Je tuin verduurzamen? Dat doe je zo!

  • Geplaatst op
Je tuin verduurzamen? Dat doe je zo!

Een groot gedeelte van de woningeigenaren wilt aan de slag het verduurzamen van hun tuin. Toch blijkt uit onderzoek dat lang niet iedereen hierin slaagt. Vaak hebben mensen dan ook het idee dat dit enerzijds enorm kostbaar is of enorm veel tijd in beslag neemt. Wij kunnen je vertellen dat beide opvattingen absoluut niet juist zijn. In dit blogartikel geven we je dan ook handige tips mee die je binnen no-time helpen om je tuin te verduurzamen.

Maak gebruik van duurzame materialen

Of je nu een looppad in je tuin wilt aanleggen of bijvoorbeeld een tuinhuis wilt bouwen, het is altijd een goed idee om gebruik te maken van duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor Douglas hout wanneer je met hout aan de slag wilt gaan of maak gebruik van opsluitbanden om de bestrating in je tuin stevig op te sluiten. Het gebruik van duurzame materialen zorgt ervoor dat verschillende onderdelen in je tuin langer mee zullen gaan, waardoor je dus langer onbezorgd kunt genieten.

Het kweken van je eigen groente en fruit

Heb jij er altijd al van gedroomd om (gedeeltelijk) zelfvoorzienend te zijn? Dan kunnen wij je vertellen dat het absoluut mogelijk is om dit te realiseren. Naast dat het natuurlijk geweldig is om een groente en fruit uit je eigen tuin te eten is het ook leuk om hiermee aan de slag te gaan. Misschien ontdek je op deze manier ook wel een nieuwe leuke hobby. Start dan ook vandaag nog met het zetten van de eerste stappen voor jouw eigen moestuin.

Maak gebruik van goede funderingen

Om het maximale te halen uit de constructies in je tuin is het belangrijk dat deze beschikken over een goede fundering. Voor het ondersteunen van constructies is het bijvoorbeeld mogelijk om betonpoeren te gebruiken. Deze producten zorgen er namelijk voor dat de constructie stevig in de grond wordt verankerd, waardoor deze langer zal meegaan. Hierdoor hoef je je dan ook geen zorgen te maken dat eventuele extreme weersomstandigheden jouw constructie zullen beschadigen wat weer voor extra rust zorgt.

Probeer energieverbruik te minimaliseren

Met de oplopende gas- en energieprijzen maak je naast een duurzame keuze ook nog op financieel vlak een goede keuze door het energieverbruik in je tuin te verminderen. Kies bijvoorbeeld voor duurzame LED verlichting of plaats lampen in je tuin die enkel aan gaan op het moment dat er sprake is van beweging.

In dit blogartikel hebben we hopelijk een aantal bruikbare tips gegeven die het mogelijk maken om je tuin te verduurzamen. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om zelf creatief aan de slag te gaan, want creativiteit loont in dit geval zeker.