Houtopslag maken met beton

  • Geplaatst op
Houtopslag maken met beton

Een heerlijke haard geur, een mooi kleurenspel, knappend hout en de warmte op je gezicht, de open haard is het middelpunt van warmte en sfeer. Zeker tijdens koudere dagen is het voor de open haard prima vertoeven. Staren in de vlammen, een boek lezen of met vrienden een borreltje drinken bij het vuur. De romantiek en nostalgie van een haard zorgt ervoor dat deze wint aan populariteit. Steeds meer huizen pronken met een mooie, gezellige maar vooral ook warme sfeerhaard in de woonkamer. Voor een haard heb je echter ook haardhout nodig, en veel ook! Zeker op een koude winteravond kan er heel wat hout doorheen gaan. Daarom is een houtopslag maken in je tuin onoverkomelijk. Wist je dat U elementen bij uitstek geschikt zijn voor het maken van een houtopslag? In dit blog helpen wij je graag op weg om dit voor elkaar te krijgen.

Waarom moet haardhout buiten bewaard worden?

Om te kunnen stoken moet het hout droog zijn, dat klinkt vrij logisch. Maar, waarom moet haardhout dan bij voorkeur buiten opgeslagen worden? Daar is eigenlijk ook best een logische verklaring voor. Wanneer hout wordt gekapt is dit nog vochtig door de sappen van de boom. In geïsoleerde ruimtes zoals je woonkamer of hal droogt het hout heel slecht. Het is veel beter om buiten een houtopslag te maken waardoor de wind en de zon het hout kunnen drogen. Natuurlijk moet de opslag wel overdekt zijn. Tijdens een regenbui kan het hout namelijk weer nat worden. Het advies is wel om het hout 2 dagen voordat je gaat stoken binnen te halen. Een handige en makkelijke manier om een houtopslag in je tuin te realiseren is door gebruik te maken van een U element. Hierdoor hoef je niet zelf aan de slag met hout, spijkers en een hamer. Gebruik een paar U elementen en die houtopslag staat er binnen no-time!

Een houtopslag van beton

Beton is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt wanneer je een houtopslag wilt maken. Toch zijn de betonnen U elementen bij uitstek geschikt. Misschien wel het grootse voordeel is het gemak waarmee je een houtopslag kunt maken. De U elementen hebben namelijk, zoals de naam al zegt, de vorm van U. Door twee elementen tegen elkaar aan te schuiven creëer je een mooie en droge ruimte voor het haardhout. De U elementen sluiten de ruimte helemaal af waardoor je het hout droog en vrij van de vloer kunt bewaren. Het is namelijk niet verstandig om het hout direct buiten op de grond neer te leggen. Vocht kan namelijk via de grond in het hout trekken. Bewaar je haardhout dus veilig en droog in een houtopslag van U elementen en geniet elke koude avond van een heerlijk vuurtje.

De decoratieve kant van een betonnen houtopslag

Een houtopslag van beton maken is dus zo gedaan. Maar, de opslag voor je hout is er niet alleen vanwege de praktische kant. Het bouwwerk staat vaak midden in je tuin waardoor je er toch wel iets leuks van wilt maken. Ook dat kan gelukkig! De houtopslag hoeft namelijk niet alleen te dienen voor je hout. Je kunt er ook een leuke tafel of bank van maken. Met de U elementen maak je eigenlijk een aantal vakken. Door een plank op deze vakken neer te leggen heb je direct een zitbankje. Daarnaast zijn de vakken gemakkelijk op te stapelen. Hierdoor wordt het bouwwerk wat groter waardoor je deze als tafel kunt gebruiken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om van je houtopslag iets leuks te maken. Daarnaast heeft het beton een stoer en rauw randje wat zorgt voor een leuke uitstraling.

Een houtopslag maken met Betondingen.nl

Een U element om een houtopslag te maken vind je natuurlijk bij Betondingen.nl. Wij hebben verschillende soorten en maten elementen. Zo kun je kiezen voor 30, 40 en 50 cm. hoge elementen en hebben wij ze in de kleuren grijs, antraciet en roestbruin. Ook proberen wij alle elementen direct op voorraad te houden. Wanneer je jouw producten dan op een werkdag voor 15:00 uur bestelt (voor 12:00 uur op vrijdag), heb je ze de volgende werkdag al in huis! Wil je dus ook graag snel aan de slag met een houtopslag maken? Bestel dan je U elementen bij Betondingen.nl.