• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe kan je een poeren fundering realiseren?

Het realiseren van een poeren fundering kan in verschillende situaties het overwegen waard zijn. Er wordt in de praktijk onder meer gebruik gemaakt van een dergelijke fundering bij de plaatsing van een veranda of een betonpoer overkapping, maar ook bijvoorbeeld bij het plaatsen van een tuinhuisje. Voor bijzonder veel mensen geldt vandaag de dag dat ze graag de fundering voor hun constructies zelf willen realiseren. Op deze manier is het immers mogelijk om een significant bedrag uit te sparen. Geldt dat ook voor jou? Zou je bovendien ook graag een fundering met betonpoeren willen realiseren? Dan kan het de moeite waard zijn om je even te verdiepen in de onderstaande informatie.

Met een poeren fundering beschik je over een betrouwbare fundering

De fundering vormt de basis voor elke constructie die wordt geplaatst. Dit is een zeer belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Op het ogenblik dat er sprake is van een slechte fundering zorgt dat er namelijk voor dat ook de rest van de constructie mogelijk instabiel wordt. Om dit te voorkomen is het dan ook steeds erg belangrijk om grondig na te denken over hoe de fundering het best gerealiseerd kan worden. De keuze voor een poeren fundering kan dan al snel zijn gemaakt.

Door het realiseren van een poeren fundering creëer je een uiterst stabiele fundering. Het zelf maken van een dergelijke fundering hoeft in de praktijk bovendien ook helemaal niet zo lastig te zijn, in tegendeel. Van belang is vooral dat je over een goed stappenplan beschikt welke je kan volgen. Wel, dat stappenplan stellen we hieronder graag aan jou voor.

Stap voor stap een poeren fundering realiseren

Eerder op deze pagina hebben we uitvoerig benadrukt dat het zeer belangrijk is om bij het realiseren van een poeren fundering goed na te denken over de verschillende stappen die moeten worden doorlopen. Wanneer je de onderstaande stappen nauwgezet volgt zal je tot de conclusie komen dat er bij het realiseren van een dergelijke fundering helemaal niet zoveel komt kijken. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de betonpoeren. Wij bieden de volgende varianten aan en houdt tijdens het kiezen van de juiste poeren dan ook zeker rekening met de draagkracht van de betonpoer én of je eventueel behoefte hebt aan een hoogteverstelling:

Ben je er klaar voor? Ontdek dan nu meteen hoe een poeren fundering te realiseren.

Stap 1: Bepaal waar de betonpoer moet worden geplaatst

De eerste stap in het realiseren van een poeren fundering heeft natuurlijk betrekking tot het bepalen van de plaats waar de betonpoer moet komen en het bepalen van de juiste kleur. Als de betonpoer antraciet bijvoorbeeld eenmaal is geplaatst zal je kunnen vaststellen dat het moeilijk is om deze weer te verwijderen. Denk dus zeker grondig na over de locatie waar de poer moet komen en controleer dit nog verschillende keren.

Stap 2: Graaf een gat waar de betonpoer moet worden geplaatst

Voordat we de betonpoer kunnen plaatsen dient er uiteraard een gat te worden gegraven. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een zogenaamde paalboor. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook mogelijk (maar wel een stuk minder efficiënt) om gewoon een schop te gebruiken. Meet ook tijdens deze fase goed de vereiste breedte en diepte. Rondom de betonpoer is het mogelijk om wat extra ruimte te voorzien. In een latere fase is het namelijk mogelijk om hier wat sneldrogend beton in te storten. Zo wordt het mogelijk om extra stevigheid te creëren.

Stap 3: Het plaatsen van een funderingstegel of niet?

Indien vereist kan je er bij het realiseren van een poeren fundering ook voor kiezen om een funderingstegel onder in het gat te leggen. Dit wordt in het bijzonder aangewezen wanneer er sprake is van een zachte zandgrond. Zo kan je extra stabiliteit creëren. Zorg ervoor dat de tegel goed waterpas staat. Deze vormt namelijk de absolute basis van de fundering.

Stap 4: Het daadwerkelijk plaatsen van de betonpoer

Tijdens de vierde stap is het moment gekomen om de betonpoer in het midden van het gat te plaatsen. Hierbij dient er altijd te worden gecontroleerd of de betonnen voet waterpas staat. Is dat niet het geval? Dan wordt het toch aangeraden om een tegel te plaatsen of de grond in ieder geval waterpas te maken. Wanneer de betonpoer goed recht staat kan je verder gaan naar de volgende stap van het realiseren van een poeren fundering.

Stap 5: Het creëren van extra stevigheid door het storten van aarde

De vijfde stap kan er afhankelijk van de situatie in kwestie enigszins anders uit komen te zien. Je kunt er namelijk voor kiezen om rondom de betonpoer aarde te storten, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van sneldrogend beton tijdens het realiseren van een poeren fundering. Het is vooral belangrijk om tijdens deze fase te blijven controleren of de betonpoer goed waterpas staat. Is het sneldrogend beton dat je om de betonpoer heen hebt gestort opgedroogd? Dan kan je niks meer corrigeren. Wanneer het sneldrogend beton volledig is uitgehard is het mogelijk om de rest van het gat op te vullen. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van zand en aarde.

Wanneer je alle bovenstaande stappen met betrekking tot het realiseren van een poeren fundering hebt doorlopen is er nog één belangrijk gegeven waar je aandacht aan dient te besteden. We hebben het hierbij uiteraard over het monteren van de beslagset onder de palen van bijvoorbeeld de schutting of de terrasoverkapping. Draai de palen dan ook stevig vast op de betonpoeren. Staat het geheel goed waterpas? Dan zal je kunnen vaststellen dat je de rest van het project kan afwerken.

Zelf een fundering van poeren realiseren? Het is duidelijk perfect mogelijk!

Het zelf kunnen realiseren van de vereiste fundering voor de constructie die je wenst te plaatsen kan je een behoorlijke som geld besparen. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat veel mensen dit zelf willen uitvoeren. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat de informatie met betrekking tot het realiseren van een poeren fundering op deze pagina je daar zeker bij kan helpen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!