Vectogramm beton voor een uniek eindresultaat

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders
Vectogramm beton voor een uniek eindresultaat

Wanneer u een eigen woning heeft spreekt het voor zich dat u ten allen tijde op zoek bent naar interessante mogelijkheden om dit huis meer op te laten vallen en een bijzonder, indien mogelijk zelfs uniek karakter te geven. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo eenvoudig, maar dat kan het wel worden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van vectogramm beton. Door de speciale vectogramm techniek toe te passen op beton zult u namelijk merken dat er een bijzonder geheel ontstaat waar u niet alleen zelf, maar ook de mensen uit uw omgeving van verbaasd zullen zijn. Meer weten? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over de unieke aspecten die verbonden zijn aan vectogramm beton.

Wat is vectogramm beton precies?

De techniek die vectogramm beton mogelijk maakt werd ontwikkeld door de uit Duitsland afkomstige Thomas Poth. Het betreft een speciale freestechniek waarvan we de oorsprong terugvinden ergens ten tijde van eind de jaren negentig. In het geval van vectogramm beton wordt er voor gekozen om een (kleuren)foto om te zetten in 256 grijstinten. Vervolgens worden ze in dunnere, dikkere lijntjes uitvergroot en overgezet en ingefreesd in de gewenste gevelpanelen. De uiteindelijke afbeelding bij vectogramm beton ontstaat door te variëren in niet alleen de freeshoek, maar ook de breedte evenals de hoh-afstand van de groeven.

Te gebruiken voor verschillende materialen

Vectogramm is een techniek die niet uitsluitend kan worden gebruikt bij beton. Ze kan dan ook eveneens worden toegepast voor plaatmateriaal evenals voor aluminium, hout, MDF, RVS en marmer. Algemeen wordt aangenomen dat ze ook bij verschillende kunststoffen kan worden gebruikt. Globaal gezien kan toch worden vastgesteld dat vooral vectogramm beton door de jaren heen bijzonder populair is geworden. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat beton een materiaal is welke weinig onderhoud vereist. Met andere woorden, eenmaal u het gebouw heeft gerealiseerd hoeft u niet te vrezen dat die prachtige, digitale afbeelding snel wordt aangetast, in tegendeel. Hier draagt de uitstekende duurzaamheid van beton uiteraard eveneens haar steentje behoorlijk in bij.

Verschillende infrezingen mogelijk

Wanneer u ook van Vectogramm gebruik wenst te maken kunt u kiezen tussen tal van verschillende infrezingen. Het betreft hier een horizontale of verticale infrezing, maar ook meer richtingen (matrix) en concentrische infrezingen behoren tot de mogelijkheden. In principe worden verticale infrezingen het meest aangeraden omdat dit uiteraard zeer gunstig is voor het afvoeren van hemelwater. Kiest u voor Vectogramm met het oog op het realiseren van binnentoepassingen? In dat geval kunt u rekenen op een grotere variatie in de toplaag.

Van dichtbij een structuur, van veraf een afbeelding

Indien u uiteindelijk beslist om gebruik te maken van vectogramm beton zult u kunnen vaststellen dat deze zowel van dichtbij als van veraf optimaal tot uiting komt. Van dichtbij zult u kunnen vaststellen dat er in principe uitsluitend sprake is van een bepaald reliëf. Gaat u echter verder van de woning of bijvoorbeeld gewoon de muur binnenshuis vandaan staan, dan zult u kunnen vaststellen dat er een prachtige afbeelding tot uiting komt. Op deze manier slaat u met het gebruik van vectogramm beton twee vliegen in één klap en bovendien wordt er ook nog eens een unieke meerwaarde gecreëerd voor uw woning.

In het bijzonder geschikt voor een eigentijdse woning

Beschikt u over een mooie, eigentijdse woonst waarvoor u nog een extra bijzondere uitstraling wenst te creëren? In dat geval zult u merken dat het absoluut de moeite meer dan waard is om te kiezen voor vectogramm beton. Met deze techniek wordt een zeer interessante meerwaarde gecreëerd voor uw huis die niet alleen indrukwekkend, maar ook nog eens zeer persoonlijk is. Door gebruik te maken van vectogramm beton zult u hoe dan ook kunnen vaststellen dat uw woonst probleemloos zal weten uit te blinken in de omgeving en dat is uiteraard eveneens erg mooi meegenomen.