Waar kan een betonpoer 15x15x60 voor worden gebruikt?

  • Geplaatst op
  • Door Stefan
Waar kan een betonpoer 15x15x60 voor worden gebruikt?

Er zijn vandaag de dag op de markt zeer veel verschillende soorten betonpoeren terug te vinden. Wij van Betondingen.nl worden vaak de 'Poerenboer' genoemd en daar zijn we terecht toch wel een beetje trots op. Betonpoeren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende maten en uitvoeringen waardoor ze gebruikt kunnen worden voor diverse realisaties. U kunt er wat dat betreft niet alleen voor kiezen om gebruik te maken van betonpoeren bij het bouwen van schuren en veranda's, maar wat ook te denken van terrasoverkappingen en carports? Daarnaast worden betonpoeren tevens gebruikt om speeltoestellen te verankeren evenals buitenmeubilair en allerhande hekwerken. In de bouw wordt met name een betonpoer 15x15x60 dan ook steeds gebruikt als fundering. Betonpoeren kunnen verder echter eveneens ingezet worden als opwaai- of stormanker. Wilt u graag meer te weten komen over de mogelijkheden waar u over beschikt op vlak van een betonpoer 15x15x60? Wij zetten ze graag in dit artikel even voor u op een rijtje.

Waar kan een betonpoer 15x15x60 voor worden gebruikt?

In het assortiment van Betondingen.nl is een betonpoer 15x15x60 terug te vinden. Het betreft hier een strakke betonpoer van antraciet welke zoals de naam reeds laat vermoeden over de afmetingen 15x15x60 centimeter beschikt. Deze betonpoer beschikt bovendien over een gewicht van 35 kilogram en is in hoogte te verstellen. Dit wordt gerealiseerd door de aanwezigheid van een sterke stelplaat. Gebruikmaken van een dergelijke betonpoer 15x15x60 is mogelijk in tal van uiteenlopende situaties. In het merendeel van de gevallen wordt ze evenwel gebruikt voor het plaatsen van houten staanders bij overkappingen. Tijdens het plaatsen is het van zeer groot belang dat er gebruik wordt gemaakt van een haakse opstelling.

Door gebruik te maken van deze voet beschikt u altijd over de mogelijkheid om uw paal op uiterst eenvoudige wijze bij te stellen. Het metalen plaatje waar dit type betonpoer mee is uitgerust beschikt over de afmetingen 9x9 centimeter en heeft in het midden een vaste moer m16. Rondom zijn er vier gaten terug te vinden van telkens 1 centimeter en 6 centimeter afstand. Bent u ook van plan om voor het realiseren van uw karwei gebruik te maken van een betonpoer 15x15x60? In dat geval is rekening houden met onderstaande werkwijze absoluut de moeite waard.

Hoe gebruikmaken van een betonpoer 15x15x60?

Wanneer u zelf een betonpoer 15x15x60 gaat plaatsen spreekt het voor zich dat u een bepaalde werkwijze zult moeten hanteren. Om er zeker van te zijn dat er op dit vlak niets misloopt hebben we de precieze werkwijze alvast even voor u op een rijtje gezet:

1.) In eerste instantie moet u een gat graven op de gewenste locatie in de gewenste afmetingen en met de diepte die u in gedachten heeft. Indien gewenst kan er onderin nog een funderingstegel worden geplaatst.

2.) Plaats de betonpoer in het midden van het gat en vul deze met water. Vervolgens wordt er gelijkmatig snelbetonmortel aan toegevoegd zonder te mengen.

3.) Merkt u op dat er nog droge mortel aanwezig is? Kies er dan voor om deze te besproeien met water. Vergeet ook niet om het oppervlak aan te kloppen waardoor ingesloten lucht kan worden verwijderd.

4.) De betonpoer wordt in deze fase in de gewenste positie geplaatst. Controleer dit na zo'n 2 minuten. De omstandigheden waarin de betonpoer wordt ingesteld is evenwel afhankelijk van de situatie. Indien vereist kunt u er voor kiezen om de positie te corrigeren. Vanaf dit ogenblik hoeft de betonpoer 15x15x60 niet langer te worden ondersteund. Het oppervlak kan dan ook vervolgens meteen glad worden afgewerkt (indien nodig).

5.) De snelbeton is reeds hard na amper 15 minuten. De betonpoer 15x15x60 staat vanaf dit ogenblik dan ook muurvast.

6.) Ondertussen is het tijd geworden om een gat te boren in het midden van bijvoorbeeld de houten staander. Schroef vervolgens de paaldrager of zogenaamde bevestigingsplaat onder deze staanders.

7.) Heeft u bovenstaande handelingen ondernomen? Kies er dan voor om de palen op het uitstekende draadeind te bevestigen. Let op de gewenste hoogte en schoor de palen van twee kanten af.

8.) Na het doorlopen van alle bovenstaande stappen kan het bouwen van bijvoorbeeld uw veranda of terrasoverkapping pas echt beginnen. U beschikt immers door middel van deze betonpoer 15x15x60 over een solide basis.

Ontdek de betonpoer 15x15x60 in ons assortiment!

Zou u voor het realiseren van uw project ook graag gebruik willen maken van een betonpoer? In dat geval is de betonpoer 15x15x60 zeker en vast het ontdekken meer dan waard. Deze populaire betonpoer wordt door ons als 'Poerenboer' steeds snel en bovendien ook nog eens erg voordelig geleverd. Aarzel dan ook niet langer en ontdek deze handige betonpoer nu in ons assortiment hier bij Betondingen.nl!