betonnen tuinmeubelen en accessoires

 

Betonnen tuinmeubelen zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld maar eens aan tuinstoelen, loungebanken, picknicktafels en betonnen tuinbanken. Onderstaande foto’s geven weer hoe, met een product van hetzelfde materiaal, toch compleet verschillende uitstralingen gecreëerd kunnen worden. In een tuin met veel groen en waar de natuur zijn gang mag gaan, staat het romantische bankje prachtig onder een klein prieeltje of in een klein besloten hoekje. De meer moderne en strakke bank zal prima passen in een modernere tuin met wat meer steen en rechte vormen.

                 

 

 

Betonnen bloembakken

Niet alleen tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in beton, het is natuurlijk extra stijlvol deze ook nog eens te combineren met andere accessoires van hetzelfde materiaal. Iets wat haast iedereen wel ergens heeft staan en wat mede bepalend is voor de sfeer, zijn betonnen bloembakken. Betonnen bloembakken zijn in verschillende kleuren te krijgen en kunnen allerlei vormen hebben (vierkant, rond, rechthoekig, enz.). Kijk maar eens naar hoe onderstaande voorbeelden mooi zouden passen bij de respectievelijk genoemde banken hierboven. De eerste bloembak past bij een meer klassieke en romantische sfeer, terwijl de tweede bloembak meer bij rechte en strakke lijnen past.

                                                              

 

Pluspunten van betonnen tuinmeubelen

 

Voordelen van betonnen tuinmeubelen zijn dat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden en amper onderhoud vergen. Ze zijn gemaakt van zeer duurzaam beton en gaan lang mee doordat ze haast onverwoestbaar zijn. Daarnaast heeft het gebruik van de materialen geen nadelige invloed op het milieu zoals bij hout of plastic. De producten worden gegoten en kunnen zodoende op iedere gewenste maat gemaakt worden, iets wat niet mogelijk is wanneer met natuurproducten gewerkt wordt en je afhankelijk bent van de gegeven afmetingen.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met betondingen.nl