Het nieuwe tuinseizoen gaat weer beginnen

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
Het nieuwe tuinseizoen gaat weer beginnen

Nu de winter terug achter ons komt te liggen is het weer tijd om onze aandacht te vestigen op onze tuin. Veel mensen grijpen elk jaar opnieuw het voorjaar aan om hun tuin een bijzondere twist mee te geven of bijvoorbeeld de duurzaamheid van de gebruikte materialen te verhogen. Dit jaar zal geen uitzondering vormen op deze regel. De mogelijkheden om je tuin prachtig vorm te geven zijn door de jaren heen sterk uitgebreid. Dit niet in het minst omwille van het feit dat er stelselmatig nieuwe en uiterst duurzame materialen op de markt zijn verschenen. Veel vaker dan in het verleden kiezen mensen er nu voor om (veelvuldig) gebruik te maken van beton en dat blijkt een uitstekende keuze te zijn!

Bedenk bij jezelf wat je graag wil veranderen aan je tuin

Heb je reeds vele jaren dezelfde tuin? Ben je een beetje uitgekeken op de uitstraling van jouw stukje paradijs en wil je daar verandering in brengen? Of misschien ben je wel op zoek naar een mogelijkheid om wat nieuwe, praktische mogelijkheden in je tuin te integreren? In al deze gevallen is het de moeite waard om even te kijken naar de inspiratie pagina hier op Betondingen.nl. Door de jaren heen hebben een groot aantal mensen er voor gekozen om diverse materialen in hun tuin te vervangen door beton en met succes. Op deze manier beschikt hun tuin niet alleen over een uitgesproken eenheid, daarnaast is het ook nog eens zo dat beton een prijs-kwaliteit uiterst interessante investering blijkt te zijn.

Vooraleer aan de slag te gaan met je tuin is het dan ook altijd van belang om even voor jezelf uit te maken wat je in het nieuwe tuinseizoen allemaal wil gaan veranderen. Wil je bijvoorbeeld wat nieuwe, opvallende elementen in je tuin creëren? Of ben je op zoek naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld die prachtige veranda te realiseren waar je al jaren van aan het dromen bent? Maak voor jezelf een lijstje met veranderingen die je aan je tuin wenst door te voeren en ga op zoek naar materialen die je daar het best bij van dienst kunnen zijn. De kans is in ieder geval bijzonder groot dat je meerdere keren bij beton uit zal komen.

 

Het nut van betonpoeren voor het realiseren van een houten constructie

Zou je graag een mooie veranda of een andere houten constructie in je tuin willen realiseren? Kijk dan zeker eens naar de meerwaarde die een betonpoer voor jou kan betekenen. Door gebruik te maken van betonpoeren wordt voorkomen dat de houten constructie gaat rotten met als gevolg dat niet alleen de uitstraling, maar ook de levensduur optimaal blijven. Uiteraard is dit niet uitsluitend het geval bij veranda's, maar ook voor bijvoorbeeld het realiseren van een mooie terrasoverkapping.

 

U-elementen, veelzijdige betonproducten voor in je tuin

De laatste jaren kan er worden vastgesteld dat steeds meer mensen er voor kiezen om op de meest uiteenlopende manieren U-elementen in hun tuin te integreren. Dat is ook niet zo vreemd, want het betreft hier een bijzonder veelzijdig betonproduct welke in iedere tuin ongetwijfeld tot haar recht kan komen. Het is dan ook niet alleen maar mogelijk om er een mooie sokkel mee te realiseren, je kan ze ook perfect gebruiken voor het creëren van houtopslag. Ben jij iemand die graag het hele jaar door optimaal wil kunnen genieten van zijn of haar tuin en wil je daarom graag zitbankjes hebben die altijd buiten kunnen blijven staan? Ook in dat geval kan het de moeite waard zijn om even in de richting van U-elementen te kijken. Je zal bovendien merken dat ze (al dan niet gecombineerd met een kussentje) ook nog eens behoorlijk comfortabel zitten!

 

Beton als kernproduct voor het nieuwe tuinseizoen

Steeds vaker kiezen mensen er voor om beton op allerhande verschillende manieren in hun tuin te integreren. Doorheen deze pagina hebben we het reeds gehad over betonpoeren en U-elementen, maar er is natuurlijk nog veel meer. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de betonnen bollen uit ons assortiment die een strakke, tijdloze en bovendien ontzettend duurzame blikvanger kunnen vormen in jouw tuin? Eén ding staat in ieder geval vast, wil jij graag optimaal kunnen genieten van jouw eigen stukje paradijs en wil je eveneens voorkomen dat je in geen tijd terug moet investeren in nieuwe materialen? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden voor het nieuwe tuinseizoen zeker ook eens in de richting van beton te kijken.