Betonnen buitenkeuken zelf maken

  • Geplaatst op
Betonnen buitenkeuken zelf maken

Wanneer het zonnetje zich laat zien begint het bij veel mensen weer te kriebelen. We willen namelijk ieder zonnestraaltje meepikken en dus kan het buitenleven weer beginnen! Vaak heb je wel een grote buitentafel waaraan je lekker met elkaar buiten kunt eten. Maar, om te koken moet je meestal toch echt naar binnen. De oplossing hiervoor is een echte buitenkeuken! Vaak wordt er gedacht dat een buitenkeuken maken lastig en duur is. Maar, het tegendeel is waar. Vooral de betonnen buitenkeuken kun je vrij gemakkelijk en snel opzetten. Door gebruik te maken van de juiste materialen en elementen sta jij binnenkort lekker in het zonnetje te koken!

Betonproducten voor je buitenkeuken

Beton is bij uitstek geschikt voor een goede buitenkeuken. Dit materiaal is namelijk super stevig en natuurlijk bestand tegen weer en wind. De betonnen buitenkeuken kun je dus het hele jaar door buiten laten staan. Een veelgebruikt betonproduct voor de buitenkeuken is het U element. Door de vorm en de stevigheid zijn deze elementen breed inzetbaar. Daarnaast heeft beton een stoere en robuuste uitstraling waardoor dit materiaal heel goed past bij een tuininrichting. Staat de kleur van het beton je niet aan? Dan kun je het beton ook verven met een speciale betonverf. Hierdoor kun je jouw buitenkeuken een geheel eigen twist geven.

Zelf je buitenkeuken maken

Zelf een buitenkeuken van beton maken is heel eenvoudig. Natuurlijk moet je wel een goede voorbereiding treffen en de juiste materialen bestellen. Een goede voorbereiding begint altijd bij een tekening of een schets. Hoeveel ruimte heb je, hoe groot mag de buitenkeuken worden en welke vorm staat je aan? Online kun je heel veel inspiratie op doen als het gaat om betonnen buitenkeukens. Naast beton zal je ook zeker gebruik gaan maken van hout. Hiervoor kun je steigerhout, maar ook tropisch hardhout of Douglas hout gebruiken. Iedere houtsoort heeft een eigen charme, het is maar net welke je aanstaat. De U elementen kun je tegen elkaar aanschuiven waardoor er vakken ontstaan. Deze vakken kun je opstapelen, eventueel met een houten plank ertussen. Natuurlijk leg je op de bovenkant van de U elementen ook een houten plank. De vakken hoef je niet open te laten maar kun je gebruiken voor diverse dingen. Vaak zien we dat de vakken worden gebruiken om haardhout voor de barbecue of het kampvuur droog in op te bergen. Maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk geurende kruidenplantjes in neerzetten om te gebruiken tijdens het koken.

Een keuken op je balkon? Natuurlijk!

Een betonnen buitenkeuken kun je zo gek en zo groot maken als je zelf wilt. De U elementen die hiervoor gebruik worden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Het is daarom ook mogelijk om een buitenkeuken voor je balkon te maken. Natuurlijk moet je dan wel een iets groter balkon hebben. Er moet namelijk wel ruimte overblijven om lekker te kunnen zitten. Betonelementen zijn dus bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een buitenkeuken, zelfs als je alleen maar een balkon hebt.

Alle materialen koop je bij Betondingen.nl

Ben je een buitenmens en heb je een ruime tuin of balkon? Dan is een betonnen buitenkeuken zeker een aanrader. Met een keuken buiten heb je namelijk nog meer tijd om te genieten van het mooie weer. Daarnaast staat eten voor gezelligheid en het is natuurlijk een stuk gezelliger om met elkaar buiten te kunnen koken. Als laatste heb je met een buitenkeuken geen etensdampen meer in huis. Ben je al overtuigd? Begin dan snel aan jouw betonnen buitenkeuken. De U elementen kun je gemakkelijk online bestellen bij Betondingen.nl. Hierbij heb je de keuze uit verschillende maten en kleuren. De betonnen elementen proberen wij altijd op voorraad te houden waardoor je ze snel in huis hebt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld (op vrijdag voor 12:00 uur) betekent de volgende werkdag al geleverd. Zodra het zonnetje begint door te komen kun je dus direct starten.