De verschillende vormen van betonproductie

  • Geplaatst op
  • Door Dirk-Jan
De verschillende vormen van betonproductie

Er bestaan vandaag de dag verschillende vormen van betonproductie. We onderscheiden op dit vlak met name het gebruik van zelfverdichtend evenals stampbeton. Afhankelijk van de gekozen vorm van betonproductie kunnen er verschillende artikelen worden gerealiseerd. Denk hierbij niet alleen aan L- en U-elementen, maar ook aan betonpoeren, muurafdekkers, trottoirbanden en stapelblokken. Bent u ook benieuwd naar hoe deze verschillende betonproducten worden gemaakt en welk type van beton er precies voor wordt gebruikt? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten in dit interessante blogartikel.

Het gebruik van zelfverdichtend beton

Wanneer u even op onderzoek uitgaat in het assortiment hier van Betondingen.nl wordt het al snel duidelijk dat er een bijzonder groot aantal verschillende artikelen in terug te vinden zijn. Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat de manier van produceren altijd afhankelijk is van het type betonproduct. Met andere woorden, kiest u er bijvoorbeeld voor om betonpoeren of muurafdekkers aan te schaffen? In dat geval kiest u voor artikelen die zijn gemaakt op basis van zelfverdichtend beton of vloeibeton. Dit geldt bovendien eveneens voor paalmutsen evenals betonnen banken.
 

Aan het gebruik van zelfverdichtend beton zijn verschillende voordelen verbonden. Zo is er zoals de naam reeds laat vermoeden geen verdichten van het beton noodzakelijk waardoor er minder arbeid is vereist. Bovendien is zelfverdichtend beton zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs in het geval van moeilijke en fijne bekistingen. Nog niet overtuigd? Zelfverdichtend beton kenmerkt zich door een uitstekende kwaliteit en sterkte waardoor u ook op kwalitatief vlak gerust kunt zijn.

Wanneer wordt stampbeton gebruikt?

Een andere manier om artikelen van beton te produceren is door gebruik te maken van het zogenaamde stampbeton. Het gaat hierbij om niet alleen L- en U-elementen, maar eveneens om trottoirbanden en stapelblokken. Al deze verschillende artikelen worden geproduceerd door middel van vrij droog beton. Het produceren gebeurt steevast door het persen van het beton op een machine.
 

Er is sprake van stampbeton wanneer we het hebben over ongewapend beton dat beschikt over een dikte van tussen de 50 en 70 mm. Dit type beton kan voor tal van uiteenlopende doeleinden worden gebruikt, onder meer op de werkvloer, maar ook als bodemafsluiting in een kruipkelder of bijvoorbeeld onderin in een vijver. In bepaalde gevallen kan er zelfs van stampbeton gebruik worden gemaakt voor wat het realiseren van bepaalde funderingen betreft. Let wel, het gaat hierbij uitsluitend om funderingen met een lichte belasting. Bekende voorbeelden hiervan zijn tuinhuisjes, houten schuren en bepaalde aanbouwen.

Ook genieten van de resultaten van betonproductie?

Wilt u ook graag genieten van de resultaten die door middel van betonproductie gerealiseerd kunnen worden? In dat geval bent u daarvoor hier bij Betondingen.nl aan het juiste adres. Bij ons is het immers een mogelijkheid om een keuze te maken uit een uitgebreid assortiment bestaande uit de meest uiteenlopende betonproducten die besteld kunnen worden tegen de scherpste prijzen van de Benelux. Aarzel dus niet langer en ervaar nu zelf de vele prachtige resultaten die door middel van betonproductie gerealiseerd kunnen worden hier bij Betondingen.nl!